Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Spellen en Puzzels

Review | Dokter Prik

Review | Dokter Prik 17 september 20199 Comments

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Dokter Prik

Heb jij wel eens last gehad van Stinkvoetose of Jeukitis. Niet? Dat zou zo maar eens kunnen gebeuren als je het spel Dokter Prik van Identity Games in huis haalt! We vertellen je er graag meer over.

Dokter Prik

Dokter Prik is het nieuwe razendsnelle en spannende actiespel van Identity Games voor kinderen vanaf zes jaar. Help Dokter Prik met het genezen van alle virussen. In dit grappige actiespel ben jij verantwoordelijk voor een gevaarlijk virus. Je moet je medespelers beschermen tegen het virus. maar zelf ook niet geprikt worden.

Inhoud van de doos

In de doos vind je:

  • Dokter Prik spuit
  • 3 elastieken
  • 9 viruskaarten
  • Dobbelsteen
  • Spelregels

Hoe werkt het spel?

Prepareer eerst de injectiespuit. Het spel wordt geleverd met drie verschillende elastieken. De sterkte van het elastiek heeft te maken met hoe snel de spuit afgaat. Schud vervolgens de kaarten en het spel kan beginnen.

De oudste speler pakt de bovenste viruskaart en legt deze met het virus naar beneden op tafel voor zich. Hij is nu de virusdrager. De jongste speler mag beginnen en rolt de dobbelsteen. Er zijn dan een paar opties. De viruskaart gaat naar de speler rechts, naar de speler links, of degene die heeft gegooid krijgt het virus. Ook kan de dobbelsteen iets aangeven over de injectiespuit. Je kunt de injectiespuit moeten uittrekken of juist in moeten drukken.

De injectiespuit

En dan komt natuurlijk het leukste deel! Je mag aan de slag met de injectiespuit. Als je de spuit indrukt, kunnen er twee dingen gebeuren: of de spuit gaat niet af. In dat geval wordt de viruskaart voor de rest van het spel uit het spel gehaald. Of hij gaat af. De speler die de prik gaf, wint Dokter Prik. Pas natuurlijk wel op dat je de injectiespuit niet richt op ogen of iets dergelijks!

Op zoek naar een leuk spel voor kinderen? Ken je Zooloretto al?

Wat vonden wij van Dokter Prik?

Dokter Prik wordt aangeraden voor kinderen van 6 jaar en ouder. Onze kids zijn 4,5 en 2,5 en dus nog te jong. Maar met ons zoontje van 4,5 viel het spel prima te spelen. Hij snapte de spelregels en vooral het prikken was natuurlijk echt hilariteit alom. En helemaal als ik dan de sjaak was en verloor.

Overigens hebben we het ook met onze dochter van 2,5 erbij gespeeld. Toen hebben we gewoon onze eigen spelregels bedacht. De kaartjes legden we open neer en om de beurt kozen we een viruskaart met een ziekte uit en prikten we elkaar daar. Nou de kids vonden het natuurlijk geweldig om mama in haar buik te prikken.

Dokter Prik
Wie bij jullie in huis zou Dokter Prik wel eens willen spelen?

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

9 comments

  1. Dokter Prik vinden mijn kleinkinderen vast heel leuk om met mij te spelen.
    Ik heb geen Soc. Media (privéredenen), maar volg op Bloglovin en hoop mee te mogen loten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.