Bouw en Constructie Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar

Review | Gravitrax uitbreidingen

Review | Gravitrax uitbreidingen 15 september 2019Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Gravitrax uitbreidingen

Vorig jaar behoorden het tot de genomineerden van de Speelgoed van het Jaar verkiezing 2018: Gravitrax, het nieuwe kogelbaan-systeem! Toen nog nieuw, inmiddels al een stuk bekender. En je hebt niet alleen meer de basisbaan, maar je hebt ook diverse Gravitrax uitbreidingen. We hebben er een aantal mogen testen van Ravensburger en daar vertellen we graag meer over!

Gravitrax, wat is het?

Nog even een klein stapje terug, wat is Gravitrax eigenlijk? Het Gravitrax kogelbaan-systeem is een systeem waarbij je een baan opbouwt om een kogeltje van begin- tot eindpunt te brengen. Het onderstaande filmpje laat zien wat je allemaal met deze baan kan!

De Gravitrax uitbreidingen

Onlangs bracht Gravitrax meerdere uitbreidingen op de markt onder de naam Gravitrax accessoires. We vertelden jullie er al meer over, maar we kunnen nu ook onze ervaringen met jullie delen.

De Gravitrax Lifter uitbreiding

We beginnen met de Gravitrax Lifter uitbreiding, een zoals je uit de naam al wel kan opmaken een soort lift!

Inhoud van de lifter uitbreiding

Deze set bevat een lift, 7 zilverkleurige kogels, een doorzichtige etage, 8 verticale stukken, 4 kleine verticale stukken, 3 korte kunststof rai;s, 1 lange kunststof rail, 2 middellange kunststof rails en de handleiding. Zoals je kunt zien is hier geen hele baan mee te bouwen, je kunt de Gravitrax uitbreidingen dan ook alleen gebruiken in combinatie met de Gravitrax startersset!

Gravitrax uitbreiding lifter

Met behulp van de handleiding bouw je een baan met de Gravitrax lifter uitbreiding, zoals je kan zien op de afbeelding hierboven. De lift werkt alleen als je op het groene knopje drukt, je duwt dan het bovenste kogeltje de baan op. Dit gaat niet automatisch dus dit moet je altijd zelf doen.

Gravitrax uitbreiding lifter

Je kan als je snel genoeg drukt ook een aantal kogeltjes tegelijk lanceren!

Gravitrax Scoop uitbreiding

De Gravitrax Scoop uitbreiding is de tweede van de Gravitrax uitbreidingen die we mochten testen. Scoop zegt je misschien minder, maar het is eigenlijk een soort schep! En deze ‘schep’ tilt het kogeltje naar een hoger gedeelte van de baan.

Inhoud van de Scoop uitbreiding

Bij deze Gravitrax uitbreiding krijg je de volgende onderdelen: de scoop, 1 lange kunststof rail, 2 middellange kunststof rails, 3 korte kunststof rails en de handleiding. In combinatie met de startersset bouw je daar de volgende baan mee:

Gravitrax uitbreiding Scoop

Rechtsboven zie je de scoop! Vanaf de grond lift deze het kogeltje een etage hoger. In dit geval zet je de scoop in de juiste positie. Wanneer het kogeltje komt aanrollen zet deze de scoop in werking en deze laat een etage hoger een kogeltjes los!

Gravitrax uitbreiding Scoop

Hierboven zie je de scoop in actie!

De Gravitrax tunnels

Door naar de Gravitrax Tunnels uitbreiding! Deze uitbreiding zit in een grote doos en bevat ook meer onderdelen dan de Lifter en de Trampolines (hier later meer over). Je vindt de Gravitrax uitbreidingen in de winkel dan ook in kleine en grotere varianten.

Inhoud van de tunnel uitbreiding

Met deze set haal je ook meer vloerplaten in huis, deze set bevat 2 vloerplaten, 4 tunnelbochten, 2 rechte tunnelstukken, 2 tunnelwissels, 2 verticale U-turns, 2 kunststof Benoulli rails, 2 kunststof O-rails, 2 vangstukken en de handleiding.

Gravitrax uitbreiding tunnels

Op de bovenstaande afbeelding zijn de tunnels te zien. Je kunt ze gebruiken om op verschillende hoogtes te bouwen en er een spectaculaire baan van te maken!

Gravitrax Tunnels uitbreiding

De Gravitrax Trampolines uitbreiding

Tot slot eindigen we met de Gravitrax trampolines uitbreiding. Hier in het echte leven een succes, zou het ook een toffe aanvulling zijn op de Gravitrax kogelsysteem-baan?

De inhoud trampolines uitbreiding

Deze set bevat de minste onderdelen, namelijk 2 trampoline-actieblokjes, 2 schuine verticale stukken en de handleiding.

Gravitrax uitbreiding trampolines

In het midden van de bovenstaande foto zie je de twee trampolines staan. Ze zijn dus echt een onderdeel van de baan en moeten goed geplaatst worden. Het kogeltje moet maar liefst twee keer springen.

Gravitrax Trampolines uitbreiding

Wat vinden wij van de Gravitrax uitbreidingen?

Wat zijn ze tof hé, de Gravitrax uitbreidingen! Hier in huis werden ze in huis vol enthousiasme ontvangen en de startersset werd uit de kast gehaald. Alle uitbreidingen werden uitgebreid getest en daarbij kwam er wel naar voren dat het moeilijker is dan het lijkt! Om te beginnen met de trampolines, deze zijn echt lastig. Ook bij de tunnels verliep het allemaal niet helemaal stroef. Je moet de uitbreidingen dus wel met precisie plaatsen om ze goed te laten functioneren.

Gravitrax uitbreidingen

Echter, maakt dit het niet minder leuk. De lifter en de Scoop daarentegen werken heel eenvoudig en nodigen uit om lekker creatief bezig te gaan. En met meerdere uitbreidingen in huis kan je natuurlijk de tofste creaties maken. Wat ons betreft heel uitdagend speelgoed waar je heel lang zoet mee kunt zijn!

Ps. er zijn nog meer uitbreidingen beschikbaar! Bekijk hier de andere Gravitrax uitbreidingen!

Hebben jullie de Gravitrax uitbreidingen al in huis?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.