Boeken, School en Vrije tijd Reviews

AVI stripboeken | Review

AVI stripboeken | Review 19 juli 2020Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

AVI stripboeken

Inmiddels is het zomervakantie in heel Nederland en dat betekent even lekker niet met school bezig zijn! Maar wist je dat het belangrijk is om het leesniveau op peil te houden. In zes weken tijd kan het niveau zakken als je niet blijft oefenen. Met de nieuwe AVI strips van Zwijsen zorg je op een eenvoudige manier voor leesmotivatie bij jouw kinderen!

AVI stripboeken voor leesmotivatie

Boeken met pagina’s vol woorden… Dit zijn niet de boeken die ieder kind graag wil lezen. Maar hoe zorg je er dan voor dat kinderen ook tijdens de schoolvakanties blijven lezen? Juist, dit doe je met de AVI strips van Zwijsen. Deze toegankelijke en humoristische verhalen geven ieder kind plezier in lezen. Er zijn drie nieuwe titels verschenen voor kinderen vanaf 6 jaar oud en we vertellen je er meer over!

Rijk zijn is fijn (vanaf 6 jaar)

Rijk zijn is fijn is een grappig stripboek op AVI M3 niveau. Dit stripboek is dus speciaal voor beginnende lezers. Om voor deze beginners het lezen zo gemakkelijk mogelijk te maken is het lettertype goed leesbaar en de teksten worden ondersteund met prachtige illustraties. Zo worden ook startende lezers gemotiveerd om lekker te gaan lezen!

AVI stripboek - Rijk zijn is fijn

ik ben tom.
ik zie een ster
de ster ziet er duur uit.
wat een buit!
ik koop wat ik wil van de ster.
dan ben ik rijk.
maar waar koop ik dan wat?

Superteek! (vanaf 8 jaar)

AVI stripboeken - Superteek!

Superteek! is een spannend stripboek op AVI E5 niveau. Dit stripboek is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar of kinderen die al eerder E5 leesniveau hebben bereikt. In dit stripboek draait alles om Jop die met zijn ouders op vakantie gaat, maar geen rekening houdt met de Superteek! Deze gevaarlijke teek is dol op blote armen en benen….

Calamity Jane (vanaf 8 jaar)

AVI stripboeken - Calamity Jane

Ook Calamity Jane is een stripboek op AVI E5 leesniveau en geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar oud. Calamity Jane leeft in het Wilde Westen van Amerika en gaat liever op avontuur dan dat ze in de klas zit. Samen met haar paard Belle Star beleeft ze allerlei avonturen. Zo gaan ze samen op zoek naar boeven die een bank hebben beroofd!

Waarom de AVI Stripboeken?

Het leesniveau op peil houden is belangrijk, dat weten we inmiddels! En dit is precies waarom de AVI stripboeken zijn uitgebracht. Uitgeverij Zwijsen sluit zich hiermee aan bij het advies van de Onderwijsraad en Raad voor Cultuur om leesmotivatie tot stand te brengen.

Scholen en uitgeverijen: zorg voor een breed en veelkleurig leesaanbod dat aansluit op de belevingswereld en leeftijdsfase van de jongeren. Veel jongeren lezen graag strips. Houd ze niet tegen, maar grijp ieder leesinitiatief aan. Door op een laagdrempelige manier kennis te maken met literaire technieken worden leerlingen klaargestoomd voor het lezen van complexere boeken.

Een deel uit het advies ‘Lees! Een oproep tot een leesoffensief!’

Naast het creƫren van leesmotivatie zorgen de AVI stripboeken ook voor het vergroten van de woordenschat!

Review – AVI stripboek Superteek!

De belangrijkste vraag van vandaag: ‘Zijn de AVI stripboeken echt leuk om te lezen?’. Deze vraag beantwoordt Jamie (bijna 8 jaar) graag voor jullie. Wij kregen van uitgeverij Zwijsen de mogelijkheid om het AVI stripboek Superteek! voor jullie te reviewen!

AVI stripboeken - Superteek!

Jamie is gek op lezen, maar dan wel op het lezen van stripboeken. Zo zijn Donald Duckjes bij hem razend populair, maar gewone leesboeken leest hij minder graag. Toen ik de AVI stripboeken voorbij zag komen dacht ik: bingo! Dit is iets wat Jamie ongetwijfeld heel leuk gaat vinden. Toen het stripboek binnen kwam was hij ook meteen enthousiast, ook gezien het onderwerp. Toevallig had hij de week daarvoor een teek op zijn lichaam gevonden na een wandeling door het bos. Dus dit stripboek moest meteen gelezen worden!

Stripboek lezen
Stripverhaal
Superteek!

Voor het slapen gaan begon hij te lezen en de volgende ochtend was het raak. Het boek kwam mee naar beneden en ik kreeg een samenvatting van het verhaal. Hij had het halve stripboek al uitgelezen, zonder dat wij hier moeite voor hebben gedaan. De illustraties zijn leuk en ondersteunen het verhaal en het verhaal past zeker bij kinderen van 8 jaar oud. Ik ben meteen aangestoken door het enthousiasme van Jamie. Stripboeken houden we er hier lekker in en wie weet kopen we binnenkort ook Calamity Jane ook nog!

Leest jouw kind ook graag stripboeken?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.