Favoriete speelgoed Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar

Het favoriete speelgoed van Jamie (6 jaar)

Het favoriete speelgoed van Jamie (6 jaar) 11 april 2019Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Cadeau 6 jaar jongen

Met het speelgoedaanbod van tegenwoordig weet je soms niet meer waar je het moet zoeken! Wat voor cadeau koop je voor een een jongen van 6 jaar? Geef je alleen meisjes een pop? Is LEGO al geschikt voor een 3-jarige? Genoeg vragen, waar niet altijd een makkelijk antwoord op te vinden is. Door het favoriete speelgoed van andere kinderen uit te lichten hopen we jullie te helpen!

Cadeaus voor een jongen van 6 jaar

We beginnen vandaag met het favoriete speelgoed van onze 6-jarige. Jamie houdt van buitenspelen, gamen, spelletjes en is best creatief. Hij speelt dan ook het allerliefste met het volgende speelgoed:

1. Een voetbal

Als het even kan dan is Jamie aan het voetballen. Elke ochtend stapt hij de deur uit en neemt een voetbal mee naar school. Toen hij dan ook te horen kreeg dat hij mochten gaan trainen bij een voetbalclub in de buurt, toen was hij door het dolle heen. Een voetbal is natuurlijk leuk speelgoed, maar niet echt een handige cadeausuggestie, want bijna alle kinderen hebben wel een (voet)bal. Maar er is nog veel meer voetbal speelgoed wat goed in de smaak kan vallen. Wat dacht je van een voetbaltrainer?

Met een voetbaltrainer kan een bal worden weggeschoten zonder dat je deze kwijtraakt. Zo kan er worden geoefend als het gaat om de bal beheersing. Oefen met dribbelen of kopballen!

2. Cool Runnings van Ravensburger

Cool Runnings

Onlangs mochten we dit spel nog testen en sindsdien komt Cool Runnings van Ravensburger wekelijks de spelletjeskast uit. Dit spel speel je met ijsblokjes en dat is lachen, gieren en brullen! Welk ijsblokje bereikt de finish voordat het is gesmolten? Wie overleeft de aanvallen met hitte of zout? Bij dit spel moet je goed nadenken over de stappen die je zet. Je leest onze review hier!

3. Stiften en gelpennen

Stiften

Jamie is 6 jaar oud en dit schooljaar begonnen in groep 3. Inmiddels leest hij al vlot en begint hij schrijven ook steeds leuker te vinden. Dus hij is continue druk met gelpennen en stiften. Om te kleuren, maar dus ook om te schrijven. Hij vindt het ook prachtig om te puzzelen in puzzelboeken geschikt voor zijn leeftijd. Zo maakt hij woordzoekers, sudoku’s en ontcijfert hij geheimschrift. Hij houdt overigens ook nog steeds van het spelen met klei, waaronder bijvoorbeeld spelen met de PlayDoh Touch!

4. Rocket League

Rocket League

Het spelen op een scherm is hier in huis ook favoriet (helaas!). Gelukkig weet Jamie goed om te gaan met de schermtijd die hij heeft en vaak speelt hij dan Rocket League. Rocket League is een combinatie van een voetbalspel en een autorace. Voetballende auto’s, je kan het niet gekker bedenken, maar het is hier absoluut het favoriete spel in huis. Daar kan geen FIFA of Rayman spel tegenop! Dit spel is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Het spel is te spelen op de PS4, Nintendo Switch & Xbox One.

5. Boeken lezen

In groep 3 leren kinderen lezen. Na een moeilijke start heeft Jamie de smaak helemaal te pakken! Hij leest nu graag boeken ,waarbij de Donald Duck stripboeken favoriet zijn. Maar er zijn natuurlijk veel meer leuke boeken te vinden. Kinderen in groep 3 lezen uit op verschillende niveaus (
AVI Start – M3 – E3 en als ze al wat verder zijn M4). Bekijk hier diverse leesboeken!

Speelgoedtips voor jongens

Tot slot hebben we nog een aantal tips, want jongens van 6 jaar spelen natuurlijk niet alleen met het bovenstaande speelgoed! Zo hadden wij in onze vorige nog ruimte voor een trampoline in de tuin. Jamie kreeg een trampoline (met veiligheidsnet) voor zijn tweede verjaardag en de kinderen zijn er tot de dag van vandaag gek op. En met LEGO, K’nex of Hot Wheels als cadeau voor een jongen van 6 jaar kan je ook weinig verkeerd doen!

Hebben jullie nog cadeautips voor een jongen van 6 jaar?

Ps. Lijkt het jou leuk om het favoriete speelgoed van jouw kind(eren) te delen op onze website? Stuur ons dan even een mailtje!

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.