Baby en Peuter Bouw en Constructie Speelgoed voor kinderen van 0 t/m 2 jaar Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Trends

Ecologisch verantwoord speelgoed bij de HEMA

Ecologisch verantwoord speelgoed bij de HEMA 21 februari 2020Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Ecologisch speelgoed

Ben je van plan om speelgoed te kopen bij de HEMA? Bekijk dan ook eens het duurzame houten speelgoed of het speelgoed van bioplastic! Het speelgoed van bioplastic ligt sinds eind vorig jaar in de winkels en is ecologisch verantwoord! We vertellen jullie graag meer over het ecologisch verantwoorde speelgoed van de HEMA.

Speelgoed van bioplastic, wat is dat?

Nu denk je misschien wel speelgoed van bioplastic, ecologisch verantwoord, waar gaat het allemaal over? Dat leggen we je graag uit, want wij vinden die een hele goede ontwikkeling! Bioplastic wordt gemaakt van de overblijfselen van de productie van suikerriet. Van deze materialen wordt bio-ethyleen gemaakt, een grondstof waarmee biobased plastic geproduceerd kan worden. Het voordeel hiervan is dat het een lagere CO2 ‘voetafdruk’ heeft dan het ‘normale’ plastic.

Het bioplastic is 100% recyclebaar en heeft dezelfde kwaliteit als normaal plastic. Daarnaast is de verpakking is onderdeel van het speelgoed hierdoor wordt er minder afval gegenereerd! Deze aanpassingen in de productie zorgen voor ecologisch speelgoed bij de HEMA!

Ecologisch verantwoord speelgoed

HEMA is dus goed bezig met het nieuwe speelgoed. En naast het feit dat het van bioplastic is gemaakt is het ook nog eens ontzettend leuk. Het ecologisch verantwoorde speelgoed heeft verschillende thema’s, van dierensetjes tot setjes met een fee en koning. Voor ieder wat wils!

Het assortiment bioplastic speelgoed

We laten dit speelgoed natuurlijk ook graag aan jullie zien! Het is geschikt voor kinderen van vanaf 18 maanden oud en de sets hebben een prijs van 10 tot 20 euro. Ook zeker leuk als verjaardagscadeau!

Bio set tijger

Bioplastic speelgoed van HEMA

De bio set tijger bestaat uit 10 blokjes, 2 kaarthouders en 7 insteekkaarten. Je klikt de blokken makkelijk op elkaar en creëert zo een tijger en een aap!

Bio set panda

Ecologisch verantwoord speelgoed

De bio set panda bestaat net als de tijger set uit 10 blokjes, 2 kaarthouders en 7 insteekkaarten.  Met deze set maak je twee panda’s en een boom.

Bio bouwset HEMA winkel

Ecologisch speelgoed

Bouwt jouw kindje liever geen dieren? Dan is de bio bouwset HEMA winkel iets voor hem of haar. De set bestaat uit 14 blokjes, 6 kaarthouders en 9 insteekkaarten en je bouwt een echte winkel!

Bio bouwset auto’s

Bioplastic speelgoed van HEMA

Ook leuk om te lezen: Bouwen met DUPLO en Brikkon

Van de winkel naar de auto’s! De bio bouwset met het thema auto’s bestaat uit 14 blokjes, 6 kaarthouders en 9 insteekkaarten.

Waar is het ecologische speelgoed te koop?

Wij vinden het bioplastic speelgoed ontzettend leuk! En er zijn meer sets dan die wij hebben laten zien! Alle setjes zijn te koop bij de HEMA filialen door heel Nederland en daarnaast ook online te bestellen. Bekijk hier het hele online assortiment!

Kiezen jullie bewust voor ecologisch verantwoord speelgoed?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.