Baby en Peuter Speelgoed voor kinderen van 0 t/m 2 jaar Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Spellen en Puzzels

Deze kinderpuzzels voor peuters wil je niet missen!

Deze kinderpuzzels voor peuters wil je niet missen! 22 februari 2020Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Puzzelen is leuk en vooral erg leerzaam! Het is goed voor de ontwikkeling van kinderen. En je kunt er al op jonge leeftijd mee beginnen. Vandaag zetten we dan ook de leukste kinderpuzzels voor je op een rijtje.

Steekpuzzels

Waarschijnlijk zijn dit soort houten steekpuzzels de eerste kinderpuzzels die je hebt aangeschaft voor jouw kleuter(s). De steekpuzzels hebben knoppen op de stukjes, waardoor ze makkelijk vast te pakken zijn voor jonge kinderen. Daarnaast is aan de vorm goed te zien in welk vakje het puzzelstukje moet. Een ideale manier om te beginnen met puzzelen en ze zijn verkrijgbaar in de meest vrolijke kleurtjes en thema’s. Mijn tip? Scoor leuke in de kringloopwinkel!

kinderpuzzels 1

Bumba puzzels

Bumba is natuurlijk de kindervriend bij uitstek. Er zijn dan ook veel verschillende soorten kinderpuzzels van. Van vloerpuzzels tot zoekpuzzels, je kunt het zo gek niet bedenken. En allemaal geschikt voor peuters.

bumba puzzels

Sesamstraat ABC & 123 puzzel 

De Sesamstraat ABC & 123 puzzel is een superleuke manier voor (jonge) kinderen om te oefenen met getallen en met het alfabet. Het zijn eigenlijk twee sets van puzzels. Elke puzzel bestaat uit twee delen. Een deel met het cijfer (of de letter) en het andere deel met een plaatje. Het deel van de cijfers bestaat uit 10 puzzeltjes. Erg leerzaam en een echte aanrader! Een superleuke kinderpuzzel voor de iets oudere peuters.

Sesamstraat ABC & 123 puzzel

Vloerpuzzels

Ze kwamen al even aan bod bij de Bumba puzzels, maar vloerpuzzels zijn natuurlijk ideaal voor jonge kids. Je hebt gewone puzzels, maar ook hele mooie van foam, zoals bijvoorbeeld deze Nijntje puzzel. De stukken zijn groot en goed vast te pakken met kleine kinderhandjes en de puzzels zijn bovenal niet te ingewikkeld.

kinderpuzzels 2

My First Puzzles van Ravensburger

Ravensburger heeft zelfs een hele lijn uit met kinderpuzzels. Onder de naam ‘My First Puzzles‘ heeft het bedrijf een flink assortiment aan puzzels uitgebracht voor de allerkleinsten. Deze zijn verkrijgbaar bijvoorbeeld van Nijntje of Bing, maar ook met allerlei algemenere thema’s zoals boerderijdieren of huisdieren. Ideaal voor peuters om te leren puzzelen!

kinderpuzzels

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.