Baby en Peuter Reviews Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Spellen en Puzzels

Sesamstraat ABC & 123 puzzel

Sesamstraat ABC & 123 puzzel 19 juni 2019Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Sesamstraat ABC & 123 puzzel

De Sesamstraat ABC & 123 puzzel is een superleuke manier voor (jonge) kinderen om te oefenen met getallen en met het alfabet. Wij hebben thuis twee kinderen, Spencer (4) en Jasmijn (2). Onlangs kregen wij de superleuke Sesamstraat puzzel van Just Games opgestuurd om te reviewen.

Sesamstraat ABC & 123 puzzel 

Dit spel is dus helemaal gericht op letters en cijfers. Het zijn eigenlijk twee sets van puzzels. Elke puzzel bestaat uit twee delen. Een deel met het cijfer (of de letter) en het andere deel met een plaatje. Het deel van de cijfers bestaat uit 10 puzzeltjes. Je kunt ze hier op de foto zien. Ideaal dus om te leren tellen. Ook gebruikt ons zoontje (4) de puzzeltjes om te leren rekenen.

Sesamstraat ABC & 123 puzzel

Letters

Uiteraard heeft elke letter uit het alfabet zijn eigen puzzel en daardoor is die set dus een stuk groter. Deze set volgt in principe hetzelfde concept. Op het ene puzzelstukje staat een letter en op de andere helft een plaatje. Zo is er bijvoorbeeld een fiets, een computer, een neus, oren, een ananas en een jas.

Uiteraard komen ook alle vriendjes uit Sesamstraat voorbij: Grover, Bert en Ernie en onze favoriet: Koekiemonster.

Oefenen met woorden en letters? Dan is de VTech Marshall Letterpup ook zeker een aanrader. Ook Mijn eerste 100 woordjes is erg leuk!

Ons oordeel

Ons zoontje van 4 is heel erg bezig met cijfers en letters en de Sesamstraat ABC & 123 puzzel had dus niet op een beter moment kunnen komen hier thuis. Hij vindt Sesamstraat (en dan vooral Koekiemonster) heel erg leuk en dit spreekt hem dus zeker aan. We oefenen geregeld met letters en cijfers en deze puzzels maken het een stuk leuker om hiermee aan de slag te gaan! Uiteraard kun je hiermee ook weer zelf allemaal spellen bedenken. Zo kun je bijvoorbeeld je kindje nog alle groenten en fruit eruit laten zoeken of alle plaatjes waar Koekiemonster op staat.

Het is leuk om te zien hoe hij oefent met de verschillende letters en woorden. Echt een leuke cadeautip ook dus wat mij betreft. Het is namelijk niet alleen leuk, maar ook nog eens erg leerzaam!

Sesamstraat ABC & 123 puzzel

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.