999 Games Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Spellen en Puzzels

De Betoverende Toren | Review

De Betoverende Toren | Review 2 augustus 2020Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

De Betoverende Toren

Het is alweer even geleden dat wij het spel De Betoverende Toren speelden op het Spellenspektakel 2019! Blijkbaar heeft het wel indruk gemaakt, want toen Fenna onlangs iets mocht uitkiezen voor haar rapport koos ze het spel De Betoverende Toren!

De Betoverende Toren

De Betoverende Toren is een tactisch geheugenspel voor kinderen. Alles draait om de prinses die is opgesloten door de tovenaar. Lukt het jullie om de prinses te bevrijden? Eén speler is de toveraar en de anderen spelen gezamenlijk met Robin. Wie vindt als eerst de verstopte sleutel en weet de prinses te bevrijden?

De inhoud

Het bordspel De Betoverende Toren bestaat uit een speelbord, 1 toren, 2 metalen sleutels, 3 speelstukken, een klein speelbord, 16 fiches, 2 dobbelstenen en de spelregels. Lijkt veel he? Maar het is op een handige manier verpakt en ook heel gemakkelijk weer op te bergen!

De inhoud van het bordspel

Hoe werkt het?

Om het spel te spelen moet je eerst even het spelbord gereed maken. Dit betekent de prinses (gele pion) op de blauwe toren klikken en vervolgens de rest van het speelbord gereed maken. Dit wijst zich eigenlijk vanzelf, de startopstelling ziet er zo uit:

De Betoverende Toren

Zoals je ziet zijn er op alle gaten in het speelbord fiches gelegd. Daaronder zitten verborgen ruimtes waar de tovenaar de sleutel kan verstoppen! Maar dan moet er dus eerst een tovenaar worden gekozen. Bij het spel De Betoverende Toren is één speler de tovenaar en de overige spelers spelen samen. De tovenaar begint het spel door de sleutel te verstoppen. De overige spelers sluiten hun ogen en de tovenaar plaatst de sleutel onder één van de fiches.

Sleutel verstoppen

Nu is het tijd om het spel te starten. De tovernaar (blauwe pion) en Robin (rode pion) nemen hun startpositie in. De tovenaar weet al waar de sleutel ligt dus krijgt een kleine achterstand bij de start van het spel.

Review De Betoverende Toren

Zoals je ziet loopt de tovenaar eerst een rondje voordat deze op het speelbord terecht komt. De rode pion start al op het speelbord. Vervolgens gaan alle spelers om en om gooien met de twee dobbelstenen. De pion-dobbelsteen bepaalt welke pion als eerst mag lopen en de dobbelsteen met getallen bepaalt het aantal stappen. Op deze manier gaan de pionnen over het bord bewegen op zoek naar de sleutel.

Magnetische pionnen

Als je op het vakje komt waar de sleutel op ligt dan hoor je een zachte tik! De sleutel en de pionnen zijn namelijk magnetisch. Heb je de sleutel gevonden dan mag je deze in één van de zes sleutelgaten bij de prinses steken. Vliegt de prinses uit de toren dan heb je gewonnen! Gebeurt er niks? Dan verstopt de tovenaar de sleutel opnieuw. Net zolang totdat iemand de prinses heeft bevrijdt!

Onze ervaring met De Betoverende Toren

Wij hebben het De Betoverende Toren al eerder getest op het Spellenspektakel 2019. En dat viel in de smaak, want Fenna (6 jaar) koos het onlangs uit als cadeautje voor haar rapport. En bij thuiskomst werd het spel direct gespeeld!

Spellenspektakel 2019 onze ervaring
Op het Spellenspektakel 2019

Het spel is van goede kwaliteit en kan eenvoudig weer worden opgeborgen in de doos. Geen onderdelen die niet passen, maar gewoon heel snel de doos in. Zo snel als het erin gaat haal je het er natuurlijk ook uit. En na 1x spelen heb je binnen 30 seconden het spel klaar liggen. De spelregels zijn eenvoudig en worden door Fenna ook heel snel uitgelegd aan haar vriendinnetjes. Het spel is voor ouders ook gewoon erg leuk om met kinderen te spelen.

De Betoverende Toren

Ook leuk om te spelen: Bunny Hop – pas op voor valkuilen!

Het is trouwens alleen even opletten met het bevrijden van de prinses. Je hoeft de sleutel alleen in het sleutelgat te duwen, draaien heeft geen zin. Dat was even wennen, want wij zijn toch echt gewend dat je een sleutel moet draaien, haha. Verder gewoon een aanrader voor kinderen vanaf 5/6 jaar oud!

Hebben jullie het spel de Betoverende Toren al eens gespeeld?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.