Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels Verlopen winacties

Qwixx uitbreiding – Qwixx Bonus

Qwixx uitbreiding – Qwixx Bonus 23 november 202011 Comments

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Qwixx Bonus

Ben je gek op dobbelspelletjes? Dan ben je waarschijnlijk ook al bekend met het Qwixx dobbelspel van White Goblin Games. Een dobbelspel dat inmiddels al meerdere Qwixx uitbreidingen kent. Vandaag vertellen we jullie over de nieuwste uitbreiding: Qwixx Bonus.

Wat is het Qwixx dobbelspel?

Voor wie het spel Qwixx niet kent? Dit is een dobbelspel met slechts 6 dobbelstenen. Witte dobbelstenen en gekleurde dobbelstenen, waarmee je zoveel mogelijk punten moet verdienen. Elke beurt speelt de speler die de dobbelstelen rolt, maar ook de overige speler kijken of ze een actie kunnen uitvoeren. Deze acties kruis je aan op het bijgeleverde scoreblok.

Qwixx Bonus

Wat exact de Qwixx spelregels zijn lees je hier!

Qwixx Bonus, de uitbreiding

Wij vertellen je graag meer over de nieuwe Qwixx uitbreiding, er zijn er al meerdere uitgebracht: Qwixx Big Point, Connected en Mixx. De nieuwste variant is de uitbreiding Qwixx Bonus.

De inhoud

De uitbreidingen van het dobbelspel Qwixx bestaan uit scoreblokken. Je hebt dan ook altijd het basis Qwixx dobbelspel nodig (de normale of de deluxe uitvoering). De Bonus variant bevat in dit geval dan ook twee scoreblokken met twee verschillende spellen en de spelregels.

Qwixx Bonus - Qwixx dobbelspel uitbreiding

Hoe werkt de Qwixx Bonus uitbreiding?

De Qwixx Bonus uitbreidingsset bevat twee nieuwe spelvarianten! En beide hebben zoals de naam al zegt nieuwe bonussen. Op twee simpele manieren verdien je bonussen waardoor je extra kruisjes mag zetten en dus meer punten kunt verdienen!

Qwixx Bonus – spelvariant 1

De eerste spelvariant zit eruit zoals hieronder op de foto. Je ziet nu bijvoorbeeld in de rode rij de getallen 3, 6 en 9 die er anders uit zien. Dit zijn de bonusvakjes die in elke rij terug te vinden zijn.

Qwixx Bonus - spelvariant 1

Lukt het jou om een bonusvakje aan te kruizen dan mag je in der onderste rij (beginnend met het rode vakje) ook een kruisje zetten. Kruis je een rood vakje aan dan betekent dit dat je nog een extra kruisje in je rode rij boven mag zetten. Dit is altijd het eerstvolgende vakje na je laatste kruisje. Heb jij in de rode rij de 2,3, en 7 al aangekruist, dan komt jouw bonus kruisje in vakje 8. Op deze manier kan je veel sneller meerdere kruisjes verzamelen.

Ingevuld scoreblad - Spelvariant 1
Ingevuld scoreblad – Spelvariant 1

Qwixx Bonus – Spelvariant 2

De tweede spelvariant kent ook bonusvakjes maar dan net wat anders! Je ziet nu de bonusvakjes maar met verschillende symbolen. Alle symbolen hebben een eigen unieke bonuseigenschap.

Qwixx Bonus - spelvariant 2

Let er in dit geval wel op dat je pas gebruik mag maken van de bonuseigenschappen op het moment dat je beide bonussymbolen hebt aangekruist. Elk symbool staat namelijk twee keer op je scoreblad!

Ingevuld scoreblad - Spelvariant 2
Ingevuld scoreblad – Spelvariant 2

Kruis je bijvoorbeeld twee keer het bonus rondje aan, dan mag je in het rijtje met de minste kruisjes er twee kruisjes bijzetten. En zo is er ook nog een eigenschap die je 13 extra punten geeft waarmee je dus lekker punten kunt gaan socren!

Wat vinden wij van Qwixx Bonus?

Fan van het Qwixx dobbelspel zijn wij al jaren! En sindskort wordt het nog meer gespeeld. Jamie (8 jaar) heeft inmiddels ook de smaak te pakken. Samen met hem heb ik de Qwixx Bonus uitbreiding getest. En dat is voor hem nog even goed nadenken, maar al snel werd hij mega fanatiek.

Qwixx Bonus - het dobbelspel

Het spel speelt ook bij deze uitbreiding lekker door. De ene speler rolt de dobbelstenen en mag twee acties uitvoeren, de andere speler(s) mag één actie uitvoeren. Zo ben je altijd bezig en hoef je weinig op elkaar te wachten. Deze uitbreiding maakt het op een eenvoudige manier mogelijk om meer kruisjes te zetten en dat maakt het nog leuker!

Qwixx Bonus

Het zorgt ervoor dat je nog meer vooruit gaat denken, want de bonusvakjes kunnen ook een kettingreactie veroorzaken, waardoor je wel heel veel kruisjes mag zetten. Toen dit Jamie over kwam riep hij direct ‘Dit ga je nooit meer winnen!’ en dat klopte ook!

Het Qwixx dobbelspel is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar oud. Dus voor Jamie inmiddels ook geschikt. En dat is meteen even lekker oefenen met getallen, zeker een aanrader dus! Let op: om Qwixx Bonus te spelen heb je het basis Qwixx dobbelspel nodig.

Benieuwd naar de andere Qwixx uitbreidingen? Ook deze hebben we getest, onze ervaring lees je hier!

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

11 comments

  1. Oei, ik heb geen Facebook,maar volg je wel op Instagram. Ik zou namelijk heel erg graag mee willen doen met deze winactie, wij spelen hier echt heel graag Qwixx. Ons scoreblok is bijna leeg en ik zou graag ook deze varianten willen proberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.