Overige Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar

Review | La Cucaracula van Ravensburger

Review | La Cucaracula van Ravensburger 2 februari 20191 Comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

La Cucaracula review

La Cucaracula van Ravensburger is het spel met een vliegende kakkerlak. Met een vliegende kakkerlak? Ja echt! Dit is dan ook het enige moment waarop wij een kakkerlak in huis willen hebben, want dit spel is ontzettend leuk. Met een chique woord noemen we de kakkerlak een HEXBUG Nano. Dat klinkt al beter, niet?

La Cucaracula van Ravensburger

Het verhaal is nog spannender dan we in de introductie deden overkomen. We hebben te maken met een echte vampier-kakkerlak. En deze kakkerlak wil je niet in je kasteel hebben. Verjaag de kakkerlak met licht en een katapult. Verzamel jij de meeste kaarsen en verjaag jij Caracula uit het kasteel?

De inhoud

Het spel zit in een grote doos en bevat qua inhoud zeker waar voor je geld. In de doos vind je een driedimensionaal spelbord, een katapult, 38 fiches, 4 speelfiguren, 1 dobbelsteen, de HEXBUG Nano en een handleiding.

La Cucaracula Ravensburger inhoud

Hoe werkt La Cucaracula?

Voordat je kunt beginnen met La Cucaracula moet het spelbord eerst in elkaar worden gebouwd. Dit is wel even puzzelen, dus neem hier even rustig de tijd voor. Het spel bevat veel onderdelen en je moet even goed kijken welk onderdeel waar geplaatst moet worden. Uiteindelijk ziet het spelbord er zo uit:

La Cucaracula spelbord

Nu kan het spel beginnen! De kakkerlak wordt uit de verpakking gehaald en aangezet. Vervolgens plaatjes het op het spelbord en de vampier-kakkerlak begint rond te rennen! Alle spelers plaatsen hun gekozen poppetje in het midden van het kasteel. Daar sta je nog veilig en er is niks aan de hand.

La Cucaracula Ravensburger

Alle gekleurde kaarsfiches worden over het spelbord verdeeld en nu moet er alleen nog een startspeler gekozen worden. Het is de bedoeling dat je jouw gekleurde kaarsfiches gaat halen. Je gooit met de dobbelstenen en ziet door hoeveel kamers je mag lopen. Maar pas op voor de La Cucaracula! Wanneer je wordt geraakt door de kakkerlak moet je al je gevonden kaarsfiches weer inleveren. Deze worden dan in de achterwand op het spelbord geplaatst. Liggen er geen fiches meer op het spelbord of zit de achterwand vol? Dan is het tijd voor het spannendste gedeelte van het spel!

Schieten met de HEXBUG Nano kakkerlak!

De kaarsfiches die je bent verloren en die op de achterwand van het spelbord zijn bevestigd kunnen worden terug gewonnen. Voor elk fiches dat op de achterwand zit krijg je drie beurten om de kakkerlak naar de maan te schieten.

La Cucaracula schieten

Om te schieten plaats je de kakkerlak op de katapult en je vuurt af door op de knop te drukken. Dit gedeelte van het spel is hier in huis absoluut favoriet!

La Cucaracula review

Lukt het je om de kakkerlak naar de maan te schieten? Dan win je het kaarsfiche terug. Heb jij de meeste fiches veroverd aan het eind van het spel? Dan ben jij de winnaar!

Ook leuk om te lezen: Racketrace – bestuur de raket!

Wat vinden wij van La Cucaracula van Ravensburger?

We beginnen vandaag met een klein minpunt. La Cucaracula van Ravensburger is lastig in elkaar te zetten. Dit kost echt wel even wat tijd. Met twee ongeduldige kinderen in de buurt kan dit best een dingetje zijn. Gelukkig hoef je het spel alleen bij het eerste gebruik in elkaar te zetten. Hierna kan alles worden opgeborgen in de doos, dus dat scheelt weer!

La Cucaracula Ravensburger review

Verder is het een superleuk spel! De rond rennende kakkerlak over het spelbord zorgt voor veel hilarische momenten. De kinderen (4 en 6 jaar) vonden het helemaal fantastisch. Toen ze aan het eind van het spel de kakkerlak naar de maan mochten schieten was het feest helemaal compleet. Ze spelen het speel heel graag en laten het maar al te graag aan vriendjes en vriendinnetjes zien. Wat ons betreft een aanrader!

Ook leuk om te lezen: String It van Ravensburger

Hebben jullie La Cucaracula van Ravensburger al in huis?

La Cucaracula van Ravensburger

€22
8.8

Prijs

9.0/10

Speelplezier

9.5/10

Kwaliteit

8.0/10

Pros

  • Hilarisch
  • Toffe HEXBUG Nano kakkerlak

Cons

  • Het in elkaar zetten van het bord kost veel tijd.

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

One comment

  1. Ik haat Ravensburger!!! Je moet ze ook nooit bellen met een vraag, want ze nemen eerst gewoon NIET op, en als ze hebben opgenomen, hangen ze gelijk weer op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.