Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Spellen en Puzzels

Review | Racketrace – Bestuur de raket!

Review | Racketrace – Bestuur de raket! 25 november 2018Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Racketrace Megablue review

Heb je altijd al eens een raket willen besturen? Dat is zeker mogelijk met het spel Racketrace van Megableu. Deze raket stuur je niet de ruimte in, deze raket wordt afgevuurd naar de aarde. Zorg jij ervoor dat de raket op de juiste plek ontploft?

Racketrace van Megableu

Wij kregen onlangs het spel Racketrace toegestuurd om te testen! Alles wat met de ruimte te maken heeft, waaronder de raketten vinden kinderen vaak heel interessant. Zo ook hier in huis! Een raket die je met behulp van gecodeerde kaarten naar de juiste locatie moet leiden, dat is een hele leuke uitdaging!

Racketrace – de inhoud

Het openen van de doos is al een feestje. Hoe ziet de raket eruit? De vraag die hier als eerste werd gesteld. De raket is heel stevig en goed verpakt. Naast de raket zitten er ook diverse gecodeerde kaarten bij, die nodig zijn om de raket te besturen.

Raketrace Megableu review

Hoe werkt Racketrace?

Voordat je begint met spelen moeten er eerst batterijen worden geplaatst in de raket. Hier heb je drie AAA-batterijen voor nodig en een schroevendraaier! Vervolgens kan je onder op de raket een schuifje op ‘ON’ zetten om het spel te starten. Het spel Racketrace kan gespeeld worden met maximaal drie spelers, die moet vooraf worden bepaald. Pak de gecodeerde kaart met het aantal spelers dat het spel gaan spelen. Leg de raket er een klein stukje voor en druk op de knop bovenop de raket. De raket herkent de kaart en laat dit zien door per speler een kleur te tonen. Speel je met drie spelers dan kleurt de knop op de raket rood, groen en blauw. Leg de genummerde kaarten op een hoek van de tafel. Druk vervolgens nog een keer op de knop, de raket begint te lachen en gaat op pad!

Raketrace Megableu review

Het is tijd om de raket te gaan besturen! Iedere speler heeft zijn eindpunt op een hoek van de tafel gelegd en nu moet de raket deze locatie gaan bereiken. Je mag de raket besturen wanneer de knop op de raket jouw kleur heeft. Leg de gecodeerde kaart zo snel mogelijk voor de raket om deze de juiste kant op te sturen.

Raketrace Megableu review

Op de kaarten staan (scherpe) bochten om de raket op een eenvoudige manier de juiste richting op te sturen. En dat is lastiger dan het lijkt! Het lampje kan snel van kleur veranderen, dus verlies de raket niet uit het oog!

Wat vinden wij van Racketrace?

Jamie (6 jaar) en Fenna (4 jaar) werden bij het zien van het spel Racketrace van Megableu al heel enthousiast. Het was even wachten tijdens het plaatsen van de batterijen, maar daarna konden ze niet meer wachten. Iedereen koos een kleur, de kaarten werden verdeeld en de raket werd gestart. En dan moet je de raket besturen, dat was nog wel even wennen! Je kunt de raket in twee standen instellen: langzaam of snel. En langzaam was voor ons al snel! Dus als we binnenkort heel vaak geoefend hebben kunnen we de snelle raket vast ook besturen, maar voor nu oefenen we nog even op standje langzaam!

Raketrace Megableu review

Even werd het heel erg spannend toen de raket bijna van de tafel leek te rijden. Maar dat doet de raket niet, bij het bereiken van de rand van de tafel stuurt de raket uit zichzelf bij, gelukkig maar. Na heel wat hectiek lukte het Jamie om de raket naar zijn locatie te sturen. Jamie en Fenna vinden het beide een heel leuk spel. Je moet snel kunnen reageren, de gecodeerde kaarten op de juiste manier plaatsen en goed opletten. Allemaal aspecten die ervoor zorgen dat het een uitdagend spel blijft!

Kennen jullie Racketrace van Megableu al?

Racketrace

€23,99
8.7

Prijs

9.0/10

Kwaliteit

9.0/10

Speelplezier

8.0/10

Pros

  • Goede kwaliteit
  • Eenvoudig
  • Educatief
  • Spannend
  • Grappig

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.