999 Games Speelgoed van het Jaar 2018 Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

The Climbers – Een tactisch driedimensionaal spel

The Climbers – Een tactisch driedimensionaal spel 6 oktober 2018Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

The Climbers 999 Games

The Climbers, het spel van 999 Games waarbij je zo snel mogelijk het hoogste punt moet bereiken! Het hoogste punt waarvan? Van de toren die je met leuke gekleurde blokken gaat bouwen. En is torens bouwen nou niet wat we allemaal wel eens gedaan hebben vroeger. Die grote blokken uit de blokkenhoek in de kleuterklas? Anyway, we vertellen jullie graag meer over het tactische driedimensionale spel: The Climbers! Met een nominatie voor de verkiezing Speelgoed van het Jaar 2018 zijn de verwachtingen hoog!

The Climbers – Een tactisch driedimensionaal spel

Bouw een toren met 35 blokken, waarvan 33 gekleurde blokken. Speel tactisch om het hoogste punt van de toren te bereiken en win het spel. Dat klinkt natuurlijk makkelijker dan dat het is. Alle blokken van verschillende formaten worden willekeurig neergezet, waardoor elk spel anders is!

De inhoud van het spel

Het spel The Climbers van 999 Games wordt gespeeld met 2 neutrale blokken, 33 gekleurde blokken, 5 klimmers, 5 blokkeerschijven, 5 korte ladders, 5 lange ladders en de spelregels. Voor dit spel heb je geen spelbord of dobbelsteen nodig. Je bouwt zelf de start toren om vervolgens om de beurt verder te bouwen aan de toren.

The Climbers inhoud - 999 Games

Hoe werkt het spel?

Bij het spel zitten twee neutrale blokken, deze heb je nodig om de toren te bouwen. De neutrale blokken plaats je verticaal op tafel en vervolgens ‘verstop’ je de neutrale blokken door de gekleurde blokken er om heen te bouwen. Hoe je de gekleurde blokken neerzet maakt niet uit, zo lang er geen gaten in de toren zitten. Bij elk spel kunnen de blokken weer anders geplaatst worden, zo kun je dus eindeloos spelen.

The Climbers 999 Games

Na het plaatsen van alle blokken kan het spel beginnen. Wanneer je aan de beurt bent mag je één blok pakken en dit ergens anders positioneren. Het is de bedoeling dat je vervolgens met jouw klimmer gaat klimmen. Speel je met de paarse klimmer dan betekent dit dat je alleen op de paarse of neutrale kant van een blok mag klimmen. Je kunt dus niet zo maar met alle blokken spelen! Wanneer je een blok hebt verplaatst en bent geklommen dan is de volgende speler aan de beurt.

The Climbers 999 Games

Lukt het niet om één niveau te stijgen maar staat er een veel hoger blok? In dat geval kan je eenmalig gebruik maken van je korte of lange ladder. Zo kan je in één beurt meerdere niveaus stijgen! Het is natuurlijk niet de bedoeling dat het spel makkelijk te winnen is, daarvoor zijn de blokkeerschijven in het leven geroepen. Zie je dat een tegenstander heel hard gaat klimmen? Plaats dan (eenmalig) een blokkeerschijf op een blok, je tegenspeler mag één ronde lang dat blok niet gebruiken.

Hoe win je het spel?

Je zult merken dat klimmen steeds lastiger wordt. Blokken worden verplaatst en zijn niet altijd meer even tactisch te plaatsen. Wanneer er in een beurt niet meer geklommen kan worden door alle spelers, dan is het spel afgelopen. De speler die op dat moment de hoogste positie heeft behaalt wint het spel!

Genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2018

Het bordspel Manhattan is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2018. En een nominatie krijg je niet zo maar! Een vakjury, bestaande uit journalisten, inkopers en speelgoed- en spellendeskundigen beoordeelt het speelgoed in verschillende leeftijdscategorieën. Over het bordspel Manhattan zegt de jury het volgende:

Mooi vormgegeven 3D spel. Bouw je eigen pad naar de top van de berg. Nieuw spelelement: je hebt ruimtelijke creativiteit nodig.

Wat vinden wij van The Climbers?

Tactische spellen zijn hier favoriet. We konden dus niet wachten om aan The Climbers te beginnen. We openden de redelijk zware doos en begonnen met bouwen. Een spel zonder spelbord en dobbelstenen, dat is weer eens wat anders. De spelregels zijn heel duidelijk waardoor je snel van start kunt. Na enkele minuten hadden wij door dat het niet zo makkelijk was als dat het lijkt, een leuke uitdaging. Het spel vergt naast tactisch spelen ook inzicht. Het handigste is als je een aantal stappen vooruit denkt om snel te kunnen klimmen.

The Climbers 999 Games

Doordat je de toren steeds anders kunt opbouwen is het een spel met oneindige variatiemogelijkheden. Je speelt nooit hetzelfde spel. Het spel is tevens geschikt voor beginnende als gevorderde spelers. In de spelregels vindt je verschillende variaties voor nog meer uitdaging. Het spel is voor kinderen vanaf 8 jaar, maar ook onze kleine bouwer van 6 jaar oud kwam al een heel eind. Zeker leuk om als gezin te spelen!

Kennen jullie het spel The Climbers al?

The Climbers - 999 Games

€39,99
8.8

Prijs

8.0/10

Kwaliteit

9.0/10

Speelplezier

9.5/10

Pros

  • Tactisch spel
  • Eindeloos veel variaties
  • Driedimensionaal
  • Eindeloos speelplezier

Cons

  • Blokken beschadigen snel

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.