Knutselen en Educatief Reviews Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Verlopen winacties

Knutselen met de Knutselbox

Knutselen met de Knutselbox 9 december 201912 Comments

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Knutselbox

Knutselen, knutselen, knutselen. Ons zoontje Spencer (volgende maand 5), wil alleen maar knutselen de laatste tijd. En ik moet even wat opbiechten: ik kan voor geen meter knutselen. Ik weet niet hoe ik alle dingen die hij wil maken kan maken, ik weet niet welke spullen je daarvoor nodig hebt en ga maar door. Maar ik heb mijn hoop in bange dagen gevonden: de Knutselbox!

Knutselbox

Knutselbox

De Knutselbox is een superslim concept. Elke maand biedt het bedrijf een nieuwe box met een ander thema aan. Een knutselbox bevat alle materialen die nodig zijn om de knutselwerkjes en doe-activiteiten te doen, inclusief duidelijke instructies met foto’s. Het bedrijf is opgericht door twee zussen: Yasmine en Naomi. En die kunnen allebei een heel stuk beter knutselen dan ik! De knutselbox is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Je hebt alleen zelf een schaar en lijm nodig en verder zit alles dus in de box. In een box zitten 8 tot 12 knutselwerkjes en doe-activiteiten. Zoals gezegd heeft de box elke maand een ander thema. Wij hebben de box van december getest met een kerstthema.

Knutselbox

Samen aan de slag

Spencer was super enthousiast toen de box tevoorschijn kwam, want eindelijk kon hij met mama fatsoenlijk knutselen. Samen keken we op de bijgeleverde handleiding wat hij wilde maken. We hebben samen een kerstboom gemaakt, een coole versiering voor in de boom, een sneeuwvlok en nog veel meer.

Knutselbox
Knutselbox

Spencer is bijna 5 en kan dus zelf knippen, kleuren en dergelijke. Ik heb dan ook geprobeerd hem zoveel mogelijk alles zelf te laten doen. Hij vond dat knippen en verven allemaal prachtig, maar het versieren van alles wat hij gemaakt had, vond hij nog veel leuker. We kregen dan ook de meest schattige dingetjes erbij, hele kleine pompoms bijvoorbeeld en allerlei mooie steentjes.

Knutselbox
Knutselbox

Ook zat er een glitterpen in de box om dingen te versieren en die heeft Spencer denk ik op alles gebruikt. Daar werden vervolgens weer de versieringen op geplakt.

Knutselbox
Knutselbox

Het leuke is dat er echt van alles bij zat om te versieren en ook meerdere kleuren verf. Dat geeft een kind de vrijheid om het naar eigen inzicht te maken. Zoals de hanger boven op de foto hebben we gemaakt van drie bijgeleverde ijsstokjes. Volgens de handleiding moest je de kerstversiering groen verven. Maar Spencer wilde deze perse rood maken en een kant versieren met de balletjes. En zo geschiedde! Dus opa en oma krijgen binnenkort een mooie nieuwe versiering voor in de kerstboom!

Knutselbox
Knutselbox

Wat vonden wij van de Knutselbox?

Al met al hebben we samen veel plezier gehad van de Knutselbox. Of liever gezegd; we hebben er nog steeds veel plezier van, want nog niet alles is gemaakt. Ik heb een paar dingetjes bewaard, zodat ik die in de kerstvakantie nog met hem kan doen.

Knutselbox

Spencer vond het allemaal even prachtig wat hij kon maken. Het was erg leuk dat hij het meeste zelf al kon. De handleiding was duidelijk en de materialen waren erg mooi en er was meer dan voldoende van aanwezig. Ik vond de Knutselbox echt heel erg leuk om te doen. Ik voelde me eindelijk niet meer zo’n kluns en kon samen met hem aan de slag. Heel erg gezellig saampjes!!

Meer knutselen? Heb je dit pakket van Re-Cycle-Me al eens geprobeerd?

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

12 comments

    1. Hier worden mijn dochters van 12 en 3 superblij van. Ik b e n wel creatief maar door mijn chronische depressies, PTSS en hersenletsel (door een hersenontsteking plus coma) is zo’n knutselbox perfect. Je werkt volgens een uitleg, je hebt nooit teveel spullen en de opdrachten zijn behapbaar. Ik zou zo graag weer eens wat leuks doen met de kids. Weg van die rotziekte.

  1. Ja leukk zal deze knutsel pakket graag willen winnen voor me kleine meid en voor me zoontje van 4 jaar die gek op knutselen is en mama ook gezellig zn knutselmiddag houden

  2. Ik zou graag knutselen met mijn zoon Quinten, hij is zo creatief, geen idee van wie hij dat heeft, dus dit zou hij prachtig vinden.

  3. met dit prachtige cadeau zou oma lies dolgraag haar kleinzoon willen verrassen, dit schitterende geschenk zal vast nog wel onder de kerstboom passen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.