Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar

Bonkie is (niet) blij | Lief nieuw prentenboek

Bonkie is (niet) blij | Lief nieuw prentenboek 4 maart 2021Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Bonkie is (niet) blij

Elke avond lees is mijn kinderen Spencer (6) en Jasmijn (4) voor. Ook probeert Spencer geregeld zelf al wat woordjes te lezen. We zijn dan ook altijd op zoek naar nieuwe (prenten)boeken. Onlangs kregen wij Bonkie is (niet) blij opgestuurd. Een heel lief en mooi boek van Gitte Spee.

Bonkie is (niet) blij

Bonkie is een hondje dat héél goed koekjes kan bakken. En meestal is hij vrolijk, maar als zijn vriend Vos langskomt om een koekje te scoren, is Bonkie alleen maar verdrietig. In plaats van zijn koekjes te delen, eet hij ze zelf op. Wat is namelijk het geval? Bonkie was in het bos en hoorde daar Beer en Das ruziemaken. Ook waren de muizen boos aan het piepen en tot overmaat van ramp was Evert het zwijntje aan het vechten met Eekhoorn.

Bonkie is (niet) blij

Vos besluit met Bonkie het bos in te gaan om te achterhalen wat er aan de hand was. Waarom hadden Beer en Das het met elkaar aan de stok? Waarom waren de muizen zo aan het piepen? En waren Evert het zwijntje en Eekhoorn echt aan het vechten? Uiteindelijk blijkt alles met elkaar te maken te hebben en – zoals het een goed kinderboek betaamd – komt alles weer goed! Ook blijkt maar weer dat aardig zijn voor elkaar echt heel belangrijk is. Bonkie is uiteindelijk weer blij én deelt zijn koekjes weer.

Bonkie is (niet) blij

Wat vonden wij van het boek?

Bonkie is (niet) blij heeft schitterende illustraties. Bonkie en zijn vriendjes zien er prachtig uit en alleen de kaft al is geweldig. Spencer en Jasmijn waren gelijk verkocht en leefden helemaal mee met Bonkie. Ook moesten ze lachen, omdat Vos aan het begin steeds hoopte dat hij een koekje van Bonkie kreeg, maar dat maar steeds niet lukte.

De kinderen leefden helemaal mee met Vos en Bonkie en hun tocht door het bos. Ze waren blij dat het uiteindelijk weer goed kwam ‘want wij houden niet van ruzie’, aldus de kids. Al met al is het gewoon een ontzettend leuk en mooi prentenboek en we zijn blij dat het in onze verzameling zit!

Bonkie is (niet) blij

Over Gitte Spee

Gitte Spee (Soerabaja, 29 december 1950) is een Nederlandse illustratrice van kinderboeken waaronder de series Aap & Mol, Dierendorpje en Meneer Big. Gitte Spee is geboren op Java en verhuisde op elfjarige leeftijd naar Nederland. In 1983 studeerde ze af aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. Ze illustreert veel boeken van andere schrijvers, zoals de Duitse Millie-boeken van Dagmar Chidolue.

Later begon ze ook zelf boeken te schrijven. Het eerste prentenboek dat ze zelf schreef, was Meneer Big gaat naar de maan. Haar boeken verschenen ook in het buitenland, waaronder in Zweden, Frankrijk, Duitsland, Amerika, Japan en Korea.

Bonkie is (niet) blij

Meer lezen? Lees hier onze review over De waanzinnige boomhut van 130 verdiepingen

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.