Boeken, School en Vrije tijd Knutselen en Educatief Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Spellen en Puzzels

Ik leer lezen – Spelenderwijs aan de slag met letters

Ik leer lezen – Spelenderwijs aan de slag met letters 5 april 2018Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Ik leer lezen - Jumbo

Wanneer je een educatief spel op de markt brengt, dan heb je wat mij betreft een winnaar! Educatief speelgoed genoeg, maar wij als spelletjes fans vinden een combinatie hiervan nog leuker. Toen we te horen kregen dat Jamie op het gebied van taal nog wel wat extra oefening kon gebruiken gingen we op zoek naar een speelse manier om te oefenen. We kochten het spel ‘ik leer lezen’.

Ik leer lezen – Op een speelse manier leren lezen

Ik leer lezen - Jumbo‘Ik leer lezen’ is een educatief spel dat is ontwikkeld door uitgeverij Jumbo. Met ‘Ik leer lezen‘ leren kinderen spelenderwijs lezen en woordjes spellen. Het ‘ik leer lezen’ spel bevat 15 kaarten met 90 opdrachten op drie verschillende niveaus. Zo leren de kinderen woordjes na te leggen, begin-, eind- of tussen letters zoeken en woordjes spellen. En alle onderdelen zijn netjes opgeborgen in een handige koffer. Zo kan je het spel overal mee naar toe nemen.

Ik leer lezen - Jumbo
Om de opdrachten uit te voeren zijn er natuurlijk ook letters nodig. Dit zijn kleine rechthoekige blokjes met een letter erop. Het speciale lettersysteem zorgt ervoor dat kinderen zelfstandig kunnen oefenen. De speciale achterkant van de blokjes past alleen op bepaalde plekken.

Leuk voor peuters: Mijn eerste 100 woordjes

Wat vinden wij van het spel?

Ik leer lezen - Jumbo

Voor kinderen die net bezig zijn met letters en taal is dit een leuk en leerzaam spel. Zo ook voor Jamie, die nog moeite heeft met bepaalde letters en klanken. Regelmatig pakt hij het koffertje erbij en begint hij letters te oefenen. Alle woordjes in de koffer zijn zorgvuldig gekozen en bestaan uit maximaal vijf letters. Het spel is voor kinderen van 5 tot 7 jaar oud, de woorden passen dan ook bij de woordenschat die deze kinderen zouden moeten hebben.

Ook interessant: De magische letterdoos (Maan Roos Vis)

Ik leer lezen - Jumbo

Vooralsnog zijn we allemaal tevreden. Wij zijn blij omdat Jamie spelenderwijs bezig is met letters en leren lezen. En Jamie vindt het prachtig om de letters op de juiste plek te leggen en te oefenen. Het koffertje is al eens mee naar school gegaan om extra te oefenen. Samen met zijn klasgenootjes hebben ze druk geoefend. Je kunt ‘Ik leer lezen’ hier kopen >

Ik leer lezen - Jumbo

€16,99
8.3

Prijs

8.0/10

Kwaliteit

9.0/10

Speelplezier

8.0/10

Pros

  • Goede kwaliteit
  • Educatief
  • Speelplezier

Cons

  • De letters kun je herkennen aan kleur en de puntjes achterop. Even puzzelen en je kan de woordjes ook vormen.

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.