Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

World of Draghan: Guitige Ouwe Draakjes

World of Draghan: Guitige Ouwe Draakjes 21 juli 2020Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

World of Draghan Guitige Ouwe Draakjes 1

We maakten al eerder kennis met de World of Draghan in het spel Once Upon a Dragon. Nu duiken we de wereld dieper in met Guitige Ouwe Draakjes. Een aparte titel, maar een heel erg leuk spel! De wereld van Draghan is een koninkrijk dat bestaat in de spellen van Jumping Turtle Games.

World of Draghan: Guitige Ouwe Draakjes – Het verhaal

Vele jaren zijn vervlogen sinds de wapenstilstand in Draghan, de dag waarop zowel draken als mensen beslist hebben om in vrede naast elkaar te leven. Alle inwoners van Draghan vieren deze dag met een race. Deze wordt georganiseerd door mensen, maar gelopen door oude draken. Aan de finish ligt een schatkist gevuld met rijkdom, dezelfde kist die ooit aangeboden werd om de vrede van de draken af te kopen. Hierdoor gebruiken de draken hun verstand nu tegen elkaar en niet tegen de Draghaniaanse bevolking. En vandaag blijk je zelf een draak te zijnā€¦ wees dus maar voorbereid.

World of Draghan Guitige Ouwe Draakjes 1

Racespel

Guitige Ouwe Draakjes is een racespel vol verrassingen. Elke ronde begint met een draft waarbij je de kaarten zal bemachtigen die je deze ronde kan inzetten. Maar (en daar begint de pret!) je gaat maar twee van die kaarten bij jezelf spelen en de rest bij je tegenstander(s). Het is dus de kunst om een goede combi van goede en slechte kaarten te bemachtigen om zo in de volgende ronde verder te kunnen.

World of Draghan Guitige Ouwe Draakjes 1

Daarna speel je de kaarten uit in je eigen tijdlijn en die van je tegenstander(s). Daarna worden de kaarten om de beurt uitgevoerd. Door de vele actiekaarten die in het spel zitten, zullen er heel wat onverwachte elementen optreden zodat het programmeren van de acties niet zo eenvoudig is als je zou denken. Zo kun je bijvoorbeeld een kaart moeten overslaan of enkele vakken vooruit vliegen. Heel wat karakters zal je nog herkennen vanuit Once Upon a Dragon.

World of Draghan Guitige Ouwe Draakjes 1

Heel veel variatie

Het spel kent echt ontzettend veel variatie. Je gebruikt namelijk niet alle kaarten in hetzelfde spel. Ook is er een alternatief einde dat je kunt gebruiken en er is zelfs een heel extra parcours dat je kunt neerleggen. Bovendien bevat Guitige Ouwe Draakjes enkele extra drakenkaarten voor Once Upon a Dragon en tref je eveneens in Once Upon a Dragon een uitbreiding aan voor Guitige Ouwe Draakjes.

World of Draghan Guitige Ouwe Draakjes 1

Wat vonden wij van het spel?

Het was even wat werk om het hele parcours neer te leggen, zorg dus voor flink wat ruimte op tafel! Maar daarna kan de pret beginnen. Ik kan niet anders zeggen dan dat het een ontzettend leuk spel is. Omdat je ook kaarten voor je tegenstander pakt, moet je echt goed nadenken welke je kiest. Je kunt iemand namelijk behoorlijk in de weg zitten. Mijn man en ik speelden de speciale versie voor twee spelers, maar er zijn zo ontzettend veel versies, dit is echt een spel voor jarenlang plezier. En de vormgeving is zo tof. Het ziet er allemaal supermooi uit. Ook zit er echt veel humor in het spel. Een pluspunt!

World of Draghan Guitige Ouwe Draakjes 1

Leestip: Trails of Tucana van Jumping Turtle Games

World of Draghan: Guitige Ouwe Draakjes

8.8

Speelplezier

9.5/10

Kwaliteit

9.0/10

Prijs

8.0/10

Pros

  • Eindeloos veel variaties

Cons

  • De titel doet het spel geen eer aan

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.