Reviews Speelgoed van het Jaar 2018 Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Spellen en Puzzels

Review – Squirrels Go Nuts van SmartGames

Review – Squirrels Go Nuts van SmartGames 13 oktober 20182 Comments

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Squirrels Go Nuts van SmartGames

Squirrels Go Nuts is een educatief spel van SmartGames. Dit spel is ook nog eens genomineerd voor de titel ‘Speelgoed van het Jaar 2018’ en wij mochten het voor jullie testen! Een spelletje/puzzel met eekhoorn en nootjes en heel leerzaam. Verschuif de eekhoorns en verstop de nootjes, want de winter komt er aan. Help de eekhoorns door de winter heen door een wintervoorraad onder de grond op te bouwen.

Squirrels Go Nuts van SmartGames

Squirrels Go Nuts is een schuifpuzzel met 60 opdrachten op verschillende niveaus. Van junior tot wizard! Voor ieder niveau zijn er diverse leuke puzzels. Schuif de nootjes zo snel mogelijk onder de grond om de eekhoorns de winter door te helpen.

De inhoud

De schuifpuzzel Squirrels Go Nuts van SmartGames bevat slechts een aantal onderdelen. In de doos vind je 5 puzzelstukken (de eekhoorns), 5 nootjes, een klein spelbord met deksel en een boekje met 60 opdrachten en oplossingen.

Squirrels Go Nuts van SmartGames inhoud

Hoe werkt het spel Squirrels Go Nuts?

Om het spel te spelen heb je naast het spelbord en de eekhoorns ook het boekje met opdrachten en oplossingen nodig. Elke puzzel start je door het voorbeeld uit het opdrachtenboekje na te bouwen. Plaats de eekhoorns op de juiste positie en geef ze allemaal een nootje. Vervolgens is het de bedoeling om de nootjes te verstoppen in de gaatjes op het spelbord, dit doe je door de eekhoorns de juiste richting op te schuiven.

Squirrels Go Nuts van SmartGames

Lukt het even niet? Dan begin je gewoon weer opnieuw. Lukt het je om alle nootjes te verstoppen? Dan kun je een moeilijkere opdracht proberen. Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar oud, maar de moeilijkste levels zijn ook leuk voor volwassenen!

Speelgoed van het Jaar 2018

De schuifpuzzel Squirrels Go Nuts van SmartGames is genomineerd voor de titel ‘Speelgoed van het Jaar 2018’. En een nominatie krijg je niet zo maar! Een vakjury, bestaande uit journalisten, inkopers en speelgoed- en spellendeskundigen beoordeelt het speelgoed in verschillende leeftijdscategorieën. Over de Squirrels Go Nuts van SmartGames zegt de jury het volgende:

Een totaal nieuwe 3D variant op de spellen van Smart. Je moet niet alleen van links naar rechts schuiven maar ook zorgen dat de nootjes onder de grond verdwijnen. En dat is grappig. Leuke en mooie vormgeving. Een spel dat goed past bij de leeftijd.

Wat vinden wij van Squirrels Go Nuts?

Wij testen hier in huis heel graag spelletjes! Vol enthousiasme begonnen Jamie (6 jaar) en Fenna (4 jaar) dan ook te schuiven. En Jamie was eigenlijk meteen al niet meer te stoppen. De opdrachten op startersniveau waren een leuke opwarmer, waarna Jamie ook riep: ‘Mama, dit is echt heel leuk! Soms een beetje moeilijk, maar dan denk ik rustig even na!’. Fenna is met haar 4 jaar eigenlijk nog te jong, maar ook haar lukte het om twee van de starters opdrachten uit te voeren. Voor het slapen gaan werden er nog een paar levels gespeeld en ook manlief waagde zich aan een expert opdracht!

Squirrels Go Nuts van SmartGames

Samen met de kinderen werd de opdracht opgelost. Het is een ontzettend leuk spel waarbij logisch nadenken van belang is. Je kan het alleen spelen, maar natuurlijk ook met meerdere personen door elkaar te helpen. De opdrachten zijn verdeeld over verschillende niveaus, dus voor iedereen zijn er leuke opdrachten om uit te voeren. Het is een leuke geheugentrainer en het bevordert het probleemoplossend denken. Het spel is ook eenvoudig mee te nemen in de bijgeleverde doos, die makkelijk open en dicht te klappen is. De kwaliteit van de schuifpuzzel is ook heel goed, dit zal niet snel beschadigen of kapot gaan. Wat ons betreft absoluut een aanrader!

Hebben jullie Squirrels Go Nuts van SmartGames al eens geprobeerd?

Squirrels Go Nuts van SmartGames

€14,95
9.5

Prijs

9.0/10

Kwaliteit

10.0/10

Speelplezier

9.5/10

Pros

  • Leerzaam
  • Goede kwaliteit
  • Eindeloos speelplezier
  • Geheugentrainer

Cons

  • Er zitten slechts 60 opdrachten bij

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

2 comments

  1. Lijkt mij echt super leuk! Ook voor de leerlingen. Mocht je het spel aan een winactie koppen, Dan hou ik mij zeker aanbevolen. ?♥️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.