Reviews Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Spellen en Puzzels

Bunny Hop – Pas op voor valkuilen en hindernissen!

Bunny Hop – Pas op voor valkuilen en hindernissen! 22 januari 2020Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Bunny Hop Ravensburger Review

Heb je zin om te racen met konijnen? Dat kan! In het spel Bunny Hop van Ravensburger gaat het om hongerige konijnen. Ze hebben zoveel trek, dat ze het liefst zo snel mogelijk de berg beklimmen naar de heerlijke sappige wortel boven op de top. Een leuk en uitdagend spel voor jonge kinderen.

Wat is Bunny Hop?

Zoals gezegd is Bunny Hop van Ravensburger een spel voor jonge kinderen van 4 tot 6 jaar oud. Tijdens het spel race je met jouw konijntje zo snel mogelijk naar de top, maar pas op! Onderweg kom je allerlei obstakels tegen waaronder gaten in de weg, een brug die open staat of een mol die jouw konijn zo van het pad duwt!

De inhoud

Bunny Hop wordt geleverd in een vrij grote doos, maar dat heeft alles te maken met het speelbord. Naast het spelbord vind je in de doos 16 konijnen in vier kleuren, 48 actiekaarten en de spelregels.

Bunny Hop Ravensburger

Hoe werkt Bunny Hop?

Elke speler krijgt vier konijntjes in dezelfde kleur en het spelbord wordt in het midden van de tafel geplaatst. De 48 actiekaarten worden geschud en je bent klaar om te beginnen. De jongste speler begint en draait de bovenste kaart van de stapel met kaarten. Op de kaart staan vier verschillende opties. Een konijntje met één sprong, twee sprongen of drie sprongen. Of je draait de wortel.

Bunny Hop Ravensburger Review

Leestip: De Betoverende Toren

Wat je moet doen spreekt eigenlijk voor zich! Een konijntje met één sprong mag één stap op het spelbord vooruit, etc. Draai je de wortel dan mag je de wortel op het spelbord draaien totdat je klik hoort. En wat er dan gebeurd is de vraag? Er kunnen gaten op de weg verschijnen, de brug kan omhoog gaan staan of de mol kan uit zijn holletje komen om het konijntje omver te duwen. Altijd spannend dus als je aan de wortel mag draaien!

De startopstelling

Wat vinden wij van het spel?

Bunny Hop van Ravensburger is volgens Jamie (7 jaar) en Fenna (5 jaar) superleuk! Het spel is heel eenvoudig en daarnaast ontzettend spannend. Want wat gaat er gebeuren als er aan de wortel gedraaid wordt? Vooral de eerste paar potjes vonden de kinderen hilarisch, zeker wanneer de mol een konijntje van het spelbord duwde. Wat een schik hadden ze samen!

Bunny Hop Ravensburger Review

Ook leuk om te lezen: Cool Runnings van Ravensburger

En eigenlijk kan ik het als ouder zijnde ook alleen maar beamen. Het spel is heel eenvoudig en zeker geschikt voor jonge kinderen. Het enige wat kinderen moeten kunnen is tot drie tellen. Simpel en spannend is hoe je het in het kort kunt omschrijven. Bunny Hop is ook van goede kwaliteit, het spelbord is stevig en je hoeft er niets aan in elkaar te zetten. Het is alleen het schudden van de kaarten waar de kinderen soms hulp bij nodig hebben. Wat ons betreft echt een aanrader voor op een verlanglijstje van kinderen van 4 tot 6 jaar oud. En zelfs onze 7-jarige is enthousiast!

Hebben jullie het spel Bunny Hop van Ravensburger al eens gespeeld?

Bunny Hop van Ravensburger

€25,99
9.3

Kwaliteit

9.0/10

Prijs

9.0/10

Speelplezier

9.8/10

Pros

  • Goede kwaliteit & simpel
  • Kinderen vinden het fantastisch

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.