Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Qwixx uitbreidingen: Qwixx Mix & Big Points

Qwixx uitbreidingen: Qwixx Mix & Big Points 7 juni 20182 Comments

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Qwixx uitbreidingen

Enige tijd geleden mochten wij een review schrijven over het spel Qwixx! En zoals in al onze artikelen zijn wij uiteraard heel eerlijk over wat wij van bepaalde producten vinden. En als we het over Qwixx hebben dan kan ik niet anders dan zeggen, wij zijn enthousiast! Zo enthousiast dat het spelen van Qwixx een lichte verslaving is geworden. Het kon dan ook niet anders, de Qwixx uitbreidingen moesten getest worden!

Wat is Qwixx?

Heel kort samengevat, Qwixx is een dobbelspel, dat tevens veel weg heeft van Bingo en Yahtzee! Het spel bestaat uit een aantal dobbelstenen en een scoreboekje, verder heb je nog een pen nodig en dat is het! Na het doorlezen van de uitleg is het een kwestie van beginnen en je rolt vanzelf het spel in. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk kruisjes (en dus punten) te verzamelen om zo de winnaar van het Qwixx dobbelspel te worden. Dit doe je door te gooien met twee witte en vier gekleurde dobbelstenen.

Het Qwixx dobbelspel

Voor de volledige uitleg raden we je aan om het artikel ‘Het Qwixx dobbelspel’ te lezen.

De Qwixx uitbreidingen

Bij het Qwixx dobbelspel ontvang je een scoreblokje, dat je nodig hebt om het spel te spelen. Bij ons waren we al snel door de scoreblaadjes heen en we besloten nieuwe boekjes te bestellen. Naast de standaard scoreblokjes heb je echter nog een aantal leuke uitbreidingen. En we hebben ze uiteraard getest!

Qwixx Mixx – Uitbreiding

Qwixx Mixx

De eerste uitbreiding die wij tegen kwamen is de Qwixx Mixx uitbreiding. Deze uitbreiding bevat twee nieuwe spelvarianten. De eerste variant betreft een scoreblok waarop de getallen in op-en aflopende volgorde lopen (net zoals bij het originele spel). Echter, bestaat iedere rij hier uit vier verschillende kleuren, bij het originele spel heeft elke rij maar één kleur. De tweede variant bevat wel vier rijen met maar één kleur. Bij deze variant staan echter alle getallen door elkaar.

Wat vinden wij van de Qwixx Mixx?

De Qwixx Mixx uitbreiding is een echte hersenkraker. Bij deze variant van het spel moet je nog meer nadenken, goed opletten en je vooral niet laten afleiden. Heel leuk om af te wisselen met de originele variant van het spel! Speel deze variant niet als je moe bent, want opperste concentratie is vereist!

Qwixx Big Points

Qwixx Big Points

De tweede uitbreiding is de Qwixx Big Points uitbreiding. En zoals de naam al verklapt, bij deze variant kan je veel meer punten halen! De scoreblokken zijn groter dan de originele variant en bevatten in plaats van vier rijen met getallen, wel zes rijen met getallen. De regels zijn hetzelfde als bij het originele Qwixx dobbelspel je kunt in deze uitbreiding echter gebruik maken van de bonusvelden. Deze bonusvelden tellen mee voor beide aangrenzende gekleurde rijen, zo kan je veel meer punten scoren!

Wat vinden wij van Qwixx Big Points?

Het eerste wat bij deze uitbreiding opvalt zijn de scoreblokken. Deze zijn een stuk groter en passen daardoor niet in het doosje van het originele spel, dus het is wel wat lastiger mee op pad nemen. Maar de optie om meer punten te halen in het spel is heel uitdagend! Lukt het jou om de maximale score van 480 punten te halen? Mijn record is tot dusver 400 punten!

Eigenlijk kunnen we niet anders dan concluderen dat wij ook over de Qwixx uitbreidingen enthousiast zijn. We hebben inmiddels al aardig wat vrienden en familieleden aangestoken met het Qwixx virus, haha! En wist je dat er ook een Qwixx kaartspel te koop is? Ik denk dat wij deze ook maar eens moeten gaan testen!

Hebben jullie het Qwixx dobbelspel of de Qwixx uitbreidingen al eens geprobeerd?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

2 comments

  1. Wij hebben het kaart en dobbelspel. Inderdaad verslavend!! Misschien een tip voor de volger hier: er is een app waar de scorekaart opstaat. Worden automatisch je punten opgeteld en daar zit ook de variant qwixx mixx in.
    De app heet: Four Twelve en is in ieder geval (Gratis) te vinden in de Appstore.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.