Reviews Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels Verlopen winacties

Red jouw worsten in Worst Case Scenario

Red jouw worsten in Worst Case Scenario 5 maart 202123 Comments

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Worst Case Scenario

Het hilarische spel Worst Case Scenario speelt zich af in een worstenfabriek. Dit spel van Jumping Turtle Games draait allemaal om het redden van jouw worsten van de vleesverwerker. We hebben dit spel voor jullie getest!

Worst Case Scenario

Zoals gezegd speelt dit spel zich af in een worstenfabriek. Daar is iets fout gelopen en er is een batch met slechte worsten geproduceerd. En deze worsten zijn op de lopende band richting de vleesverwerker gezet, maar ze proberen te rennen voor hun leven en te ontsnappen.

In het begin van het spel krijg je 1 of 2 geheime identiteiten, afhankelijk van met hoeveel spelers je bent. Alle worsten die op de band staan hebben allemaal een eigen naam en zien er verschillend uit. Het is jouw taak om de worst(en) die jij toebedeeld krijgt te redden van een tragisch lot in de vleesverwerker.

Worst Case Scenario

Naast de kaarten die je krijgt met jouw geheime identiteiten, krijg je ook actiekaarten. Daarvan heb je er drie in je hand. De kaarten laten je toe om de worsten (ook van andere spelers) te verplaatsen. Ook zijn er kaarten met Majoor Mosterd en Mevrouw Mayonaise die de plannen wat in de war kunnen sturen. Wil je bijvoorbeeld twee worsten uit elkaar zetten of juist naar elkaar toe? Of maak je de band liever wat langer? Of jaag je bepaalde worsten juist sneller de dood in door ze een stuk van de band over te laten slaan? Keuzes, keuzes, keuzes! Er is ook nog een Donut kaart die een actie van een tegenstander kan stoppen.

Worst Case Scenario

In het begin van het spel leg je de kaarten die de lopende band voorstellen naast elkaar met aan het einde de vleesverwerker. Daarna ga je aan de slag. Elke beurt speel je één van de drie actiekaarten in je hand. Als iedereen aan de beurt is geweest, dan beweegt de transportband en gaan alle worsten een stapje verder richting de vleesverwerker. Daarna begint er een nieuwe ronde met een andere startspeler. Uiteindelijk vallen de worsten dus één voor één in de vleesverwerker.

Worst Case Scenario

Het is de bedoeling dat jouw worst de last one standing is op de lopende band. Lukt je dat? Dan heb je gewonnen! Zijn jouw worsten al dood? Probeer dan alle worsten te vermoorden door ze in de vleesverwerker te gooien. Zijn alle worsten dood? Dan heb je het ‘Worst Case Scenario’ en is er geen winnaar.

Worst Case Scenario

Een spelletje van Worst Case Scenario duurt niet lang; ongeveer 10 a 15 minuten. Je kunt het met 2 tot 6 spelers spelen.

Wat vinden wij van het spel?

Worst Case Scenario viel me al gelijk op door de grappige naam en de hele vormgeving. Ik vind dit soort spellen vaak erg leuk omdat er humor in zit. Ook houd ik van snelle, korte spellen. Worst Case Scenario stelde dan ook zeker niet teleur. De vormgeving is echt heel erg geestig. De worsten hebben allemaal erg grappige plaatjes. De spelregels zijn goed te begrijpen en daardoor kun je dus gelijk aan de slag. Omdat het spelletje niet zo lang duurt, is het leuk om meerdere potjes achter elkaar te spelen.

Worst Case Scenario

Ook leuk om te lezen: Spellentip | Silver & Gold

Het spel heeft naast de vormgeving en de naam nog meer grappige elementen. Het is leuk om tegen elkaar te strijden en te proberen elkaars worsten de vernieling in te helpen, zonder direct prijs te geven welke worst(en) jij probeert te beschermen. Als iemand anders het op jouw worst heeft voorzien, kan dit erg frustrerend zijn. Maar het leuke is, dat als al jouw karakters al tot gehakt zijn gemalen, je alsnog mee doet. En wat is er nou leuker dan om te proberen om alle tegenstanders uit te schakelen door ze genadeloos de vleesverwerker in proberen te werken?

Worst Case Scenario

Al met al is dit spel echt een aanrader. Het is leuk om met een groepje te spelen of met z’n tweetjes. Het is snel en geestig!

Worst Case Scenario

18.95
8.7

Speelplezier

9.0/10

Kwaliteit

9.0/10

Prijs

8.0/10

Pros

 • Leuke vormgeving
 • Elkaar lekker pesten en tegenwerken
 • Geestig
 • Vlot en snel spel

Cons

 • De handleiding is slecht vertaald in het Nederlands, daarom kloppen sommige zinnen niet.

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

23 comments

 1. Reuze benieuwd! Hoe gekker (rare popjes, rare namen) het spel, hoe leuker Daan en Stijn het vinden. (9 en 7 jaar)

 2. Wat een leuk spel.
  Dat wordt gegarandeerd lachen gieren brullen, dat weet ik nu al.
  Ik zou graag mee willen doen , maar ik heb om privéredenen geen facebook, maar volg op bloglovin.
  Hoop mee te mogen doen.

 3. Haha ik weet nu al dat ik degene ben die dit spel het meest “worst”zal gaan spelen. Wat een hilariteit zal dit geven

 4. Dat ziet eruit als een leuk en grappig spel. Mijn zoon is helemaal van de spelletjes, we gaan de uitdaging graag aan. Geniale naam trouwens ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.