Reviews Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Boogie Beasts | Review

Boogie Beasts | Review 1 augustus 2020Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Boogie Beasts van Jolly Dutch

Al tijden ligt dit spel klaar om getest te worden: Boogie Beasts van Jolly Dutch! Een spel waarbij alles draait om het skydive festival. Boogie Beasts is een kaartspel waarbij bluffen en liegen nadrukkelijk is toegestaan. Vorm teams met andere skydivers en scoor nog meer punten. Klinkt spannend, toch?

Boogie Beastst van Jolly Dutch

Bij Boogie Beasts draait het allemaal om de boogies (oftewel een skydive feest). In dit spel draait het om het maken van vier sprongen om zo de meeste punten te behalen. Maar pas op, want je loopt ook het risico op een mislukte sprong. Lukt het jou om de mooiste sprongen te maken en Boogie Beasts kampioen te worden?

Boogie Beasts

De inhoud

Boogie Beasts van Jolly Dutch zit verpakt in een stevig doosje. In dit doosje zijn twee zandlopers, 6 dobbelstenen, een scoreblok, de spelregels en de speelkaarten te vinden. Wat je alleen nog nodig hebt is een pen of potlood om de scores te noteren!

De inhoud

Hoe werkt het spel?

Het spel bestaat uit 4 jumpruns (rondes) en elke jumprun bestaat ook weer uit een aantal stappen:

  • De voorbereidingsfase: je ontvangt kaarten
  • De vliegfase: plan je sprong(en) en onderhandel
  • De jumpfase: voer je sprong(en) uit en onderhandel
  • De Juryfase: onthul alle kaarten en ontvang punten

Heb je na 4 rondes de meeste punten, dan ben je de Boogie Beast Master.

De spelopzet

Het is tijd om het Boogie Beasts klaar te zetten. Hierbij kiezen alle spelers een karakter en nemen de bijbehorende kaarten, dit zijn er 7 per persoon. Je hebt de keuze uit de onderstaande karakters:

Karakterkaarten

Het spel is met minimaal 3 en maximaal 8 spelers te spelen. Vervolgens worden de formatiekaarten erbij gepakt.

Boogie Beasts formatiekaarten

Leg nu alle kaarten neer die lager zijn dan het aantal spelers dat meedoet aan het spel. Speel je met 3 spelers, dan pak je dus alleen de formatiekaarten met het getal 2. Leg ze in formatie zoals op de foto hieronder:

Boogie Beasts van Jolly Dutch

De voorbereidingsfase

Het is nu tijd voor de voorbereidingsfase, hierbij heb je geen tijdslimiet. De jumpmaster geeft alle spelers zes nieuwe kaarten. Deze kaarten mag je nog niet bekijken, dit komt in de volgende fase. De timers worden klaargezet en het is tijd voor de volgende fase.

De vliegtuigfase – 3 minuten

We gaan op tijd spelen. Voor de vliegtuigfase krijgen de spelers slechts 3 minuten de tijd. Je mag nu je nieuwe springkaarten bekijken, maar je speelt nog geen kaarten. Je hebt nu 3 minuten de tijd om te onderhandelen en af te spreken met wie je gaat springen (bluffen is toegestaan). De jumpmaster roept ‘Jump’ als de tijd om is en je springt naar de volgende fase.

In deze fase kijk je naar de kaarten op hand. Dit zijn de karakterkaarten in drie opties: springen, niet springen of lage prioriteit. Daarnaast heb je ook de figuurkaarten, waarbij de moeilijkheidsgraad van de sprong wordt bepaald:

Figuurkaarten

En tot slot heb je in Boogie Beasts nog de effectkaarten die ingezet kunnen worden. Met deze kaarten geef je een extra effect aan een sprong door de moeilijkheidsgraad te verhogen of verlagen.

Boogie Beasts

De jumpfase – 1 minuut

In deze fase wordt er gesprongen, je legt dan jouw kaarten gesloten neer. Je mag als speler 1 karakterkaart per formatie spelen, speel je meerdere karakterkaarten dan ben je gediskwalificeerd. Verder mag je 1 karakterkaart voor jezelf spelen als solo jump en je mag zoveel springkaarten als je wil spelen op sprongen van de andere spelers. Na 1 minuut roept de jumpmaster ‘Pull’ om aan te geven dat iedereen zijn parachute (kaarten) moet openen.

De juryfase

De Juryfase kent geen tijdslimiet, het is tijd om punten te gaan tellen. En aan de puntentelling zijn heel veel voorwaarden en regels verbonden. Deze staan netjes in de spelregels omschreven. Hierbij komen ook de dobbelstenen kijken, mocht je de functie hiervan gemist hebben!

Boogie Beasts van Jolly Dutch

Uiteindelijk noteer je de score op het bijgeleverde scoreblad en na 4 rondes is er een winnaar, uiteraard de speler met de meeste punten!

Over Jolly Dutch

De naam Jolly Dutch hebben jullie nu een aantal keer voorbij zien komen en wellicht denk je ‘ken ik niet’! Jolly Dutch is in 2017 opgericht door Alexander en Arnold. Ze ontwikkelen spellen die vrolijk (Jolly) zijn en niet te lang duren. Naast Boogie Beasts hebben ze ook Chartered: The Golden Age en Herrlof uitgebracht.

Onze ervaring met Boogie Beasts

Ja, ik roep het gewoon weer: wij zijn gek op kaartspellen! We konden dan ook niet wachten om Boogie Beasts te spelen, al hebbe nwe dus wel gewacht. Het leek ons leuk dit met een grote groep (max. 8) spelers te spelen, maar door corona is het daar helaas (nog) niet van gekomen.

We speelden het spel dus met zijn drie├źn en vonden het er in ieder geval heel leuk uit zien. Leuke karakters waar bij het kiezen ruzie om werd gemaakt, haha. Om het spel onder de knie te krijgen hebben we eerst de spelregels doorgenomen. En dat is wel echt nodig om het spel te begrijpen, ook tijdens het spel hebben we het er nog regelmatig bijgepakt.

De eerste vliegtuigfase van het spel vinden wij het leukst, hierbij heb je namelijk de mogelijkheid om lekker te bluffen. Maar toch is dat ook wel weer heel lastig, want in slechts 3 minuten wil je toch ook een goede score bij elkaar onderhandelen. En die tijdsdruk, dat maakt het nog spannender. Wat ons betreft een leuk spel als je de tijd neemt om er rustig voor te gaan zitten. Wij zijn over het algemeen wel meer van snelle slagen kaartspellen, maar dit is een aangename afwisseling!

Kennen jullie het spel Boogie Beasts van Jolly Dutch al?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.