Reviews Speelgoed van het Jaar 2018 Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Review | Het Jurassic World bordspel van Just Games

Review | Het Jurassic World bordspel van Just Games 25 oktober 2018Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Het Jurassic World bordspel - review

Het Jurassic World bordspel is het spel voor de echte fans van de Jurassic Park & Jurassic World films. Dit bordspel geeft je de gelegenheid om meer over dinosaurussen te leren en je eigen dinosaurus-pretpark te bouwen! Het spel is dit voorjaar op de markt gebracht door Just Games en het heeft meteen al een nominatie voor de verkiezing Speelgoed van het Jaar 2018 te pakken. Wij vertellen je graag meer over het spel.

Het Jurassic World bordspel

Ben je op zoek naar een spel waarbij samenwerking belangrijk is? Heb je zin om een eigen dinosaurus-pretpark te bouwen? Dan is het Jurassic World bordspel wel iets voor jou. Botten opgraven, gebouwen financieren en zorgen dat de dinosaurussen niet ontsnappen, het staat allemaal centraal in dit spel.

De inhoud

Het Jurassic World bordspel zit in een stevige doos. Dit is nodig om alle benodigdheden in op te bergen en dat zijn er aardig wat. In het spel zitten 16 dinosaurus fiches, 1 spelbord, 1 research lab & fossil dig site bord, 1 mainstreet bord, 6 spelersborden, 6 spelers borden, 1 danger meter marker, 1 entertainment marker, 1 danger clock marker, 1 hammond marker, 3 dobbelstenen, 3 missies, 15 building kaarten, 15 danger kaarten en 15 upgrade kaarten.

Het Jurassic World bordspel

Hoe werkt het spel?

Het spel is een spel waarbij samenwerken centraal staat. Iedere speler krijgt een bepaalde rol met bepaalde eigenschappen. Het is aan jullie om dit op de juiste manier te combineren om één van de drie missies te voltooien. Je start het spel dan ook door de rollen te verdelen. Wordt je de directeur van het park of misschien een onderzoeker die onderzoek doet naar alle dinosaurussen. Je rol bepaalt met hoeveel dobbelstenen je mag dobbelen op bepaalde momenten in het spel. Na het verdelen van de rollen wordt er een missie gekozen.

Het Jurassic World bordspel - de missies

De missies

Ga je voor een easy, medium of hard missie? Er wordt aangeraden om de eerste keer de makkelijke missie te spelen. Dit is dus ook precies wat wij hebben gedaan! Het spel wordt in verschillende rondes gespeeld. Elke ronde plaatst iedere spelen zijn personage op een plek naar keuze. Je kan dinosaurussen opgraven, dinosaurussen onderzoeken, ze plaatsen in het park, gebouwen bouwen, etc. Het is de bedoeling dat je hiervoor met een aantal dobbelstenen gooit, aan de hand daarvan wordt bepaald of je bepaalde acties wel of niet mag uitvoeren in die ronde.

Het Jurassic World bordspel - review

Danger!

Het spel klinkt nu vrij eenvoudig, dobbelstenen gooien en acties uitvoeren. Toch blijkt het een stuk lastiger! Het afsluiten van een ronde gebeurt door de danger marker te verplaatsen. Deze danger marker bepaalt of je een danger kaart moet pakken of niet. Danger kaarten kunnen dinosaurussen laten ontsnappen of andere restricties opleggen. Samen met je medespelers moet je dit zien te voorkomen of de restricties opheffen. Makkelijker gezegd dan gedaan!

Het Jurassic World bordspel - dinosaurussen

De vraag is natuurlijk: wanneer winnen we het spel? Op elke missie kaart staat waar je aan moet voldoen. Je moet een bepaalt aantal dinosaurussen in het park hebben, maar daarnaast moet je zorgen dat de entertainment meter in het park stijgt. Dit doe je o.a. door gebouwen te bouwen en je park uit te breiden. Hiervoor zitten er gebouwen en upgrade kaarten in het spel. Naast het opgraven en plaatsen van dinosaurussen is het dus ook een kwestie van een goed inzicht om het park volledig in te richten op de wensen van de parkbezoekers!

De verkiezing Speelgoed van het Jaar 2018

Het Jurassic World bordspel is genomineerd voor de titel ‘Speelgoed van het Jaar 2018’. En een nominatie krijg je niet zo maar! Een vakjury, bestaande uit journalisten, inkopers en speelgoed- en spellendeskundigen beoordeelt het speelgoed in verschillende leeftijdscategorieën. Over het Jurassic World bordspel zegt de jury het volgende:

Beheer je eigen themapark met dit coöperatieve spel. Sluit helemaal aan bij de trend van dit moment.

Wat vinden wij van het Jurassic World bordspel?

Voor ons was het Jurassic World bordspel even wennen! Wij zijn heel erg gewend om spelletjes tegen elkaar te spelen, elkaar te slim af te zijn of af te troeven. Dat was in dit geval wel even anders. Een spel dat je samen moet spelen is toch echt heel anders. Overigens wel heel leuk, want je leert elkaar weer op een andere manier kennen. In het begin is het even goed lezen wat nu precies de bedoeling is. Wat is precies de danger meter? Welke rollen kunnen we het beste gebruiken in een spel met twee spelers. En wat is de beste tactiek? Gedurende het spel leer je steeds meer bij, beginnen met de makkelijke missie is dus zeker een aanrader. Wij moeten zeggen dat wij het toch leuker vinden om tegen elkaar te spelen, maar het spel is verder wel gewoon goed en leuk in elkaar gezet. Elk spel, of je nou steeds dezelfde missie speelt of niet, is anders dan het vorige spel. Het blijft wat dat betreft wel altijd vernieuwend en steeds een nieuwe uitdaging. Voor de fans van Jurassic World toch zeker een must-have!

Leestip: Het Villainous bordspel

Jurassic World het bordspel

€34,95
8.3

Prijs

8.5/10

Kwaliteit

9.0/10

Speelplezier

7.5/10

Pros

  • Goede kwaliteit
  • Blijft uitdagend
  • Je leert om samen te werken

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.