Games en Elektronica

Paper Mario: The Origami King voor de Nintendo Switch

Paper Mario: The Origami King voor de Nintendo Switch 17 juli 2020Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Paper Mario The Origami King (1)

Vandaag verschijnt er een nieuw spel voor de Nintendo Switch: Paper Mario: The Origami King. Ga met prinses Peach, Mario en Luigi naar een origamifestival in het koninkrijk en versla flinterdunne vijanden met een nieuw gevechtssysteem waarin je een strategie moet bepalen en snel moet denken om vijanden op een rij te krijgen en ze zo veel mogelijk schade toe te brengen.

Paper Mario: The Origami King

Het draait in Paper Mario: The Origami King allemaal om het volgende: Koning Olly heeft het kasteel van prinses Peach uit de grond gerukt, verplaatst en omwikkeld met enorme linten! Hij heeft het duivelse plan om de wereld op te vouwen. Gelukkig kan Mario’s vaardigheid om unieke papierkrachten te gebruiken ervoor zorgen dat die plannen door de versnipperaar gehaald kunnen worden.

Paper Mario The Origami King (1)

Het kasteel is hermetisch afgesloten door enorme linten en Mario staat voor de zware taak die linten te verwijderen. Zijn reis leidt hem door uitgestrekte gebieden vol verrassingen. Zo moet hij zich een weg zien te banen door ondergrondse gangenstelsels, woeste rivieren, een oeroude ru├»ne, een landhuis vol ninja’s en een levendige woestijnoase.

Ook de buitengewoon bijzondere personages voegen een extra dimensie toe aan het avontuur. Er is bijvoorbeeld een Bob-omb die zijn geheugen is kwijtgeraakt, de Toad-professor met verstand van geschiedenis en Kamek, de Magikoopa die altijd wel iets aan het bekokstoven is. Mario wordt onderweg bijgestaan door Olivia, de vriendelijke zus van koning Olly, en zelfs Bowser. Sommige van deze onwaarschijnlijke bondgenoten helpen je in gevechten waar nodig!

Paper Mario The Origami King (1)

Gevechten

In Paper Mario: The Origami King vinden gevechten plaats in een ringvormige arena. Je hebt een goede strategie en snel denkvermogen nodig om vijanden op een rijtje te krijgen en op het juiste moment aan te vallen. Zo kun je ze de volle laag geven. Bepaal wanneer je met Mario’s schoenen op vijanden wilt stampen of ze een ram wilt verkopen met de hamer. Denk ook na wanneer je voorwerpen wilt gebruikt om te genezen of aan te vallen.

Een groep jubelende Toads staat met diverse hulpmiddelen klaar om voor je in de bres te springen, mocht Mario onder de vederlichte druk bezwijken. Mario komt ook oog in oog te staan met enkele zeer imposante vijanden in de vorm van het Kantoorlogstuig. Dat zijn eindbazen die gebaseerd zijn op kantoorartikelen, zoals kleurpotloden, plakband en elastiekjes. Deze vijanden zien er misschien onschuldig uit, maar wees gewaarschuwd: ze zijn een stuk uitdagender dan je zou verwachten!

Paper Mario The Origami King (1)

Wanneer Mario niet met gevouwen soldaten of meedogenloze kantoorartikelen in gevecht is, kan hij verdachte plekjes onderzoeken om verborgen voorwerpen te vinden. Ook kan hij snippers strooien om scheuren in het landschap te repareren, allerlei Toads uit de kreuk helpen, minigames spelen om in-game beloningen te verdienen en genieten van een overvloed aan geheimen en schatten.

Paper Mario The Origami King (1)

Paper Mario: The Origami King is te koop exclusief voor de Nintendo Switch.

Meer Nintendo Switch? Speel je de nieuwste update van Animal Crossing New Horizons al?

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.