Favoriete speelgoed Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar

Het favoriete speelgoed van Robin (6 jaar)

Het favoriete speelgoed van Robin (6 jaar) 12 september 2019Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Favoriete speelgoed Robin 6 jaar

Speelgoed voor een jongen van 6 jaar oud, wat vindt iemand van 6 jaar eigenlijk leuk? Goede vraag! Wij hopen dat we jullie kunnen inspireren met het favoriete speelgoed van Robin. Judith vertelt meer over het favoriete speelgoed van zijn zoon Robin. Heel handig als je op zoek bent naar een cadeau voor een jongen van 6 jaar oud.

Het favoriete speelgoed van Robin

Mijn naam is Judith, ik ben bijna 46 jaar en moeder van zoon Robin van bijna 6. Samen met Robin’s vader en onze lieve kat wonen we in een dorpje in Brabant. Ik werk in de culturele sector en daarnaast heb ik een kinderboekenblog: LeesLeesLees.nl. Ook schrijf ik voor website4mama.nl en reistipsmetkids.nl. Vandaag vertel ik jullie meer over het favoriete speelgoed van Robin.

1. K’NEX

KNEX

Ik kende het niet, het is duidelijk van na mijn jeugd (oeps ik voel me extra oud nu) maar wat een leuk spul is dit zeg. We hebben ook LEGO en ik dacht na het Duplo-tijdperk dat het LEGO zou gaan worden, maar op het Technisch LEGO na kijkt hij toch echt meer om naar de K’NEX. Toevallig konden we begin dit jaar via Marktplaats een héle grote K’NEX-kist met van alles en nog wat op de kop tikken voor een leuk prijsje en sindsdien is dat echt zijn favoriete speelgoed. Achtbanen, torens, afschietdingen, auto’s, er wordt werkelijk van alles en nog wat mee gemaakt. Ik vind het echt het leukste speelgoed dat ik ken en ben blij dat mijn zoon het daar mee eens is.

2. ‘Flying Disc’ & insecten schepnet

Op de camping heeft Robin zich deze zomer met 2 dingen zó goed vermaakt dat ik ze absoluut wil noemen. Voor 2 euro zagen we het liggen, in Frankrijk notabene bij de Action. Het bleek een schot in de roos. Robin noemt het zijn ‘drone’ en het is echt een leuk ding. Je hebt een open veldje nodig en afschieten maar die disc, Robin kan er tijden mee spelen. In Frankrijk hebben we nog snel een reserve gekocht maar hier in NL is hij ook gewoon te koop. Inmiddels liggen er ‘drones’ in de caravan van mijn ouders en bij diverse vriendjes 🙂 En met een schepnet van een euro en een leeg yoghurt-bakje heeft hij ook uren rondgestruind op zoek naar insecten. Na het vangen en showen gingen de beestjes (vliegen, sprinkhanen, pissebedden, kevertjes, torretjes, etc.) dan weer terug de struiken in. Wat mij betreft top buiten-vermaak.

3. Boeken

Wie doet dat toch

Tja, met een moeder die een kinderboekenblog heeft groei je natuurlijk op in een omgeving met boeken. Zijn kasten puilen er dan ook van uit. En de liefde voor boeken heeft hij ook opgepakt en hij kan zich goed zelf vermaken met een boek en heel geconcentreerd genieten van een verhaal. Inmiddels zijn het ook langere en spannende verhalen zonder plaatjes en dat vind ie ook super. En mama natuurlijk ook 🙂 Boeken behoren absoluut tot het favoriete speelgoed van Robin.

4. Trampoline

Trampoline

Vorig jaar zijn we verhuisd naar een huis waar een trampoline mogelijk was. Dus wij gingen op zoek naar een geschikt exemplaar, want je leest al snel: hoe grote hoe beter. Uiteindelijk kwamen we uit op een rechthoekige van Magic Circle in mooi zwart die hele goede reviews had. We zijn gaan proefspringen en een week later werd ie bezorgd. Sindsdien is het bijna elke dag wel even springen. Alleen, of met de buurkinderen, vriendjes of enthousiaste volwassenen 😉 Echt een goede aankoop is dat geweest!

5. Knutselen en kleuren

Ikzelf ben totaal niet creatief. Maar er zijn gelukkig creatieve tantes in de familie en in freubelen & knutselen heeft hij zeker ook veel interesse, gelukkig via de genen toch mee gekregen ;-). Hij kan zich namelijk uren vermaken met kleuren, tekenen, knutselen, strijkkralen, kleien, schilderen, knippen, etc. en hij maakt de mooiste kunstwerken en heeft wilde ideeën die hij nog uit weet te voeren ook. Erg leuk om te zien. En hoera voor de Action en dat soort winkels, je hebt al snel een indrukwekkende collectie spul in huis voor een leuke prijs.

Speelgoedtip van Judith

Koop iets wat nog niet ‘af’ is dus waar nog iets mee gemaakt moet worden: blokken, Duplo, LEGO, K’NEX, Clicks, Kapla, dat soort speelgoed stimuleert de fantasie en geeft gegarandeerd lang speelplezier! Wij kopen overigens nauwelijks iets nieuw, het is altijd via Marktplaats, Nextdoor, een Facebook-verkoopgroep, een speelgoedmarkt of de kringloop, die laatste heeft ons ook vaak verrast met leuk speelgoed dat we voor een prikkie mee konden nemen.

Bedankt Judith voor het delen van het favoriete speelgoed van Robin! Genoeg inspiratie als je op zoek bent naar een cadeau voor een jongen van 6 jaar oud!

Ook leuk om te lezen: Het favoriete speelgoed van Jamie (6 jaar)

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.