Reviews Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

World of Draghan: Once Upon a Dragon

World of Draghan: Once Upon a Dragon 30 januari 2020Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

World of Draghan Once Upon a Dragon 5

De wereld van Draghan is een koninkrijk dat bestaat in de spellen van Jumping Turtle Games. Wij hebben één van de spellen getest uit die serie: World of Draghan: Once Upon a Dragon. Een coöperatief spel, waarin het de bedoeling is om gezamenlijk uiteindelijk een draak te verslaan.

World of Draghan: Once Upon a Dragon – Het verhaal

Het koninkrijk Draghan is een idyllisch, groen land met glooiende heuvels, vruchtbare velden, en weelderige bossen. Maar het was niet altijd zo… Eeuwen geleden teisterden bloeddorstige draken deze regio. Gelukkig werden de draken verdreven naar het schaduwrijk, een wereld van eeuwige duisternis, waar vele monsters rondzwerven. Nu heerst er al lang een periode van vrede. De vraag is echter dat deze vrede nog lang zal duren. Er gaan geruchten dat het mysterieuze Genootschap van de Draak de monsters dient en plannen maakt om de draken te bevrijden uit het schaduwrijk.

World of Draghan Once Upon a Dragon 5

In Once Upon a Dragon neem jij de rol op van een dappere avonturier en ga je samen met je medespelers de strijd aan om de draak te verslaan. Elke beurt arriveer je op een nieuwe locatie waar je monsters en mogelijk uitrusting zal aantreffen. Jullie voornaamste wapen is een goede communicatie. Door goed te plannen en te overleggen probeer je telkens de monsters te verslaan om de uitrusting te bemachtigen om je te wapenen tegen het kwaad dat nog zal komen. Je begint de strijd in Draghan. Je zal hier vooral zwakkere tegenstanders treffen, maar er komen ook leden van het Genootschap van de Draak op je pad. Als je hun niet verslaat, zullen ze vluchten naar het schaduwrijk en dit maakt de eindstrijd heel wat moeilijker.

World of Draghan Once Upon a Dragon 5

Als je denkt sterk genoeg te zijn, kan je de overstap wagen naar het schaduwrijk op zoek naar de draak. Hier wachten sterkere tegenstanders je op en zal je ook veel minder uitrusting aantreffen. Lukt het jullie om de draak te vinden en het koninkrijk te redden van een nieuwe periode van duisternis?

Wat vinden wij van het spel?

De tekst hierboven was slechts de inleiding! Dan moesten de spelregels nog beginnen. Het duurde dan ook even voor we het helemaal door hadden. We hebben het meerdere keren moeten spelen voor we het goed onder de knie hadden en een beetje tactiek begonnen te krijgen. Zoals in het verhaal al staat, werk je samen. Elke beurt ben je op een andere locatie die unieke eigenschappen heeft. Zo kan de locatie jouw karakters genezen of wat extra munitie bieden in de strijd tegen de tegenstanders. Want strijd zul je moeten leveren. Elke ronde zul je tegenstanders moeten verslaan. Gelukkig kan jouw karakter uitrusting meenemen op pad. Uiteindelijk kom je in de schaduwwereld terecht. Hier zijn de tegenstanders nog moeilijker. Ook sommige tegenstanders die je in Draghan zelf niet kon verslaan, komen hier weer terug.

World of Draghan Once Upon a Dragon 5

Ik ben best een nerd en heb jarenlang World of Warcraft gespeeld en dergelijke. Dit is dus wel behoorlijk in mijn straatje. Ik houd van een dergelijke vormgeving en verhaallijn. Nogmaals; het duurde even voor ik erin zat, maar toen we het eenmaal doorhadden is het echt een superleuk en tactisch spel. Samen zit je continu te bekijken of het je lukt om de tegenstanders te verslaan. Soms kun je ook nieuwe uitrusting kopen of krijgen. Het is dan goed overleggen wie wat krijgt en welke je neemt.

World of Draghan Once Upon a Dragon 5

Een spel met veel tactiek dus. Ondanks dat je een verhaallijn doorloopt met z’n allen, is het geen langdradig spel. Het spel verloopt lekker vlot en er zit tempo in. Al met al zou ik dit spel zeker aanraden als een dergelijk thema je aanspreekt. Het is leuk om het samen te spelen (maximaal 4 spelers), maar het kan ook alleen. Binnenkort gaan we een ander spel uit de World of Draghan serie testen, we zijn benieuwd!

World of Draghan: Once Upon a Dragon

18.95
8.8

Speelplezier

9.0/10

Kwaliteit

9.0/10

Prijs

8.5/10

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.