999 Games Reviews Spellen en Puzzels

Review | Het Vlotte Geesten Spel

Review | Het Vlotte Geesten Spel 8 augustus 2018Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Vlotte Geesten spel

Wanneer één van mijn kinderen roept ‘Dat spel is leuk, dat spelen we ook op school!’ dan ben ik om! Het liefst ren ik naar de kassa om meteen af te rekenen, want ik ben fan van educatieve spelletjes. Jamie riep dit dus heel enthousiast toen hij het Vlotte Geesten spel voorbij zag komen. Toen hij zijn zwemdiploma haalden deden wij hem dit spel cadeau. Wat er dan zo leerzaam en leuk aan is? Dat vertellen we je graag.

Het Vlotte Geesten spel

Het Vlotte Geestenspel is een spel van 999Games, kan gespeeld worden met 2 tot 8 spelers, duurt ongeveer 20 minuten en is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Al zijn wij het met dat laatste niet helemaal eens! Het spel zit in een relatief klein doosje en bevat slechts een aantal items: een grijze muis, een wit spook, een blauw boek, een groene fles, een rode stoel en een stapel kaarten.

Hoe verhaal van de Vlotte Geest

Vlotte Geesten reviewHet Vlotte Geesten spel gaat over het witte spook dat in de kelder van zijn huis een fotoapparaat heeft gevonden. Het spook begon foto’s te maken van alle spullen die hij graag wilde laten verdwijnen en hij zette natuurlijk ook zichzelf op de foto! De betoverde camera maakte echter hele rare foto’s, alle objecten kregen verschillende kleuren. Soms was de fles groen, dan weer blauw of rood. Bij het bekijken van de foto’s raakt het spook in de war. Wat moet hij nou wegtoveren? Kan jij het spook helpen door het juiste voorwerp te noemen of te laten verdwijnen?

Hoe werkt het Vlotte Geesten spel?

Voordat je begint moeten de vijf voorwerpen in een kring op tafel worden gezet. De stapel kaarten wordt geschud en bij de objecten op tafel geplaatst. Het is belangrijk dat alle spelers goed bij de voorwerpen kunnen. De startspeler draait de bovenste kaart van de stapel om en iedereen probeert zo snel mogelijk het juiste voorwerp van tafel te pakken. Maar welk voorwerp is juist?

  • Zie je een voorwerp op de kaart die dezelfde kleur heeft als het voorwerp op tafel? Dan is dat het juiste voorwerp!
  • Zie je geen voorwerp dat overeenkomt? In dat geval moet je zo snel mogelijk het voorwerp pakken dat niet op de kaart is afgebeeld en waarvan de kleur ook niet op de kaart is te zien.

Heb jij als eerste de juiste kaart te pakken? Dan is deze kaart voor jou. Wie aan het eind van het spel de meeste kaarten heeft, juist die heeft gewonnen!

Wat vinden wij van het Vlotte Geesten spel?

Jamie kende het spel val van school en was heel enthousiast! Wij waren heel nieuwsgierig waarom dit het geval was, maar dat werd ons al snel duidelijk. Het spel is heel eenvoudig en ook makkelijk te begrijpen voor onze kinderen. Het betreft een spelletje waarbij je elke beurt goed moet opletten en waarbij snelheid nodig is. Dit valt natuurlijk goed in de smaak bij kinderen. Ook Fenna was eigenlijk heel snel heel enthousiast en deed ook meteen goed mee. Ze is pas net 4 jaar en had het spel al heel snel onder de knie. Dus wat ons betreft hoef je zeker geen 6 jaar te zijn voor dit spel!

Vlotte Geesten 2.0

Naast het originele Vlotte Geesten spel is er ook een tweede variant op de markt gebracht. Vlotte Geesten 2.0 staat al op het verlanglijstje van onze 6-jarige en dat vinden wij helemaal niet erg! De 2.0 versie werkt hetzelfde heeft alleen andere objecten en kaarten. Het Vlotte Geesten 2.0 spel is te combineren met de eerste versie, dat maakt het spel nog interessanter!

Hebben jullie het Vlotte Geesten spel al in huis?

Vlotte Geesten Spel

€13,95
9.2

Prijs

8.5/10

Kwaliteit

9.5/10

Speelplezier

9.5/10

Pros

  • Eindeloos speelplezier
  • Educatief
  • Goede kwaliteit
  • Makkelijk mee te nemen

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.