Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Spellen en Puzzels

Cool Runnings van Ravensburger

Cool Runnings van Ravensburger 11 maart 201910 Comments

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Cool Runnings Ravensburger Review

Altijd al een spel met ijsblokjes willen spelen? Dan is Cool Runnings van Ravensburger echt iets voor jou! Welk ijsblokje bereikt de finish voordat het is gesmolten? Wie overleeft de aanvallen in de hitte van de strijd? Zorg dat je niet smelt want dan verlies je!

Cool Runnings van Ravensburger

Spelletjes met water kennen we hier al, zo is hier het spel Hydro Strike favoriet. Maar een spel met ijsblokjes stond hier nog niet in de kast. Tot wij de mogelijkheid kregen om Cool Runnings te testen! Een spel waarbij je ervoor moet zorgen dat jouw ijsblokje als eerste de finish haalt! Of zorg dat de ijsblokjes van al je tegenstanders zijn gesmolten!

Ravensburger Cool Runnings

De inhoud

Cool Runnings van Ravensburger zit in een vierkante doos en bevat de volgende spelonderdelen: 4 gekleurde bakjes (blauw, geel, groen en roze), 8 (ijs)blauwe bekertjes, 60 speelkaarten, 5 vierkante spelbordstukken, 1 finish spelbordstuk, 1 pipet en de spelregels.

Cool Runnings - de inhoud
De inhoud van het spel Cool Runnings.

De voorbereiding van het spel

Om Cool Runnings van Ravensburger te kunnen spelen is het van belang dat er ijsblokjes worden gemaakt. Dit spel heeft een voorbereidingstijd van 2 tot 3 uur. De blauwe ijsblokbekertjes moeten gevuld worden met 6 ml water. Dit kan je precies afmeten met de pipet die bij het spel is geleverd.

Cool Runnings ijsblokjes
Vul de blauwe ijsbekertjes om ijsklontjes te maken.

Als het water is bevroren is het tijd om het spelbord neer te leggen. Naast het spelbord heb je een bakje water, wat zout en een handdoek nodig. Als dit allemaal klaar ligt kan je de ijsblokjes uit de vriezer halen. Leg de ijsblokjes in de gekleurde houders en plaats de ijsblokbakjes daaronder. Geef iedere speler vier van de 60 speelkaarten en je bent klaar om te beginnen!

Cool Runnings van Ravensburger
Alle spelonderdelen staan klaar om te beginnen.

Hoe werkt het spel?

Iedere speler die Cool Runnings van Ravensburger gaat spelen heeft vier kaarten nodig. Op deze kaarten staan twee spelelementen. De bovenkant van de kaart bevat een actie bijvoorbeeld water of zout over een ijsblokje gooien. Aan de onderkant van de kaart staat bijvoorbeeld +2 of -1. Dit zijn stappen die je over het spelveld mag lopen.

Cool Runnings review
De speelkaarten en bijbehorende spelacties.

Kies je ervoor om een actie uit te voeren dan kies je een andere speler waarbij je dit wilt doen. Wil je water over speler 1 gooien, dan krijgt speler 1 de mogelijkheid om dit tegen te houden. Heb je een kaart met dezelfde actie dan mag je deze opleggen en de actie doorschuiven naar een andere speler. Uiteindelijk is er altijd iemand de pineut.

Zout op het ijsblokje!
Zout op het ijsblokje!

De andere mogelijkheid is om stappen te zetten. Op het speelveld zijn lavavelden te vinden, dit zorgt ervoor dat jouw ijsblokje eerder spelt. Sta je op een veld met een ijsblokje dan mag niemand acties op jouw ijsblokje uitvoeren. Het is dus een tactisch spelletje waarbij je goed moet nadenken. Je kunt winnen door de finish te bereiken of de ijsblokjes van de tegenstanders te laten smelten! Een echte uitdaging.

Wat vinden wij ervan?

Eerlijk gezegd ben ik heel sceptisch als het gaat om spelletjes met water, laat staan bevroren water. Cool Runnings van Ravensburger heeft ons echter verrast. Het is echt een heel leuk en spannend spel. Het heeft een voorbereiding nodig, dus je speelt het niet a la minute, dat kan lastig zijn. Maar als je eenmaal speelt is het best hilarisch.

Het spelbord

Het spel bestaat uit keuzes maken waarbij je logisch moet nadenken. Wil je proberen de finishlijn te behalen of ga je proberen het ijsblokje van je tegenspelers te laten smelten? En houd hierbij het ijsblokje goed in de gaten! Wij hebben het spel getest met onze kinderen van 4 en 6 jaar. Het spel wordt aangeraden voor kinderen vanaf 7 jaar oud. Voor onze 4-jarige was het dan ook nog iets te moeilijk, voor onze 6-jarige niet!

IJsblokje gesmolten
Pas op dat het ijsblokje niet smelt!

De spelonderdelen kunnen allemaal tegen water, dus mocht er iets nat worden dan hoef je je niet druk te maken. De spelonderdelen zien er ook nog eens heel vrolijk uit. Het spel is ook nog eens leerzaam, want wanneer smelt een ijsblokje eigenlijk? En hoe kan je dit proces versnellen? Wij speelden dit spel in de winter, maar in de zomer is dit volgens ons nog veel leuker! Zorg dan maar eens dat het ijsblokje niet smelt.

Ook leuk: La Cucaracula van Ravensburger

Cool Runnings van Ravensburger

€22,99
9.3

Speelplezier

10.0/10

Prijs

9.0/10

Kwaliteit

9.0/10

Cons

 • Het spel heeft een voorbereidingstijd van 2 tot 3 uur

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

10 comments

  1. Dit lijkt mij echt een geweldig leuk spel , vooral met mooie zomerse dagen zal dit genieten zijn! Ik doe er graag voor mee!

 1. Wat een geweldig leuk spel.
  Leuk voor mijn kleinzoon.
  Heel graag doe ik mee en volg Bloglovin.
  Heb alleen geen Social Media om privéredenen.
  Hoop een kansje te mogen wagen.

 2. Dit ziet er ook al zo leuk! Wel van te voren bedenken wel spelletje we gaan spelen omdat de blokjes anders nog niet bevroren zijn. ik en mijn zoontje zijn enthousiast en zouden het graag eens proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.