Dagje uit Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Spellenspektakel 2019 | Onze ervaring

Spellenspektakel 2019 | Onze ervaring 11 december 2019Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Spellenspektakel 2019 onze ervaring

Het is alweer even geleden, maar vorige maand vond het Spellenspektakel plaats! De grootste Spellenbeurs van Nederland was dit jaar te bezoeken in de Jaarbeurs Utrecht en wij waren erbij! We vertellen je graag over het Spellenspektakel 2019 en onze ervaring!

Spellenspektakel 2019 – wat is het?

We zeiden het net al, het Spellenspektakel is de grootste Spellenbeurs van Nederland! Ben je op zoek naar leuke (nieuwe) spelletjes dan is het zeker aan te raden een bezoek te brengen aan de beurs. Op het evenement zijn honderden speeltafels te vinden waar je kunt aanschuiven om spelletjes van allerlei merken te proberen. En dit doe je niet alleen! Je krijgt uitleg van professionals die alle ins and outs van de spellen kennen. En dat is niet alles, je kunt ook meedoen aan verschillende competities. Wat er allemaal precies te doen is op het Spellenspektakel lees je hier!

Onze ervaring op het Spellenspektakel 2019

Het Spellenspektakel vindt al jaren plaats in November op een zaterdag en zondag. Dit jaar was het op 9 & 10 november 2019 en wij brachten op de zondag een bezoek aan het Spellenspektakel.

Locatie & kaartverkoop

Vorig jaar moesten we er nog ruim een uur voor rijden, dit jaar waren we er met 20 minuten! Wat ons betreft is de verandering van locatie (van Eindhoven naar Utrecht) dus een pluspunt! Al draait het natuurlijk allemaal om de spelletjes!

Spellenspektakel 2019

Wij arriveerden iets na openingstijd en konden met onze online kaarten zo naar binnen lopen. Voor de bezoekers die nog een kaartje moesten kopen stond er een vrij lange rij, dus je doet er slim aan de kaarten vooraf aan te schaffen! Wij brachten onze jas naar de garderobe (€1,50 per jas) en liepen naar binnen!

Spelletjes testen & kopen

Al snel konden wij aanschuiven aan één van de tafels. Wij bezochten het Spellenspektakel met onze kinderen Fenna (5 jaar) en Jamie (7 jaar). Je raadt het dus vast, we zaten bij de kinderspelletjes! Het Spellenspektakel is dus overigens ook geschikt voor jong en oud. Na wat uitleg hebben wij een aantal spelletjes gespeeld en de kinderen vonden het fantastisch.

Spellenspektakel 2019 onze ervaring

Naast het testen heb je ook de mogelijkheid om de spellen te kopen. Er zijn diverse stands van vrijwel alle aanwezige merken, waar je de spellen kunt kopen. Naar ons idee betaal je overigens voor bijna alle spellen wel de normale prijs, we zijn weinig speciale beursacties tegen gekomen. Vonden wij stiekem wel jammer!

Het kinderplein

Neem je kleine kinderen mee naar het Spellenspektakel of zijn de kinderen het rondlopen op de beurs zat? Dan kan je ze naar het Kinderplein brengen. De kinderen krijgen hier een badge met naam en de telefoonnummers van de ouders worden genoteerd. Vervolgens kunnen zij spelen in een afgezette omgeving onder begeleiding van meerdere volwassenen. Jamie en Fenna herkenden het van vorig jaar en wilden daar graag weer even spelen.

Spellenspektakel 2019 Kinderplein

Dit gaf ons de gelegenheid om ook nog is even wat volwassen spellen te bekijken en testen. Wat ons betreft dus ideaal!

Welke merken waren er te vinden op het Spellenspektakel 2019?

Elk jaar zijn eigenlijk alle grote spellenmerken wel te vinden op het Spellenspektakel. Hierbij kan je denken aan Goliath, Ravensburger, Smart Games, Jumbo, Tactic, White Goblin Games en 999Games.

Spellenspektakel SmartGames

Maar je vindt er ook veel kleinere (vaak onbekendere) merken. Zo maak je dus kennis met verschillende merken. Wij kwamen op deze manier ook in aanraking met het merk Jumpig Turtle Games. Dit merk heeft bijvoorbeeld het hilarische spel Worst Case Scenario op de markt gebracht. En ook Jolly Dutch kenden wij nog niet, binnenkort vertellen we jullie meer over de spellen Chartered: The Golden Age, Herrlof en Boogie Beasts. De volledige lijst aan spellenmerken is elk jaar te vinden op de website van het Spellenspektakel.

Spellenspektakel, do or don’t?

Onze ervaring op het Spellenspektakel 2019 was over het algemeen wederom weer heel positief! Met liefde leggen professionals spelletjes aan je uit en er zijn ontzettend veel spellen te vinden. Zo zie je elk jaar wel weer iets nieuws! Wij zijn gek van spelletjes dus voor ons is het genieten geblazen!

Spellenspektakel 2019 onze ervaring

Het enige nadeel vonden wij de drukte. Bij binnenkomst rond openingstijd konden we nog gemakkelijk aanschuiven, later die ochtend moest je overal wachten om een tafeltje te bemachtigen. En dat kan lang duren wanneer er spelletjes gespeeld worden met een lange speeltijd. Houd hier dus rekening mee als je het Spellenspektakel wilt bezoeken! Maar op de wachttijd na is het wat ons betreft wel een aanrader!

Ook leuk om te lezen: Spellenspektakel 2018 | Onze ervaring

Hebben jullie het Spellenspektakel 2019 bezocht? Wat was jullie ervaring?

Spellenspektakel 2019

vanaf €4
8.5

Prijs

9.0/10

Opzet van de beurs

9.2/10

Drukte

6.0/10

Kinderopvang

9.5/10

Locatie

9.0/10

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.