Knutselen en Educatief Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Verlopen winacties

Re-Cycle-Me Dinosaurus XL Playworld

Re-Cycle-Me Dinosaurus XL Playworld 10 december 20199 Comments

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Dinosaurus XL Playworld 12

“Mama, gaan we dino’s knutselen?” Het is ongetwijfeld de meest gestelde vraag hier thuis. Ons zoontje Spencer (volgende maand 5) wil de hele tijd dino’s knutselen. Maar och, wat ben ik een kluns als het op knutselen aan komt. Maar de redding was gelukkig nabij! Van Re-Cycle-Me mochten we de Dinosaurus XL Playworld testen.

Dinosaurus XL Playworld 12

Re-Cycle-Me Dinosaurus XL Playworld

Eindelijk kon ik ja zeggen op de vraag of we dino’s gingen knutselen. En deze keer had ik er nog vertrouwen in ook dat het me ging lukken. Het pakket van Re-Cycle-Me is namelijk ontzettend uitgebreid, zoals je op de foto kunt zien. Het idee van Re-Cycle-Me is duidelijk: het bedrijf streeft naar een wereld waarin kinderen & hun ouders zich meer bewust worden van de hoeveelheid afval die we produceren. Een wereld waarin kinderen helpen dit afval te reduceren door te recyclen. Dit doe je dan dus met afval dat je waarschijnlijk thuis geregeld hebt; lege flessen, eierdozen, wc-rollen, keukenrollen en lege melkpakken. Zorg voor lijm en een schaar en je kunt aan de slag!

Dinosaurus XL Playworld 12
Dinosaurus XL Playworld 12

Afval verzamelen

Omdat het de Dinosaurus XL Playworld betreft, is het zeer uitgebreide set. Je kunt dan ook echt een hele dinosauruswereld maken, inclusief onder meer meerdere dino’s, een grot, vuur en stenen. Nou dat zag Spencer wel zitten natuurlijk! Ik moest dus op zoek naar afval. Op mijn werk ben ik dan ook op strooptocht gegaan naar lege melkpakken en heb collega’s opgeroepen deze aan mij te geven. Eenmaal voldoende verzameld, konden we aan de slag.

Dinosaurus XL Playworld 12
Dinosaurus XL Playworld 12

Aan de slag!

Bij de Re-Cycle-Me Dinosaurus XL Playworld krijg je een uitgebreide handleiding waar stap voor stap staat wat je moet doen per onderdeel. Wat ik echt heel erg cool vond, was dat de doos van het pakket ook onderdeel wordt van de wereld. Dit vormt namelijk de achtergrond! Je gaat erop verven en stickers plakken, zodat het een echte dinowereld wordt. Daarna kun je per onderdeel alles maken. Melkpakken openknippen en verven (zoals boven op de foto), een eierdoos beschilderen of de onderkant van flessen afknippen om er stenen van te maken. Je kunt het zo gek niet bedenken of Re-Cycle-Me heeft wel iets bedacht wat je kunt maken van alledaags afval. De foto hieronder is een dino die we van een leeg melkpak hebben gemaakt!! Tof hè?

Dinosaurus XL Playworld 12

Wat vonden wij van de set?

Spencer vond het helemaal fantastisch. Eindelijk gingen we dan dino’s maken. En niet gelijk alleen dino’s, nee een hele wereld. Wat een feest!!! Hij vindt verven fantastisch, dus al dat werk heb ik vooral aan hem overgelaten. Samen hebben we het boekje doorgenomen om te kijken wat hij allemaal wilde maken. De wereld die we gemaakt hebben, kun je hieronder zien. Er komen dus nog meer dino’s bij, maar ik heb besloten een paar dino’s achterwege te laten, zodat ik vaker met hem kan knutselen en zo de wereld steeds verder kan uitbreiden.

Dinosaurus XL Playworld 12
Dinosaurus XL Playworld 12

Ook leuk om te lezen: Re-Cycle-Me Eenhoorn XL Playworld

Al met al vind ik de Re-Cycle-Me Dinosaurus XL Playworld zijn geld meer dan waard. Je moet wel even flink wat melkpakken en eierdozen verzamelen, maar dan kun je ook echt flink aan de slag ermee. Je kunt het uiteraard ook in delen doen, zoals wij, zodat je er nog langer plezier van hebt. Je krijgt zoveel materiaal erbij en er zijn zoveel opties, dat dit echt garant staat voor heel wat uurtjes knutselplezier. En Spencer? Die heeft eindelijk zijn geknutselde dino’s!!

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

9 comments

  1. Ooh wat super leuk zeg, ik zou deze set aan mijn zoon meegeven naar school zodat hij daar met zijn klasgenoten kan knutselen.

  2. Knutselen is en blijft altijd leuk voor jong en oud. Voor de jongens inderdaad erg leuk om dino’s te knutselen en volop hun fantasie te gebruiken. Een voorbeeldje erbij geeft mooi nog meer ideeën. Zou deze set dan ook heel graag winnen voor Niek en Noud.

  3. Deze set ziet er echt fantastisch uit! Ik doe mee voor de dochters van mijn zus, die zijn gek op knutselen. En dan kan mijn dochtertje van 2,5 gezellig meedoen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.