Boeken, School en Vrije tijd Reviews

Waar is mijn noedelsoep?!?

Waar is mijn noedelsoep?!? 10 september 201910 Comments

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Waar is mijn noedelsoep?!?

We hebben vandaag een hele toffe winactie voor jullie! We mogen namelijk een bijzonder boek weggeven: Waar is mijn noedelsoep?!? Dit kinderboek is uitgegeven door ROSE stories en Bongkar met Wongkar in samenwerking met Oxfam Novib. Een boek met een verhaal erachter dus!

Waar is mijn noedelsoep?!?

Dit boek is van het echtpaar Chee-Han en Reza Kartosen-Wong. Dit vrolijke prentenboek, met illustraties van Maria Koutamanis, gaat over Sam-Ming die tijdens zijn middagpauze ontdekt dat zijn noedelsoep is verdwenen. Waar is mijn noedelsoep?!? laat kinderen vanaf 3 jaar kennismaken met eten uit verschillende culturen in Nederland.

Wie op zoek is naar Nederlandstalige kinderboeken die diversiteit en
inclusie uitstralen, heeft het niet makkelijk. Het is voor
jong en oud van belang om zichzelf terug te zien in
boeken en andere vormen van media en cultuur”, aldus
een van de auteurs

Waar is mijn noedelsoep?!?

Over de makers

Chee-Han Kartosen-Wong is een film editor en mediamaker. Ze edit tv-commercials voor internationale merken en tv-programma’s voor onder andere 24Kitchen. Daarnaast geeft ze gastcolleges over editing & diversiteit. Reza Kartosen-Wong was journalist/radiomaker, promoveerde in de communicatiewetenschap en is nu docent mediastudies aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast schrijft hij een wekelijkse column voor Het Parool. Maria Koutamanis promoveerde in de communicatiewetenschap aan de UvA en is nu illustrator en ontwerper. Ze maakt illustraties en dessins voor verschillende producten, zoals textiel, kinderkleding en geboortekaartjes.

Waar is mijn noedelsoep?!?

Ons oordeel over Waar is mijn noedelsoep?!?

We vinden het zelf erg belangrijk dat onze kinderen met allerlei culturen in aanraking komen en waren dus ook erg enthousiast dat we dit boek kregen. En hoe kun je anderen beter leren kennen dan door middel van eten? We zijn thuis gek op eten en op verschillende keukens. Dit boek is echt superleuk, sommige dingen waren herkenbaar omdat de kinderen het al kenden, en ook maakten ze kennis met nieuwe dingen.

Waar is mijn noedelsoep?!?

Het verhaal is toegankelijk en goed te begrijpen voor (jonge) kinderen en de illustraties zijn superleuk. Laten noedels ook nog eens het lievelingseten van ons zoontje zijn, dus bij hem viel het sowieso goed in de smaak.

Dit boek is wat ons betreft een aanrader. Het is een mooi vormgegeven boek met een leuk verhaal. Het idee achter het boek maakt het extra mooi. Een waardevolle toevoeging van het aanbod kinderboeken dat er al is!

Nog meer toffe boeken? Ken je het boek Elvis & Jones al?

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

10 comments

 1. Dit is een leuk prentenboekje voor mijn kleindochter.Daar doe ik graag aan mee. Ik heb geen facebook (privéredenen), maar volg Bloglovin.
  Hoop dat dat ook goed is.

 2. Eten is hier altijd een favoriet onderwerp. Goed ook om iets mee te krijgen van andere culturen. Ik doe graag mee voor mijn twee kinderen. Niet actief op FB volg op Bloglovin.

 3. Wat een leuk boek is dit! Graag loot ik mee want in onze buurt wonen allerlei nationaliteiten! Het ene gerecht smaakt nog lekkerder dan het andere! Er gaat een wereld voor ons en de kinderen open! Dit boek is erg leuk om voor te lezen!

 4. Bedankt voor deze wedstrijd.
  Mijn zoon zal dol zijn, het verhaal ziet er echt mooi uit en de illustraties zijn erg mooi! En aangezien er geen dodo is voor een mooi verhaal, doe ik met plezier mee

 5. Ik weet niet of de win actie al gesloten is. Maar ik zou dolgraag dit boek willen winnen voor de school waarop ik werk. Het is een multiculturele school met heel veel verschillende nationaliteiten. We hebben onder meer een wereldgroep waar kinderen komen die net in Nederland zijn komen wonen.
  Ik bedank het echtpaar Han-Wong voor hun initiatief om dit kinderboek te maken.
  Groet, juf Karin
  Basisschool het Kristal te Rijswijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.