Reviews Speelgoed van het Jaar 2019 Spellen en Puzzels Verlopen winacties

Review | What Do You Meme

Review | What Do You Meme 9 oktober 20195 Comments

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

What Do You Meme

Vind je het leuk om de grappigste memes te maken? Dan hebben we goed nieuws! We vertellen je vandaag meer over de adult party game voor meme-liefhebbers: What Do You Meme van Megableu!

What Do You Meme?

What Do You Meme is in het buitenland al meer dan 4 miljoen keer verkocht, dat het razend populair is kunnen we dus wel stellen! Gelukkig is het spel vanaf nu ook in het Nederlands beschikbaar en het heeft meteen de nominatie Speelgoed van het Jaar 2019 op zak! Tijdens dit spel draait het allemaal om je verbeelding, gevoel voor humor en dat in combinatie met grappige tekstkaarten!

De inhoud

Het spel bestaat uit een heleboel kaarten! Je krijgt maar liefst 363 tekstkaarten, 72 fotokaarten, een houder en de spelregels.

De inhoud

Hoe werkt het?

Gebruik je verbeelding en je ziekste gevoel voor humor en combineer de foto van de ronde met je grappigste tekstkaart. Bij What Do You Meme zijn de spelers om beurten jury en oordelen welke speler de beste combinatie heeft gemaakt. De speler met de grappigste combinatie van de ronde scoort een punt en wint de kaart. Speel tot iemand 20 punten heeft verdiend… of tot je honger hebt en bestel dan een pizza.

Dus even in het kort! Je bent in dit spel soms jury en soms speler. Iedereen wisselt elkaar af! De jury kiest één van de foto kaarten en de andere spelers ontvangen allemaal 7 tekstkaarten.

What Do You Meme

De spelers met tekstkaarten lezen deze door en leggen één van de kaarten gedekt op de tafel bij de foto. Hierbij is het de bedoeling dat je de tekst kiest die jij denkt dat de jury het beste bij de foto vindt passen. De kaarten bij de foto worden vervolgens geschud en de jury kiest de beste tekst. Voordat hij of zij dit doet leest hij eerst alles hardop voor. Heb jij de leukste tekst gekozen? Dan is de foto voor jou en heb je een punt verdiend!

Tekstkaart bij de foto

Wat maakt het spel zo leuk?

De humor van What Do You Meme zit hem in de tekstkaarten in combinatie met de foto’s. In dit artikel zie je de toonbare (nog vrij onschuldige) tekstkaarten, maar er zitten er een flink aantal bij die niet geschikt zijn voor ogen van kinderen onder de 18 jaar oud!

What do you meme tekstkaarten

Speelgoed van het Jaar 2019

Het spel What Do You Meme is genomineerd voor de titel ‘Speelgoed van het Jaar 2019’. En een nominatie krijg je niet zo maar! Een vakjury, bestaande uit journalisten, inkopers en speelgoed- en spellendeskundigen beoordeelt het speelgoed in verschillende leeftijdscategorieën. Over dit nieuwe product van Megableu zegt de jury het volgende:

Het spel heeft geen voorgeschreven eind en gaat door tot de spelers er genoeg van hebben. Het spel vereist verbale creativiteit/originaliteit en gevoel voor humor. Met het juiste gezelschap kan dit spel voor veel vrolijkheid zorgen.

Jury – Speelgoed van het Jaar 2019

Wat vinden wij What Do You Meme?

Hi-la-risch!! What Do You Meme van Megableu heeft onze verwachtingen overtroffen. Dit spel is uitermate geschikt voor een spelletjesavond met vrienden. Het is elke ronden weer lachen om de teksten op de kaarten en in combinatie met de foto’s levert het ook zeker de slappe lach op!

Review What Do You Meme

Er gingen direct een aantal foto’s met tekstkaarten op Whatsapp, wat een lol hebben we gehad. En wat ik al eerder zei, de tekstkaarten die je hier op de foto’s ziet zijn echt nog vrij onschuldig ;).

What Do You Meme

Wat ons betreft dus een aanrader. Absoluut heel leuk dat dit spel genomineerd is voor de verkiezing Speelgoed van het Jaar 2019 in de categorie 18+. Oh en voor ik het vergeet, zelfs de spelregels zijn op een hilarische manier geschreven.

What Do You Meme van Megableu

€31,99
9

Kwaliteit

9.0/10

Prijs

8.0/10

Speelplezier

10.0/10

Pros

  • Hilarisch
  • Ook te spelen met eigen foto's

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

5 comments

  1. Ik doe hier heel graag aan mee.. zelf geef ik medialessen en meme’s zijn daar zeker een onderwerp van. Vaak komen ze vervelend in het nieuws terwijl er ook zoveel leuke memes zijn. Superleuk dit! Ik zou ze thuis gebruiken maar ook in de cursussen met volwassenen met licht verstandelijke beperking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.