Asmodee Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Ticket to Ride London

Ticket to Ride London 10 april 2019Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Ticket to Ride London

Ticket to Ride is één van onze favoriete spellen hier in huis. We hebben eigenlijk alleen nog maar de Ticket to Ride Europe editie gespeeld, maar werden meteen enthousiast toen we hoorden dat er dit jaar nog een nieuwe editie op de markt komt: Ticket to Ride London!

Wat is Ticket to Ride?

Het kan natuurlijk maar zo dat je geen idee hebt wat Ticket to Ride eigenlijk voor spel is. Bij het bordspel Ticket to Ride draait het om het afleggen van routes die op jouw bestemmingskaarten staan. In het geval van de Europa editie kan dit bijvoorbeeld een route zijn van Barcelona naar Wenen. Deze routes kan je afleggen door de juiste kaartencombinaties te verzamelen! Heb jij aan het eind van het spel de meeste punten verzameld? Dan heb je gewonnen! Wil je een uitgebreidere uitleg lezen? Lees dan eens onze review: Ticket to Ride Europe.

Ticket to Ride London

Ticket to Ride Londen

Nu snel door naar de nieuwe editie: Ticket to Ride London. Bij deze editie spring je aan boord van een dubbeldekker bus en race je door het Londen van 1970. Ga terug in de tijd naar de mode en muziek hoofdstad van de jaren ’70. Je scheurt door de straten van Londen en brengt misschien wel een bezoek aan Buckingham Palace, het British Museum of de Big Ben!

De inhoud

Het spel bestaat uit een spelbord, 68 plastic bussen, 44 transportkaarten, 20 bestemmingskaarten, 4 scoreblokjes en de spelkaarten. Allemaal opgeborgen in een doos, zodat je het spel altijd netjes op kunt bergen.

De inhoud

Hoe werkt het spel?

Wat meteen opvalt is dat het spel Ticket to Ride London minder onderdelen bevat dan bijvoorbeeld de Europa editie. En dit komt omdat deze nieuwe versie ook een snellere versie is van het populaire bordspel. Het voordeel van deze editie? Je leert dit spel al binnen 3 minuten en door het compacte formaat kan je het ook overal mee naartoe nemen.

Ticket to Ride London

Lukt het jou om de belangrijkste buslijnen te claimen en jouw bestemmingskaarten te voltooien? Je kunt ook nog eens extra punten verdienen door districten te voltooien, dit doe je door alle districten aan elkaar te verbinden! Het spel is leuk voor zowel de echte Ticket to Ride fans als voor nieuwe spelers.

Bestemmingskaarten

Het is een stand-alone game, geschikt voor 2 tot 4 spelers. De spelduur bedraagt 10 tot 15 minuten. Hebben jullie al zin om Ticket to Ride London te spelen? We moeten helaas nog even geduld hebben want het spel ligt pas vanaf juni 2019 in de (online) winkel.

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.