Crayola Knutselen en Educatief Reviews Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar

Washimals Safari Set van Crayola

Washimals Safari Set van Crayola 18 oktober 2019Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Washimals Safari Set

De Washimals van Crayola zijn terug! Deze superleuke afwasbare wezentjes kenden we natuurlijk al, maar er is een uitbreiding: Washimals Safari Set. En wij hebben deze voor jullie getest!

Washimals

Eerder hebben we al de Washimals Vet Set besproken op de site. Mocht je dat artikel hebben gemist, leggen we voor de zekerheid nog even uit wat de Washimals ook alweer zijn. Deze beestjes werden vorig jaar geïntroduceerd in Nederland. Washimals zijn kleine huisdieren waar je op mag kleuren met de speciaal bijgeleverde stiften. Wil je weer overnieuw beginnen? Doe dan jouw beestje onder in het bijgeleverde badje (of onder de kraan), schrob het diertje af met een borstel en spoel het af. Even laten drogen en daarna kun je weer opnieuw de Washimal kleuren. Dat waren altijd huisdieren, inmiddels zijn er wilde dieren bijgekomen bij de Washimals Safari Set.

Washimals Safari Set

Wilde dieren dus! Maak kennis met Talib de giraffe, Tuma de olifant, Khari de leeuw en Nia het aapje. Zoals we van de Washimals gewend zijn, komt ook deze Washimals Safari Set met een set speciale viltstiften. Zes om precies te zijn.

Washimals Safari Set

Daarnaast moet er natuurlijk een vorm van water zijn, zonder water geen Washimals! De safariset heeft een zeer toepasselijke waterplaats met palmboomdouche die water sproeit als je pompt. Op die manier was je je beestje dus weer schoon. Je krijgt er een borsteltje bij zodat je goed kunt schrobben. Het principe van de Washimals Safari Set is hetzelfde als de andere sets: Versier de beestjes met de stiften. Zet ze vervolgens onder de douche (of gewoon onder de kraan), schrobben maar, afnemen met keukenrol of een handdoek en het beestje is weer schoon.

Washimals Safari Set
Washimals Safari Set

Volgens Crayola zijn de Washimals ideaal voor het verbeteren van de motorische vaardigheden en geven ze kinderen het gevoel dat ze voor iemand zorgen. Alle fantasie en creativiteit kan geuit worden met de afwasbare viltstiften van Crayola. Ook andere Crayola viltstiften zijn te gebruiken om de diertjes in te kleuren. Ideaal is dat de inkt van de viltstiften afwasbaar is van huid en kleding. Je kunt dus de stiften van andere Washimalsets op deze set gebruiken vice versa.

Washimals Safari Set

Wat vonden wij van de Washimals Safari Set?

Onze kinderen van 4 en 2 hebben ontzettend veel plezier gehad met de Vet Set. Ik was dan ook blij dat we ook de Washimals Safari Set mochten testen, omdat dit weer hele andere diertjes zijn en er andere kleurtjes stiften bij zitten. Ons zoontje sprong letterlijk in de lucht toen hij de doos in handen kreeg en begon gelijk. Het waterbad met palmboom alleen al is ontzettend leuk. Er zit ook een glijbaan aan vast, zodat als het beestje schoon is, het weer naar buiten kan glijden om opnieuw gekleurd te worden.

Washimals Safari Set
Washimals Safari Set

Ik kan niet anders zeggen dan dat de set een hit is thuis. Deze beestjes vinden de kinderen zelfs nog leuker dan de vorige set. De kinderen hebben er hele middagen plezier van. Spelen met water is altijd leuk en het steeds opnieuw inkleuren van de dieren verveelt nooit. Het is gewoon een heel slim concept, die Washimals.

Washimals Safari Set

Toen we op Instagram aankondigden dat we deze set gingen reviewen, kwamen er veel vragen binnen of de beestjes wel weer helemaal wit worden. Het antwoord daarop is ja, maar met een kanttekening. Laat de stift niet uren op het diertje zitten. Dus ruim het nooit op voor je de beestjes weer schoon hebt gemaakt. Dan blijft er wel een (lichte) waas achter. Het beste is om vrij snel de stift er weer af te wassen, dan krijg je gewoon een keurig wit diertje terug.

Washimals Safari Set

24.99
8.5

Kwaliteit

8.0/10

Speelplezier

9.0/10

Prijs

8.4/10

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.