Bouw en Constructie Reviews Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar

Review | Kid K’nex – Wings & Wheels

Review | Kid K’nex – Wings & Wheels 10 oktober 20191 Comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Kid K'nex - Wings & Wheels

Kennen jullie Kid K’nex? Dit is een variant van het welbekende K’nex, maar dan voor jongere kinderen. Onze kids zijn er gek van en het was dan ook een klein feestje thuis toen we de Wings & Wheels set mochten testen!

Kid K’nex – Wings & Wheels

Deze set is geschikt voor kinderen van 3 jaar en ouder. Met deze set kun je dus vliegende voertuigen bouwen! Of zoals ons zoontje zegt: “Mama, ik ga helikopterauto’s bouwen”. Met de Wings & Wheels set van Kid K’nex kun je 20 verschillende modellen bouwen. Geen fantasie? Geen zorgen, op de doos en op een bijgeleverde poster kun je zien wat je onder meer allemaal kunt bouwen. Daarnaast kun je je natuurlijk helemaal uitleven!

In totaal bestaat de set uit 65 onderdelen, dus kids kunnen zich helemaal uitleven ermee. De onderdelen zijn kleurig en je krijgt er twee grote vleugels bij, wielen en oogjes. Sommige staafjes zijn buigzaam.

Kid K’nex

Zoals gezegd is Kid K’nex dus de variant voor kleine kinderen van het wereldberoemde K’nex. Dit bouwspeelgoed bestaat uit kleurrijke kunststofstaafjes en koppelstukken die je als het ware aan elkaar kunt klikken. Daarnaast komen er dus allerlei leuke dingen bij zoals ogen, wielen, vleugels, staarten, noem maar op. De onderdelen zijn groter dan bij de reguliere K’nex.

Door middel van de bijgeleverde instructieboekjes kunnen kinderen allerlei sets maken. Spelen met K’nex is goed voor de ontwikkeling van de hand/oog-co√∂rdinatie, fijne motoriek en kinderen leren er probleemoplossend van denken.

Wat vonden onze kinderen van de set?

Onze kinderen Jasmijn (2,5) en Spencer (4,5) spelen geregeld met Kid K’nex. Ik had ooit mazzel en heb voor 2 euro een flinke bak gescoord met Koningsdag. Sindsdien wordt het geregeld tevoorschijn gehaald om mee te spelen. Toen we deze Wings & Wheels set aangeboden kregen om te testen, had ik dan ook twee hele blije kindjes thuis. We hadden nog geen set waarmee we zulke coole vliegende voertuigen konden maken, dus er viel weer genoeg te bouwen en te ontwerpen!

Kid K'nex - Wings & Wheels

Onze dochter is nog vrij jong natuurlijk en is vooral bezig met dingetjes aan elkaar maken. Ze maakt nog niet echt een figuur of een poppetje. Ons zoontje Spencer daarentegen is al helemaal bezig met het namaken van de voorbeelden die erbij werden geleverd en met het maken van poppetjes, auto’s en echte figuren.

Kid K'nex - Wings & Wheels

Erg leuk om te zien dus hoe kinderen van twee verschillende leeftijd reageren op bepaald speelgoed. Onze kinderen kunnen zichzelf prima vermaken, maar echt urenlang met iets spelen, dat lukt niet snel. Spencer speelt geregeld uren achter elkaar met de Kid K’nex. Ik moet zeggen dat het ook echt heel erg mooi speelgoed is. Het is van goede kwaliteit en het ziet er hartstikke leuk uit. Het prikkelt de fantasie en het is thuis dan ook zeker een blijvertje!

Kid K'nex - Wings & Wheels

Kid K'nex - Wings & Wheels Building

33.99
9.3

Kwaliteit

10.0/10

Prijs

8.5/10

Speelplezier

9.3/10

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

One comment

  1. Hoi,
    Wat een duidelijke en leuke blog. Leuk! Wij zijn ons voor de feestdagen en verjaardagen aan het verdiepen in K’nex. Onze zoon vindt dit op school namelijk helemaal geweldig. Zelf kennen we K’nex alleen niet. Hij is dol op de oogjes bij de dierensets (die heeft hij op zijn 5/12 lijstje geplakt), maar hij bouwt het liefst raceauto’s. Hij is 5,5 jaar oud. Het liefst geef ik hem K’nex Imagine van 5-7 jaar. Maar ik wil hem de oogjes eigenlijk niet onthouden. Weet jij of de oogjes uit een set van Kid K’nex passen op de K’nex Imagine. De onderdelen van Kid K’nex lijken zo op de foto’s te zien groter, maar wie weet zijn de oogjes toch vast te klikken op K’nex Imagine? Dan kunnen we volstaan met 1 klein setje Kid K’nex en de rest gewoon wel op zijn leeftijdsniveau aanschaffen.
    Ik ben benieuwd!
    Groetjes, een mama van drie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.