Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Spellen en Puzzels

Review | JumpIn’ van SmartGames

Review | JumpIn’ van SmartGames 11 september 2019Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Jump In van SmartGames

Yes! We hebben een nieuw spel van SmartGames in huis. En in dit geval was het niet mama die dit heeft gekocht, maar Fenna van haar eigen gespaarde geld! Zijn wij fan van SmartGames? Jazeker! En we vertellen jullie graag over onze nieuwe aanwinst: JumpIn’ van SmartGames.

JumpIn’ van SmartGames

Konijntjes, vossen en paddenstoelen staan centraal in het spel JumpIn’ van SmartGames. Help jij de konijntjes zich te verstoppen? Spring over andere konijnen, paddestoelen en vossen totdat de konijntjes veilig in hun holletje zitten!

De inhoud

Zoals we van SmartGames gewend zijn zit het spel in een handige verpakking. Eenmaal uit de doos is het ook nog altijd makkelijk op te ruimen, het spel bestaat uit spelbord (met deksel), 3 konijntjes, 2 vossen, 3 paddenstoelen, de spelregels en een instructieboekje met 60 opdrachten en de oplossingen. Je kan alle spelonderdelen ook opbergen zonder het weer terug te stoppen in de originele doos!

JumpIn' de inhoud

Hoe werkt het?

Als je al bekend bent met andere spellen van SmartGames, bijvoorbeeld Squirrels Go Nuts, dan zullen de spelregels je wel bekend voorkomen. JumpIn’ van Smartgames wordt gespeeld met behulp van het instructieboekje. In dit boekje staan de startopstellingen van het spel. Deze bouw je na op het spelbord om vervolgens te gaan spelen, zie de foto hieronder!

Jumpin' instructieboekje

Heb je de startopstelling nagebouwd dan mag je proberen het konijn in zijn holletje te krijgen (de bruine gaten in het bordspel), hierbij mag je alleen over paddenstoelen en vossen heen springen. Dat klinkt makkelijk maar dat is soms moeilijker dan je denkt! Overigens kan je dit spel spelen op verschillende niveaus, zo is het leuk voor kinderen vanaf 7 jaar, maar ook voor volwassenen! Het spel bevat in totaal 60 opdrachten, voor jong en oud.

Wat vinden wij van JumpIn’?

De inleiding heeft het eigenlijk al weggegeven, maar wij zijn enthousiast! Fenna (5 jaar) kocht het Jumpin’ van haar eigen gespaarde geld en heeft er de afgelopen zomervakantie meerdere keren heerlijk mee zitten spelen.

Jumpin'

Hoewel het spel eigenlijk voor kinderen vanaf 7 jaar is, kon zij de starter levels al aan! Daarna heeft ze wel wat hulp nodig gehad, maar dat was geen probleem. Ook Jamie (7 jaar) en papa en mama vinden het een leuk spel. Het helpt kinderen met logisch en probleemoplossend denken. Daarnaast moet je vooruitdenken en plannen, altijd handig als je dat nu alvast leert.

JumpIn' van SmartGames

Het spel zit verder in een handige opbergdoos, kan ook gemakkelijk mee op reis en is heel leuk opgezet. De dieren hebben een aantrekkingskracht op onze kinderen. Springen met konijntjes, ze vinden het fantastisch! En verder is het heel handig dat het spel alleen te spelen is, bijvoorbeeld op de achterbank in de auto. Maar je kan ook rustig met meerder mensen gaan puzzelen en samen de oplossing zoeken.

Hebben jullie JumpIn’ van SmartGames al eens geprobeerd?

JumpIn' van SmartGames

€17,99
9.3

Kwaliteit

9.0/10

Prijs

9.0/10

Speelplezier

10.0/10

Pros

  • Educatief
  • Alleen of met meerdere te spelen
  • Leren probleemoplossend te denken

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.