Informatief & Tips

Speelgoed schoonmaken – Zo pak je dat aan!

Speelgoed schoonmaken – Zo pak je dat aan! 3 mei 2018Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Sepeelgoed schoonmaken

Hartstikke leuk natuurlijk al dat speelgoed in huis, maar hoe houd je het schoon!? Dat is nog best lastig met kinderen die alles in hun mond willen stoppen en dergelijke. Daarnaast wil je ook tweedehands speelgoed eerst lekker schoonmaken. Vandaag delen we alles over speelgoed schoonmaken!

Knuffels

Knuffels zijn een enorme bron van stof, huismijt en nog meer waar je niet op zit te wachten. In Noorwegen zijn ze hier zo mee bezig dat er zelfs een campagne is geweest om ouders op te roepen de knuffels uit de kamers van hun kinderen te halen. Maar ja, hoe slaapt een kindje dan zonder zijn of haar favoriete knuffel? Ons zoontje gaat echt niet slapen zonder dat Mickey en Minnie Mouse op hun plek in zijn bedje zitten. Gelukkig is de oplossing vrij simpel. De meeste knuffels kunnen namelijk gewoon in de wasmachine. Op de meeste zit zelfs een wasetiket waarop staat hoe heet de knuffel gewassen mag worden. Wil je de knuffel niet in de wasmachine doen? Een nachtje in de vriezer is ook afdoende, dat doodt ook de bacteriën.

Duplo, LEGO

Speelgoed zoals Duplo en LEGO is gelukkig heel makkelijk schoon te maken. Dit kan namelijk gewoon in de wasmachine! Dit speelgoed schoonmaken is dan ook een simpel klusje. Doe alles in een kussensloop, knoop het goed dicht en hupsakee, zo de wasmachine in. Geen wasverzachter gebruiken en zet de temperatuur van de wasmachine niet te hoog. Overigens kan het natuurlijk op een mooie zomerdag ook lekker buiten. Vul een grote bak met water en een beetje allesreiniger, alle steentjes erin en daarna op een handdoek alles laten drogen.

Plastic speelgoed schoonmaken

Heel veel plastic speelgoed kan gewoon in de vaatwasser! Denk aan alle stapeltorens, plastic pannen en dergelijke voor in speelgoedkeukens. Onze kinderen zijn erg actief met de speelgoedkeuken, maar door al dat spelen wordt het ook vies. Plus dat ons zoontje stiekem wel eens limonade schenkt in zijn plastic theekopjes van Fisher-Price 😉 Maar dat doe ik dus allemaal gewoon in de vaatwasser. Ook al het badspeelgoed van plastic gaat daarin. Let er natuurlijk wel op dat je geen speelgoed met batterijen erin doet.

Speelgoed schoonmaken

Houten speelgoed schoonmaken

Houten speelgoed kun je niet in de vaatwasser of wasmachine doen. Hier komt iets meer werk bij kijken. Maak een emmer sop en een doek en je kunt aan de slag. Neem alles af, maak het niet te nat en laat vervolgens alles drogen. En dan kan er weer lekker mee gespeeld worden!

Dit zijn onze tips voor speelgoed schoonmaken.

 

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.