Knutselen en Educatief Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Verlopen winacties

Re-Cycle-Me Eenhoorn XL Playworld

Re-Cycle-Me Eenhoorn XL Playworld 16 december 201910 Comments

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Re-Cycle-Me Eenhoorn XL Playworld 10

Onlangs vertelden we jullie al over het bedrijf Re-Cycle-Me dat superleuke knutselsets heeft. We hebben de Dinosaurus XL Playworld al getest en vandaag is er een andere set aan de beurt: de Eenhoorn XL Playworld variant. Ook dit is een zeer uitgebreide knutselset en deze draait helemaal om een prachtig pronkstuk: de eenhoorn!

Re-Cycle-Me Eenhoorn XL Playworld 10

Re-Cycle-Me Eenhoorn XL Playworld

Zoals ik in de vorige blog al schreef over Re-Cycle-Me, is knutselen niet bepaald mijn sterkste punt. Ik weet vaak gewoon niet waar ik moet beginnen, wat ik moet maken of wat ik daar überhaupt voor nodig heb. Dit soort pakketten zijn voor mij dus echt ideaal. Ook bij deze set vormt de doos ook onderdeel van het uiteindelijke product. Dit is vormt namelijk de achterkant. De achterkant beschilder je en versier je. Uiteindelijk vormt zich dan een prachtige roze, vrolijke wereld, compleet met regenboog en bloemetjes.

Re-Cycle-Me Eenhoorn XL Playworld 10

Daarna ga je stap voor stap aan de slag om de onderdelen te maken. Ook bij deze set heb je een flinke stapel lege wc-rollen nodig, dus verzamel die. Alleen al voor de eenhoorn heb je er zo’n 6 nodig namelijk. Daarnaast gebruik je lege melkpakken, eierdozen, enzovoort. Je krijgt bij de Eenhoorn XL Playworld een boekje waarin alles stap voor stap wordt uitgelegd wat je moet doen.

Re-Cycle-Me Eenhoorn XL Playworld 10
Re-Cycle-Me Eenhoorn XL Playworld 10

Wat vinden wij van deze set?

Ook deze set is weer zo uitgebreid, het doet de naam XL echt eer aan. Onze dochter werd helemaal hyper toen ze de eenhoorn op de doos zag, dus die moesten we als eerste maken. Dit was goed te doen. Mijn man en ik hebben de eenhoorn samen gemaakt en Jasmijn (2) ontfermde zich over het verven en versieren van de hoorn van de eenhoorn. Uiteindelijk ziet de beauty en dan zo uit. zoals hieronder op de foto. En trots dat we zijn! Zo trots dat ze in de woonkamer staat 🙂

Re-Cycle-Me Eenhoorn XL Playworld 10

Daarnaast hebben we een soort grasvlakte gemaakt van een eierdoos. Hierbij was vooral het versieren van de paddenstoel favoriet thuis.

Re-Cycle-Me Eenhoorn XL Playworld 10

Ook bij deze Eenhoorn XL Playworld set, kun je de wereld steeds verder uitbreiden. Je kunt bijvoorbeeld nog een hele mooie prinses maken. Daardoor heb je weken plezier van een pakket. Wij hebben er ook bij deze voor gekozen om het in delen te doen, zodat we steeds als het ‘knutseltijd’ is, volgens de kinderen, we aan de slag kunnen met hun beider ‘playworlds’.

Re-Cycle-Me Eenhoorn XL Playworld 10

Over Re-Cycle-Me

Het idee van Re-Cycle-Me is duidelijk: het bedrijf streeft naar een wereld waarin kinderen & hun ouders zich meer bewust worden van de hoeveelheid afval die we produceren. Een wereld waarin kinderen helpen dit afval te reduceren door te recyclen. Dit doe je dan dus met afval dat je waarschijnlijk thuis geregeld hebt; lege flessen, eierdozen, wc-rollen, keukenrollen en lege melkpakken. Zorg voor lijm en een schaar en je kunt aan de slag!

Re-Cycle-Me Eenhoorn XL Playworld 10

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

10 comments

 1. met dit geweldige cadeau zou ik graag kleinzoon lex willen verrassen dit mooie cadeau zal vast nog wel onder de kerstboom passen

  1. mijn kleindochter van 6 is een echte knutselaar en gek van eenhoorns. Heel goed concept. Het lijkt mij leuk om mijn kleindochter hiermee te verrasssen

 2. Met dit prachtige cadeau wil ik graag mijn
  3 jarige dochtertje verrassen.
  Ze geniet zo ontzettend van creatief bezig zijn samen met haar grote zus van 12 en haar mama. Ik vind het ook een supertof concept om materialen te recyclen en te gebruiken als knutselmateriaal.

 3. Dit is een heel leuk pakketje voor mijn dochter. Knutselen en eenhoors twee hobby’s gecombineerd, dat moet wel in de smaak vallen.

 4. Dit vindt mijn kleindochter vast erg leuk.
  Zij houdt ook veel van knutselen en eenhoorns.

  Ik volg Bloglovin en doe graag mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.