Reviews Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Review | Tour de France bordspel

Review | Tour de France bordspel 2 juli 201915 Comments

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Tour de France bordspel

Aanstaande zaterdag 6 juli is het zover! Dan start de Tour de France. Ook dit jaar belooft het weer een waar wielerspektakel te worden. En wist je al dat je thuis ook kunt genieten van de Tour? En dan niet alleen op televisie? Er is namelijk een Tour de France bordspel! Wij mochten het testen én geven er eentje weg!

Tour de France bordspel

Het Tour de France bordspel is van Just Games, dat je waarschijnlijk wel kent van het Jurassic Park bordspel of de Sesamstraat ABC & 123 puzzel. Nou je raadt het natuurlijk al, in het Tour de France bordspel draait alles om wielrennen. Iedere speler krijgt drie renners tot zijn of haar beschikking. Voor je gaat spelen moet je kiezen of je een vlakke etappe gaat spelen of een bergetappe. Op de foto hieronder zie je de vlakke etappe. Er wordt aangeraden om hiermee te beginnen als je voor het eerst speelt.

Het spel geeft een aantal vrijheden. Je kunt dus zelf kiezen of je start met een berg- of vlakke etappe. Je kunt allebei spelen, maar je kunt ook slechts één van beiden spelen. Het speelbord is dubbelzijdig bedrukt. Zoals gezegd speelt iedere speler met drie renners. Wij hebben het spel getest met z’n drietjes, zoals je hier boven kunt zien staan al onze renners nog aan de start.

Hoe gaat het spel?

Het is, net als in de echte Tour de France, de bedoeling dat jouw renners als eerste over de streep komen. Iedere speler krijgt secondekaarten. Elke ronde kun je jouw renner een aantal stappen (gelijk aan het aantal seconden) laten doen over het bord. Je kunt dus tactisch zijn met elke kaart je speelt. Je moet oppassen voor valpartijen, kunt proberen in het wiel van een andere renner te komen (en dus ‘uit de wind’ te rijden) of op een vakje komen waar je een kanskaart moet trekken. En dan kan er van alles gebeuren, van een hond die opeens de weg over rijdt tot een upgrade voor jouw fiets.

De vlakke etappe heeft wat minder variabelen dan de bergetappe, daar komt wat meer bij kijken. Uiteindelijk draait het natuurlijk allemaal om, hoe kan het ook anders, de gele trui! De winnaar wordt bepaald aan de hand van een scorekaart. Uiteraard gaat het om hoe snel jouw renners over de finish komen, maar tussendoor kun je ook bij tussensprints punten verdienen.

Ons oordeel over het Tour de France bordspel

Ik heb het spel met twee vriendinnen gespeeld en wij vonden het erg leuk! Wat het spel erg dynamisch maakt, is het feit dat het spel anders wordt gespeeld dan anders. Je bent niet allemaal met de klok mee aan de beurt. Het gaat namelijk om welke renners er voorop liggen. Dus het spel wordt gespeeld aan de hand van de volgorde van hoe de renners op het bord staan. Je kunt dus zomaar drie keer achter elkaar aan de beurt zijn. Of zoals ik…. een tijdje niet 😉 Mijn renners waren vooral druk met op de grond (naast het bord) liggen met valpartijen. Oeps. Omdat het een redelijk tactisch spel is, is het niet alleen leuk voor de wielerfans. Al is het Tour de France borspel natuurlijk voor de echte fans (zoals ik), wel een feestje 🙂

Leestip: De S.P.E.L.show – het bordspel

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

15 comments

  1. Jammer, ik heb om privéredenen geen Facebook, Twitter en Instagram.
    Had heel graag mee gedaan .
    Ik volg op Bloglovin en hoop mee te mogen loten.

  2. Erg leuk speel voor de kinderen, houden erg van sport, en dit een perfect spel.
    Waag graag een kans voor ze 🙂 🙂

  3. Dat lijkt me nou een leuk spel! Mijn vriend is gek op de tour de france en kijkt nu natuurlijk ook iedere dag na zijn werk! We zijn ook een aantal jaar met tent wezen kijken naar de wielrenners. Nou hou ik zelf niet zo van sport kijken maar een spelletje vind ik wel erg gezellig! Dus ik zou het spel graag willen winnen! Kan ik het cadeau geven aan mijn vriend die volgende maand jarig is! ?

  4. Ik vind het sowieso leuk om de Tour de France op tv te volgen. Maar ben ook erg benieuwd naar het spel. Ik loot graag mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.