Spellen en Puzzels

De vijf allerleukste dobbelspellen

De vijf allerleukste dobbelspellen 26 december 2020Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Dobbelspellen

Zijn jullie ook zo gek op dobbelspellen? Ze zijn snel, spannend en gewoon ook heel erg leuk! Vandaag hebben we een mooi overzicht voor je van de allerleukste dobbelspellen! Laat je in de reacties weten wat jouw favoriete dobbelspel is?

Qwixx

Het vrolijke dobbelspel Qwixx van White Goblin Games kunnen we inmiddels wel een klassieker noemen. Het spel op zich is al erg leuk, maar kent ook vele uitbreidingen. Bij Qwixx hoef je niet op je beurt te wachten en speel je je eigen spel. Hoe meer getallen je op je scoreblad kan aankruisen, hoe meer punten je krijgt. Qwixx is heel eenvoudig uit te leggen en blijft altijd spannend tot de laatste worp. 

Qwixx uitbreidingen

Ka Pai

Ka Pai is net even anders dan anders. De dobbelstenen hebben namelijk allerlei tekens: vierkant, cirkel, driehoek en schuine streep. Na elke worp is het de bedoeling dat je het resultaat van de dobbelstenen op jouw scorekaart tekent. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je zogenoemde totems met elkaar verbindt. Ka Pai is lekker snel en spannend!

Ka Pai

Clever

Clever is een tactisch dobbelspel voor het hele gezin (vanaf 8 jaar oud). Het is iets meer uitlegwerk dan de spellen hierboven, maar absoluut de moeite waard. Bij Clever heb je een actieve en passieve speler. Het kent vrij veel regels en is moeilijk in één alinea samen te vatten, maar dit spel is zeker de moeite waard om te checken!

Win het dobbelspel

Regenwormen

Nog zo’n klassieker! Ik denk dat elke spelletjesfan dit spel wel kent. Iedereen die tot 36 kan tellen, kan meedoen met Regenwormen! Als je aan de beurt bent, gooi je met 8 dobbelstenen. Je legt nu alle dobbelstenen met hetzelfde getal of met een worm opzij. Daarna gooi je met de resterende dobbelstenen en legt nu alle dobbelstenen met een ander getal opzij. Als je totaal hoger is dan 20 en je hebt ten minste één worm gegooid, mag je de steen met het betreffende getal van tafel of zelfs van een andere speler pakken! Maar neem je te veel risico en gooi je alleen maar getallen die je al eens hebt gepakt, dan ben je af en moet je juist een steen inleveren. Op elke steen staan een aantal regenwormen. Wie aan het einde van het spel de meeste regenwormen heeft, is de winnaar. Simpel, maar oh zo leuk!!!

dobbelspellen - Regenwormen

Geharrewar in de sushibar

Dit spel lijkt een beetje op Regenwormen, maar is zo leuk dat het een eigen vernoeming verdient. Bij Geharrewar in de sushibar van 999 Games is het de bedoeling om zoveel mogelijk sushi te winnen. De dobbelsteenworp geeft verschillende mogelijkheden. Het pakken van sushi en/of graten of het stelen van sushi van andere spelers. Aan het einde van het spel moet een speler voor elk van zijn sushi ook een graat hebben. Wie de meeste punten heeft, wint het spel.

Geharrewar in de sushibar - Dobbelspel

Dit waren onze favoriete dobbelspellen. Wat is jouw favoriet!?

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.