Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Spellentip | Silver & Gold

Spellentip | Silver & Gold 14 december 2019Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Startopstelling

We hebben weer een tof spel voor jullie mogen testen! Dit keer het spel Silver & Gold van White Goblin Games. Een spel waarbij het draait om afgelegen eilanden, schatten en palmbomen!

Silver & Gold van White Goblin Games

Als je vaker ons blog leest dan weet je inmiddels wel dat wij fan zijn van de spelletjes van White Goblin Games! Of Silver & Gold toegevoegd kan worden aan ons lijstje favorieten vertellen we je maar al te graag. Silver & Gold is een familiespel waar geen dobbelstenen aan te pas komen.

Silver & Gold White Goblin Games

De inhoud

Het spel wordt gespeeld zonder dobbelstenen maar met kaarten. In het spel zijn 47 schatkaarten, 8 expeditiekaarten, 4 scorekaarten, 1 rondekaart, de spelregels en vier stiften te vinden.

Silver & Gold - de inhoud

Al deze onderdelen passen in een klein doosje dat gemakkelijk is mee te nemen op vakantie!

Hoe werkt het spel?

In het spel Silver & Gold draait het om de schatkaarten. Het is de bedoeling dat je zoveel mogelijk punten scoort door schatkaarten te vullen met kruisjes. Iedere speler ontvangt als eerste een scorekaart en een stift. Hierop houden alle spelers bij hoeveel punten zij bij elkaar verzamelen.

De speelkaarten
De schatkaarten

Vervolgens worden alle schatkaarten geschut en krijgt iedere speler vier kaarten. Uit deze vier kaarten kiest elke speler er twee en de rest wordt weer bij de overige schatkaarten gestopt. De schatkaarten worden weer geschud en er worden vier kaarten in het midden van de tafel gelegd met de overige schatkaarten gedekt er naast. Vervolgens worden de expeditiekaarten (dit zijn er 8) ook geschud en gedekt op tafel gelegd. De rondekaart wordt erbij gepakt en je kan met het spel Silver & Gold beginnen.

Rondekaart
Op de rondekaart staat het aantal rondes (4), de bekers die verdiend kunnen worden en de vormen die op de expeditiekaarten staan.

Elk spel bestaat uit 4 ronden (de bovenste vakjes op de rondekaart). De startspeler begint en draait een expeditiekaart om. Er zijn 8 expeditiekaarten en deze bevatten de vormen die je onderop de rondkaart ziet staan, bijvoorbeeld een blok van 4 blokjes. Het figuur dat wordt omgedraaid mag je afstrepen op één van je schatkaarten. Op die manier probeer je jouw schatkaarten helemaal af te strepen, in dat geval mag je ze aan de kant leggen en ontvang je de punten die op de schatkaart staan.

Hoe kan ik nog meer punten verdienen?

Naast het volledig afstrepen van alle vakjes op je schatkaart heb je meer mogelijkheden om punten te verdienen. Als je op je schatkaart een muntje af streept, dan mag je dit ook op je scorekaart doen. Streep je het vierde muntje op je scorekaart af dan verdien je een beker. Deze beker is te vinden op de rondekaart (bekers met de getallen 1 t/m 6). Win jij de eerste beker dan krijg je 6 extra punten, de beker wordt op de rondekaart afgestreept.

Silver & Gold White Goblin Games

Streep je een palmboom af? Dan mag je op je scorekaart extra punten noteren bij de palmbomen. Je telt het aantal palmbomen op je schatkaarten en de schatkaarten die op tafel liggen, dat zijn je extra verdiende punten. Verder kan je nog extra kruisjes verdienen door een kruisje af te strepen. Streep je een kruisje af dan mag je nog een vakje afstrepen om sneller je schatkaart te vullen!

En tot slot verdien je in het spel Silver & Gold nog bonuspunten door schatkaarten vol te maken die bonuspunten op de kaart vermeld hebben staan. Dit kan om één of twee punten gaan per schatkaart van die kleur!

De puntentelling

Na het spelen van vier ronden begin je aan de puntentelling. Deze heb je voor het grootste gedeelte al bijgehouden op je scorekaart. Het is nu nog een kwestie van de punten van de afgestreepte schatkaarten optellen en de bonuspunten verrekenen. Klinkt ingewikkeld, maar is zo gedaan!

Silver & Gold White Goblin Games

Wat vinden wij van Silver & Gold?

Silver & Gold is een vlot kaartspel! Ondanks dat je om beurten een kaart moet pakken verloopt het spel heel vlot. En het lijkt alsof je vooruit kan plannen maar dat is niet het geval! Van de 8 expeditiekaarten gebruik je er elke ronde maar 7. Dat maakt elke ronde weer heel spannend.

Startopstelling

Ook leuk om te spelen: Het Qwixx dobbelspel van White Goblin Games

De eerste keer dat we het spel speelden was het even wennen en aankijken hoe je het spel zo slim mogelijk speelt. Al snel merk je dat de regels heel eenvoudig zijn en dat het niet allemaal te plannen is. Je hebt soms toch ook wel wat geluk nodig, maar het spel laat je verder tactisch nadenken. En al snel merk je dan hoe verslavend het is! Wij hebben er van genoten en zullen dat nog veel vaker doen. De kaarten zijn trouwens ook eenvoudig schoon te maken, je veegt de stift er zo vanaf, ideaal!

Kennen jullie Silver & Gold van White Goblin Games al?

Silver & Gold

€14,99
9.1

Kwaliteit

9.0/10

Prijs

9.0/10

Speelplezier

9.3/10

Pros

  • Eenvoudig mee te nemen
  • Eenvoudig schoon te maken
  • Verslavend

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.