Reviews Speelgoed van het Jaar 2019 Spellen en Puzzels

Review | Escape Room The Game: 2 Players

Review | Escape Room The Game: 2 Players 18 september 2019Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Escape Room The Game: 2 Players

Zijn jullie ook zo gek op escape rooms? Wij spelen thuis geregeld Escape Room spellen. En omdat Escape Room The Game: 2 Players van Identity Games is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2019 categorie 18+, mochten we deze testen! Vandaag lees je onze bevindingen!

Escape Room The Game: 2 Players

Goed, je raadt het natuurlijk al: dit spel is bedoeld voor 2 spelers. Je werkt met z’n tweeën om puzzels op te lossen en (verborgen) aanwijzingen te vinden.

Escape Room The Game: 2 Players bevat verschillende escapes. Een introductiespel van 15 minuten en twee grote escapes die allebei een uur duren. Een avondvullend programma dus! Mijn man en ik gingen samen aan de slag om te ontsnappen.

Tijdens het spelen heb je een smartphone nodig met Escape Room The Game app met daarin de digitale Chrono Decoder óf de Chrono Decoder uit het basisspel, de Chrono Decoder krijg je overigens ook bij de Jumanji Family Edition. Zit je trouwens klem in het spel? Per onderdeel zijn er ook hints die je met een speciale hint decoder kunt ontcijferen.

Wat vonden wij van het spel?

We spelen de escape rooms meestal met z’n tweetjes en daardoor was het extra leuk dat dit speciaal voor twee personen is gemaakt. We begonnen uiteraard met het introductiespel en gingen daarna door naar Prison Island en Mad House. Ik ben zelf nogal cijferblind, maar kan wel logisch nadenken en ben handig met taal. Mijn man daarentegen is handig met cijfers en kan goed rekenen. Dit moest ons dus lukken! En inderdaad, het ging ons vrij goed af. We moesten wel af en toe een hint gebruiken.

We willen uiteraard niet te veel over de escapes zelf vertellen omdat jullie die vooral zelf moeten spelen. We willen niets verklappen! Maar het zijn echt leuke, afwisselende escapes die zeker de moeite waard zijn. Ook goed te doen met z’n tweetjes.

Escape Room The Game: 2 Players

Speelgoed van het Jaar 2019

Zoals gezegd is Escape Room The Game: 2 Players ook genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2019. We gaan alle andere spellen uit deze categorie ook nog testen en zijn heel benieuwd wie er gaat winnen!

De tijdsdruk en de scenario’s maken het spel spannend. Het spel vraagt om logisch en flexibel (out of the box) denken, probleemoplossend vermogen, planning en overzicht en emotieregulatie als de tijd begint te dringen. Goed samenwerken en elkaars kracht benutten zijn belangrijk om op tijd tot een oplossing te komen. Leuk voor een spannende avond met z’n tweeën. Jury van Speelgoed van het Jaar 2019.

Escape Room The Game: 2 Players

14.95
7.6

Kwaliteit

7.0/10

Prijs

7.0/10

Speelplezier

8.8/10

Pros

  • Leuk om samen te spelen

Cons

  • Je kunt het maar één keer spelen

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.