Knutselen en Educatief Reviews

Review | Num Noms Shimmer Playset

Review | Num Noms Shimmer Playset 13 september 2019Leave a comment

Karlijn is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 34 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters: Laurie (4) en Vayen (8).

Num Noms Shimmer Playset

Glitter, glitter, glitter. Dat is waar het om draait in een huishouden met twee meiden van zes en twee jaar. Oh! Ik vergeet nog de eenhoorns en nagellak. En een aantal van die grote liefdes worden gecombineerd in de Num Noms Shimmer Playset. En die mogen we testen; hoe leuk is dat! Dat kan niet anders dan in de smaak vallen.

Num Noms Shimmer Playset

Num Noms Shimmer Playset

Wat zijn Num Noms eigenlijk? Deze schattige, kleurrijke figuurtjes zijn al een aantal jaar op de markt. Het zijn kleine poppetjes, met elk hun eigen karakter en geur. Je hebt de Nums;  dat zijn de zachte figuurtjes en die kun je stapelen op de Noms. Deze figuurtjes zijn wat steviger. Inmiddels zijn er al tientallen verschillende Num Noms op de markt. Er kan dus heel wat gestapeld worden en er zijn duizenden geurcombinaties mogelijk. Nu is er dus ook de Num Noms Shimmer Playset. Het is ons eerste speelgoed uit de Num Nom-reeks; wij zijn benieuwd!

De inhoud

Bij de Num Noms Shimmer Playset worden twee Nums geleverd. Er zitten ook twee heel schattige potjes bij. Eén is gevuld met lijm en de andere met glitter. Daarnaast nog een ijskoepel waarin je de Num in kan zetten, een tang en trechter. 

Hoe werkt het?

Je haalt de Nom (dat harde figuurtje) uit de koepel en zet daar een Num (zachte poppetje) bovenop. Druk stevig aan! Daarna kan je het haar lakken, dus open het lijmpotje en lakken maar! Als je uitgelakt ben, kan de Num Nom in de ijskoepel. Zet hem weer stevig vast. Schud daarna het glitterpotje leeg in de koepel (alles gebruiken!). Doe de deksel erop en dan kan je aan de hendel op de speelset draaien om de glitters te husselen en de Num te ‘glitteren’. Als hij helemaal bedekt is, kun je stoppen met draaien. De Num moet nu nog 15 minuten drogen voordat hij eruit mag. Dat kun je met de tang doen. Alle overgebleven glitters kun je met een trechter weer terug in de glitterhouder schudden. 

Wat vinden wij van de Num Noms Shimmer Playset?

De kinderen vonden het superleuk om te doen. Ook al is het leeftijdsadvies drie jaar, mijn dochter van twee kon ook supergoed meedoen. Als ouder moet je wel goed opletten, want voor je het weet, ligt de glitter naast de koepel in plaats van erin. Daarnaast adviseer ik om de Nums echt stevig aan te drukken. Want als je zacht draait, komt het glitter niet goed op de Num. En als de Num niet stevig genoeg is aangedrukt en je draait te hard, ligt hij er zo af. Dat laatste overkwam ons namelijk beide keren.

Er zitten ook wat kleine minpunten aan de Num Noms Shimmer Playset. Nadat je klaar bent met draaien, moet je vijftien minuten wachten. Dat is voor twee kleine meisjes veel te lang. Ik heb ze er eigenlijk meteen uitgehaald. Daarnaast zitten niet alleen de Nums onder de glitters, maar ook de tafel, de grond, de kinderen oftewel eigenlijk alles. Het maakt dus wel behoorlijk wat troep. Het hele zooitje gaat zo onder de douche, inclusief de Nums. Want ze moeten morgen weer opnieuw ‘geglitterd’ worden, aldus de kids.  

Hebben jullie de Num Noms Shimmer Playset wel eens geprobeerd?

Num Noms Shimmer Playset

26.95
7.3

Kwaliteit

8.0/10

Prijs

7.0/10

Speelplezier

7.0/10

Pros

  • Het ziet er superschattig uit

Cons

  • Alles zit onder de glitters
  • 15 minuten wachten is te lang

Karlijn is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 34 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters: Laurie (4) en Vayen (8).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.