Poppen en Knuffels Reviews Verlopen winacties

Review | Crafty Ponies

Review | Crafty Ponies 17 oktober 201921 Comments

Hanna is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Ze is getrouwd, heeft drie kinderen en is gek op bordspellen. Verliezen vindt ze lastig. ?

Crafty Ponies

Eigenlijk had het eerste woordje van mijn oudste dochter ‘paard’ moeten zijn. Alles wat met paarden te maken heeft, vindt deze 5-jarige krullenbol namelijk fantastisch. ‘’Het is mijn lievelings’’ zoals ze zelf zou zeggen. Ik kan me niet eens meer herinneren hoe en wanneer het begonnen is. Ik vermoed dat haar tante er wat mee te maken heeft gehad. Die nam haar namelijk vaak mee naar de manege, waar mijn dochter de dieren mocht aaien of gras kon geven. Inmiddels heeft ze al een aantal keren paard of pony gereden en blijft er één vraag in de lucht hangen: ‘’Mama, wanneer mag ik op paardrijles?’’ Eljada moet nog even geduld hebben, want de afspraak is dat ze eerst haar zwemdiploma haalt. Maar we hebben een mooie tussenoplossing gevonden: een van de Crafty Ponies!

Crafty Ponies, leerzame paardenknuffels

Veel van het leukste speelgoed is ontworpen door mensen die zelf kinderen hebben. Zo ook deze leuke Crafty Ponies. Karen maakte ze voor haar kleinkinderen zodat ze konden leren wat er allemaal komt kijken bij het verzorgen van een pony. Ze verkocht het later als DIY pakket, maar inmiddels kun je de leuke knuffelpony’s kant en klaar kopen en zijn er ontzettend veel accessoires verkrijgbaar.

Het begint natuurlijk met het uitzoeken van een pony. Je kunt kiezen uit 8 soorten! Bijvoorbeeld bruin, grijs of wit. Maar er zijn ook varianten met vlekken. Wij gingen voor deze mooie lichtbruine kleur.

Als je je nieuwste vriend hebt uitgekozen, kun je allerlei spullen voor het dier halen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hoofdstel met teugels en bit, een zadel dat net echt is en een longeerset. In de webshop zijn ook prachtige dekensets te koop. Ze zijn er in effen kleuren, maar ook met stippen, sterren of geblokt. Voor ieder wat wils! 

Vervolgens kun je dit naar wens uitbreiden met bijvoorbeeld een stal, verzorgingsset, ruiter en ruiterkleding. Aan alle details is gedacht en juist dat gedetailleerde maakt het zo ontzettend leuk en ‘echt’.

Bij elk onderdeel wordt ook een instructieboekje meegestuurd. Daarin wordt op een simpele en leuke manier uitgelegd waar het voor is en hoe het werkt. Zo leert het kind spelenderwijs meer over paarden en pony’s.

Wat vinden wij van Crafty Ponies?

Mijn dochter is echt ontzettend blij met haar nieuwe knuffel. Ze heeft hem Raven genoemd (vernoemd naar het paard van Zoe uit de serie Vrije Teugels) en wil hem het liefst overal mee naar toenemen. Is ze binnen dan blijft de deken af, maar gaat ze op pad? Dan moeten uiteraard de deken en bandages om: ‘’We willen niet dat Raven het koud krijgt mama!’’.

Ik vind het leuk dat het zo gedetailleerd is en dat de accessoires zo goed zijn nagemaakt. Het is echt ontworpen door iemand die verstand van zaken heeft. Je kunt het zelf zo gek maken als je wilt. Je kunt bijvoorbeeld eerst alleen beginnen met een pony. Het kan dan een extra feestje zijn om bijvoorbeeld met een verjaardag, speciale gelegenheid of Sinterklaas weer een uitbreiding zoals een zadel of stal te geven! Op die manier blijft het spel vernieuwend en leert het kind steeds weer een beetje extra.

Het duurt denk ik nog even voordat Eljada haar zwemdiploma heeft dus wie weet breiden wij nog eens uit met een zadelset! 

Paardenfan? Lees hier alles over My Little Riding Champion.

Hanna is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Ze is getrouwd, heeft drie kinderen en is gek op bordspellen. Verliezen vindt ze lastig. ?

21 comments

  1. Wauw , leuke actie, kleindochter is dol op paarden, ze gaat deze geweldig tof vinden , zeker de licht bruine, heeft haar voorkeur, deze trotse oma waagt een kansje

  1. Omg, ?hoe leuk is deze lieverd , tuurlijk moet vake kansje wagen voor zijn ponyfreakje, ???die de witte met zwarte vlekken geweldig zou vinden , ???

 1. Ooh Hoe tof is deze , mijn dame Sharona, zeurt nu al een paar dagen , ze wil een eigen paard en wil gaan paardrijden , dit zou dus een mooi begin zijn om te starten , kleur bruin bont is haar lievelingske , duimen maar

 2. Wauw! Hier heb ik 2 paardenmeisjes! Zwart zou absoluut favoriet zijn want Friese paarden zijn de lievelingspaarden ??

  1. Mijn zoontje heeft een zwart bonte shetlander die hij elke dag al jaren zelf helpt verzorgen, hij zou super blij zijn met deze knuffel

 3. Chestnut heeft dezelfde kleur haar als de kleine meid. Ze zullen zeker vrienden voor het leven worden en zo kan ze leren om voor een dier te zorgen

 4. Wat een leuke ponies! Echt iets voor mijn kleine paardenmeisje. Die met de wildkleur en zwarte manen heeft de voorkeur. Deze mag in de zak van Sinterklaas! Mijn duimpjes maken overuren!

 5. Zo ontzettend leuk, meegedaan voor het dochtertje van één van mijn beste vriendinnen! Haar mams werkt op de manage en neemt haar kleine meid vaak mee, ze zijn beide gek op paarden haha! Ik doe op Facebook mee voor de zwart bonte Crafty Pony, want zij rijdt zelf een paard in die kleuren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.