Reviews Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Welcome to – Your perfect home!

Welcome to – Your perfect home! 7 februari 2020Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Welcome To... van Jumping Turtle Games

Ben je fan van Qwixx, Clever of Qwantum? Dan hebben we goed nieuws! We hebben weer een spel dat heel goed in het rijtje past. Het spel Welcome to van Jumping Turtle Games behoort ook tot de categorie roll & write spellen, oftewel, dobbelen en schrijven. Al gaat het dobbelen iets anders!

Wat is Welcome To?

Welcome To

Welcome To is een spel waarbij je door te kaarten en te schrijven een stad gaat bouwen. Alle spelers zijn architecten en bouwen een stad. Deze stad vol met huizen moet worden voorzien van parken, zwembaden, etc. Voldoet jouw stad aan de gestelde voorwaarden dan is de kans groot dat jij het spel wint!

De inhoud

Het spel Welcome To bestaat uit een heleboel kaarten! In de doos vind je 81 bouwkaarten, 29 bouwvoorschriften, 4 speloverzichten, een scoreblok en de spelregels. Hoewel het in de categorie gooi-en-noteer spellen valt, bevat het dus in dit geval geen dobbelstenen maar kaarten.

Hoe werkt het?

Voordat je begint moeten de kaarten gesorteerd worden en de scorebladen moeten verdeeld worden. Elke speler ontvangt een scoreblad en de 81 bouwkaarten worden geschud en verdeeld over drie gelijke stapels. Op de bovenkant van de bouwkaarten staan cijfers en aan de onderkant staan speciale acties. Bij elke beurt wordt er bij elke stapel een kaart opengedraaid. Dit resulteert in drie kaartcombinaties, namelijk een huisnummer en een speciale actie, zie de afbeelding hieronder.

Welcome To...

Naast de bouwkaarten moeten ook de voorwaardenkaarten worden geschud. De voorwaarden kaarten heb je in drie varianten, van elke variant wordt er één op tafel gelegd. Op de voorwaarden kaarten staan voorwaarden die je extra punten opleveren. De eerste speler die aan één van de voorwaarden kaarten voldoet krijgt de meeste punten (zie het zwarte getal), daarna wordt de kaart omgedraaid en verandert het zwarte getal in ‘Approved’. De tweede speler die aan de voorwaarden voldoet krijgt de overige punten en daarna is de kaart uit het spel.

Voorwaardenkaart

Hoe werkt een ronde?

Welcome To wordt in ronden gespeeld. Elke nieuwe ronde begint met nieuwe kaarten, zo heb je elke ronde de mogelijkheid om uit drie kaartcombinaties te kiezen. Alle spelers spelen tegelijkertijd dus kunnen dezelfde combinaties kiezen of andere. Elke kaartcombinatie bestaat uit een huisnummer en een speciale actie. Stel je kiest huisnummer 5 en het zwembad, dan geef je één van jouw huizen een 5 en een zwembad. En zo kan je ook huizen een hek geven of een park.

Welcome to - scoreblad

Hierbij moet je wel rekening houden dat al jouw huizen oplopende huisnummers krijgen. En een zwembad kan je alleen plaatsen bij een huis waar al een zwembad getekend staat. Het spel bevat allerlei mogelijkheden om punten te scoren. Waar je punten voor scoort staat op je scoreblad en op de speloverzichten die je bij de hand kunt houden als je het even niet meer weet. Het spel eindigt als een speler alle huizen op het scoreblad heeft gebruikt, een speler aan alle drie de voorwaarden heeft voldaan of wanneer een speler zijn derde geweigerde bouwvergunning heeft weggestreept. Het lijkt allemaal misschien wat ingewikkeld, maar dat is het niet. Met de handleiding erbij leer je het spel in een paar potjes kennen.

Wat vinden wij van Welcome To?

Wat ons betreft een aanrader! Het mag geen verrassing zijn dat wij hier in huis gek zijn van de zogenaamde roll & dice spelletjes. Vaak zijn ze makkelijk mee te nemen, snel te leren en overal te spelen. Dit is ook bij Welcome To van Jumping Turtle Games het geval. Het zit verpakt in een compacte doos en bevat niet veel onderdelen.

Welcome To... van Jumping Turtle Games

De handleiding is heel duidelijk en helpt je snel op weg. Daarna raak je al snel verstrikt in je eigen tactieken, want hoe speel je dit het slimst? Welke kaartcombinaties gaan je de meeste punten opleveren en hoe speel ik slimmer dan mijn tegenstanders? Het leuke aan dit spel is ook dat je het met ontzettend veel mensen kan spelen. Volgens de makers kan het met 1 tot 100 spelers! Of het met 100 spelers heel praktisch is durf ik niet te zeggen, maar zeker met een grotere groep lijkt ons dit ook erg leuk!

Het spel is trouwens ook heel leuk vormgegeven. Het lijkt net of je echt een stad aan het bouwen bent. Het jammere van dit spel is dan wel weer dat de scorebladen opraken. Dat betekent dus of kopiëren of Welcome To scorebladen bijkopen!

Leestip: World of Draghan: Guitige Ouwe Draakjes

Hebben jullie Welcome To al eens gespeeld?

Welcome to

€28,99
9.3

Kwaliteit

9.5/10

Prijs

9.0/10

Speelplezier

9.3/10

Pros

  • Gemakkelijk te leren
  • Verslavend

Cons

  • De scorebladen raken op

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.