Baby en Peuter Bouw en Constructie Informatief & Tips Speelgoed voor kinderen van 0 t/m 2 jaar Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar

Vanaf welke leeftijd kan jouw kindje met DUPLO spelen?

Vanaf welke leeftijd kan jouw kindje met DUPLO spelen? 29 februari 20201 Comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

LEGO DUPLO bestaat 50 jaar

Ga je op zoek naar een cadeau voor kinderen van 1 jaar oud, dan zie je vaak de LEGO DUPLO bouwsets voorbij komen. Maar is een kindjes van 1 jaar eigenlijk niet te jong? Wij vertellen je vandaag vanaf welke leeftijd jouw kindje met DUPLO kan spelen! En wanneer maak je de overstap naar LEGO?

Vanaf welke leeftijd speelt een kindje met DUPLO?

Wist je dat LEGO DUPLO al meer dan 50 jaar bestaat? Vorig jaar vierde het zijn 50ste verjaardag. DUPLO is namelijk in 1969 voor het eerst op de markt gebracht. En bij de ontwikkeling van DUPLO stond maar één ding centraal: kinderen!

Kwaliteit & veiligheid

Met kinderen als inspiratiebron stond tegelijkertijd ook kwaliteit en veiligheid hoog op het prioriteiten lijstje. Dat is je met DUPLO veilig speelgoed in huis haalt staat vast, alle producten voldoen aan de strengste internationale veiligheidsregels voor speelgoed.

De leeftijd op DUPLO verpakkingen

De verpakking van DUPLO vertelt je vanaf welke leeftijd dit speelgoed geschikt is. DUPLO is speciaal ontwikkeld voor kleine kinderen in de leeftijdscategorie van 1,5 tot 5 jaar oud. Vanaf 1,5 jaar oud is het dus ook veilig om met DUPLO te spelen en het heeft andere voordelen!

Bouwen

Vooral de jonge kinderen vanaf 1,5 jaar zitten vol in motorische ontwikkeling. Met de gekleurde bouwstenen leren kinderen spelenderwijs bouwen en dit bevordert de motoriek. Peuters en kleuters leren zo op een makkelijke manier nieuwe vaardigheden.

DUPLO bouwsets per leeftijd

Vanaf 1,5 tot 5 jaar is een ruim begrip , dus we hebben per leeftijd een aantal aanraders op een rijtje gezet!

DUPLO voor een kindje van 1,5 jaar

Voor de allerkleinsten zijn er de ‘Mijn eerste’ bouwsets. Heel bekend is de DUPLO getallentrein, maar ook heel leuk is bijvoorbeeld de Mijn Eerste Auto Creaties & Mijn Eerste Puzzeldieren. Deze sets bevatten nog niet heel veel blokken, maar wel hele vrolijke blokken met bijvoorbeeld getallen en gezichtjes. Geschikt voor kinderen van 1,5 tot 3 jaar!

DUPLO voor kinderen van 2 tot 5 jaar

De volgende leeftijdscategorie die DUPLO hanteert is van 2 tot 5 jaar. En hier hebben ze ook diverse series van uit gebracht. Niet meer alleen de standaard DUPLO kleuren (rood, geel, groen, blauw), maar ook andere tinten zoals bij DUPLO van Frozen, Mickey & Minnie Mouse, Cars en andere Disney figuren! En ook in deze categorie bevindt zich een populair product dat met treinen te maken heeft: de goederentrein!

Op welke leeftijd bouwen kinderen met LEGO?

Wanneer ga je dan over op het bouwen met LEGO? Ook hiervoor kan je de leeftijdscategorie op de verpakking aanhouden. En dit begint met LEGO junior voor kinderen van 4 t/m 7 jaar oud! Als ouders zijnde kan je waarschijnlijk zelf al goed inschatten of jouw kindje met een leeftijd van 5 jaar beter nog met DUPLO speelt of al toe is aan LEGO. LEGO biedt kinderen net wat meer uitdaging, maar nog niet iedere 4-jarige is daar aan toe!

Bouw en constructie speelgoed

Maar wat we wel kunnen stellen is dat DUPLO en LEGO de ontwikkeling van kinderen stimuleren. Kinderen ontwikkelen de fijne motoriek, laten de fantasie de vrije lopen en ontwikkelen de vrije creativiteit.

Wat denken jullie, op welke leeftijd gaan jullie kinderen kennis maken met DUPLO?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

One comment

  1. Veel te stellig qua leeftijd, mijn kinderen en kleinkinderen spelen al vanaf 6 maanden met Duplo, kleinzoon van 2,5 maakt enorme bouwwerken. Andere was juist gek op de treinen en verzon daar hele verhalen bij. Elk kind is anders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.