Baby en Peuter Reviews Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Spellen en Puzzels

Review | Mijn eerste 100 woordjes

Review | Mijn eerste 100 woordjes 20 februari 20191 Comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Mijn eerste 100 woordjes

Onlangs liep ik door de Action en zag daar Mijn eerste 100 woordjes van Toy Universe liggen. Voor slechts €1,79!

Mijn eerste 100 woordjes

Mijn eerste 100 woordjes

Het idee is heel simpel: het zijn 50 kaartjes, allemaal aan beide zijden bedrukt met een plaatje en het bijbehorende woord. Het zijn woorden in verschillende categorieën, zoals dieren, soorten fruit, enzovoort. De kaartjes zijn stevig en geplastificeerd.

Onze ervaringen

Ik kocht het kaartspel (al is het eigenlijk niet echt een spel) voor onze twee kinderen van 2 en 4. Ons zoontje heeft wat moeite met praten, vooral met articulatie, dus ik kocht het voornamelijk om met hem de uitspraak te oefenen. Voor onze dochter (2) is het vooral handig om haar woordenschat te vergroten.

Mijn eerste 100 woordjes

Wat ik erg leuk vond om te zien, was hoe de kinderen zelf allerlei spelletjes bedachten bij Mijn eerste 100 woordjes. Ons zoontje begon gelijk alles op soort te leggen, dus alle dieren bij elkaar, en ga maar door. Daarna bedachten we allerlei spellen, zoals zoek al het rode fruit enzovoort. Hierdoor heeft een vrij simpel pak kaarten met 50 kaarten opeens oneindig veel mogelijkheden. Echt leuk ook om te zien hoe ons zoontje er zelf allerlei spellen bij bedacht.

Mijn eerste 100 woordjes

Voor slechts 1,79 is het een hele leuke aankoop. Ik vind het een typisch voorbeeld van iets dat niet duur hoeft te zijn en waar je veel plezier van hebt.

Mocht je in de Action lopen en Mijn eerste 100 woordjes van Toy Universe zien liggen, zeker meenemen!

Vond je dit leuk om te lezen? Lees ook ‘Ik leer lezen – Spelenderwijs aan de slag met letters’.

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

One comment

  1. Oh die ga ik zo meteen halen. Kan ik met onze kleindochter van 1.5 oefenen. Ze heeft sinds 3 weken haar hoorapparaatjes. Fijn dat je dit deelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.