Dagje uit Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Spellenspektakel | Onze ervaring

Spellenspektakel | Onze ervaring 24 november 2018Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Spellenspektakel ervaring 2018

Ben je helemaal gek van spelletjes? Zit je het liefst met vrienden en familie aan tafel om een bordspel of misschien wel een kaartspel te spelen? Dan is het Spellenspektakel zeker iets voor jou! Voor die jaar ben je net te laat, het Spellenspektakel vond plaats op 10 & 11 november 2018. Maar niet getreurd, voor volgend jaar kun je 9 & 10 november alvast in de agenda zetten! Lees vandaag meer over onze ervaring op het Spellenspektakel.

Wat is het Spellenspektakel?

Het Spellenspektakel is een jaarlijks terugkerend evenement in Beursgebouw Eindhoven. Tijdens dit tweedaagse evenement wordt je ondergedompeld in een groot aantal spelletjes. Bekende spellen, onbekende spelen, oude spellen maar ook heel veel nieuwe spellen. Er worden demonstraties gegeven en je kunt meedoen aan toernooien. Heb je kinderen bij je? Deze kun je rustig even achter laten op het speciaal ingerichte Kinderplein. Wij hebben dit jaar een bezoek gebracht aan het Spellenspektakel en vertellen je er graag meer over onze Spellenspektakel ervaring.

Het Spellenspektakel – Onze ervaring

Het Spellenspektakel vindt plaats op zaterdag en zondag en wij brachten meteen op de eerste dag een bezoek aan dit evenement. Je kunt het Beursgebouw Eindhoven bereiken met het openbaar vervoer, maar ook met de auto is dit goed te doen. Wij konden vlakbij parkeren en liepen de parkeergarage uit, zo het Beursgebouw in. Ons dagje uit kon beginnen!

Tafels vol met spelletjes!

Jamie (6 jaar) en Fenna (4 jaar) keken bij binnenkomst hun ogen uit. Tafels vol met allemaal spelletjes! En dat is precies wat je door het hele Beursgebouw ziet. Je ziet ontzettend veel spellen uitgestald staan op tafels. Je kunt plaatsnemen aan tafel en er komt iemand bij je zitten om het spel uit te leggen. Zo hebben wij gedurende de dag heel veel kinderspelletjes getest. Als eerste kwamen we aan een tafel te zitten met het Concept Kids Dieren bordspel, een hele vriendelijke meneer gaf ons uitleg over het spel en we konden gaan spelen. Dit spel was genomineerd voor de verkiezing Speelgoed van het Jaar 2018 en wij begrepen helemaal waarom!

Spellenspektakel ervaring 2018

Niet veel later konden we het levensgrote spel Vlotte Geesten van 999Games spelen. Een spel dat hier in huis echt favoriet is bij de kinderen, dus ze speelden super enthousiast de levensgrote variant!

Spellenspektakel ervaring 2018

We speelden een heel leuk eenhoorn spel van Haba. Het spel met de naam Eenhoorn Flonkerglans viel vooral heel goed in de smaak bij onze 4-jarige dochter. We hebben dit spel uiteindelijk ook meegenomen naar huis. Want dat is ook heel leuk aan het Spellenspektakel, je kunt alle spellen ook direct aanschaffen. Vaak nog met een leuke korting ook!

Lees hier onze review: Vlotte Geesten!

Welke spellen merken staan op het Spellenspektakel?

Wij hebben al een aantal merken benoemd, waaronder Haba en 999Games. Er waren echter veel meer spellen merken vertegenwoordigd. We gaan ze niet allemaal opnoemen, maar je kon spellen testen van: Paco Sako, Goliath, Hot Games, Ravensburger, Atano, Just Games, Pumpkin Games, Clown Games, Smart Games, Jumbo, Tactic, White Goblin Games, Quined Games en ga maar door. Voor ons veel bekende merken, maar eigenlijk net zoveel onbekend merken.

Spellenspektakel ervaring 2018

Het Kinderplein

Omdat we ook graag even zonder kinderen over de beurs wilden lopen brachten we de kinderen naar het Kinderplein. Dit plein is speciaal ingericht om kinderen een tijdje te laten spelen. Het is volledig afgezet, dus kinderen kunnen dit plein niet zo maar verlaten. Bij binnenkomst krijgen zij een kaartje met naam en wordt een mobiel nummer genoteerd. Zo kunnen de begeleiders bellen als er iets is. Onze kinderen hebben zich daar prima vermaakt. Wij konden dus nog even goed rondkijken!

Tweedehands spellen & toernooien

In de hal kwam je ook langs een gedeelte vol met (tweedehands) spelletjes. Hier kon je even rustig tussen rondkijken op zoek naar een verborgen parel! Verder worden er gedurende het hele weekend ook diverse toernooien gespeeld. Wij spelen graag spelletjes, maar dat was ons net iets te fanatiek. Maar het was heel leuk om te zien hoe anderen dit deden.

Kan je er ook spelletjes kopen?

Uiteraard! Wij zeiden het al eerder, maar je kunt ook alle spellen die je kunt testen meenemen. Heel handig, zo kan je op voorhand beslissen of een spelletje het geld waard is. En op de beurs kan je diverse spellen kopen met korting.

Spellenspektakel ervaring 2018

 

Leuk of niet leuk?

Waarschijnlijk kun je het antwoord al wel raden: wij vonden het erg leuk! Voor ons was het wel even een stuk rijden (75 minuten), maar uiteindelijk hebben we ons daar prima vermaakt. We hebben heel veel nieuwe spellen gezien en getest. Je kan op je gemak de hele beurs over lopen, want deze lijkt niet groot. Mocht je echter van plan zijn om alle beschikbare spellen uit te testen, dan heb je zeker het hele weekend nodig. Op het Spellenspektakel kun je gebruik maken van de toiletten (betaald) en is er eetgelegenheid. Je hebt dus alles om er een heel gezellig uitje van te maken!

Spellenspektakel ervaring 2018

Zijn jullie wel eens op het Spellenspektakel geweest?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.