Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels Verlopen winacties

5 tactische kaartspellen van White Goblin Games

5 tactische kaartspellen van White Goblin Games 8 maart 202113 Comments

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Top 5 kaartspellen van White Goblin Games

Eenvoudige snelle tactische kaartspellen, wij zijn er gek van! Naast het feit dat ze snel te spelen zijn, zijn ze vaak ook eenvoudig mee te nemen. De spellen bestaan tenslotte bijna altijd alleen maar uit speelkaarten. Vandaag vertel ik jullie meer over mijn favoriete kaartspellen van White Goblin Games.

Kaartspellen van White Goblin Games

Wist je dat White Goblin Games ontzettend veel kaartspelletjes hebben uitgebracht? Van simpele spellen tot expertspellen met diverse uitbreidingen. Maar liefst 102 kaartspellen zijn er op dit moment op de website van White Goblin Games te vinden. Wij hebben ze uiteraard niet allemaal getest, maar van de spellen die wij hebben getest zijn dit onze favorieten!

1. Party Bugs

Onze favoriet is het kaartspel Party Bugs! In dit spel draait het om dansende kakkerlakken. En hoewel ik in het dagelijks leven geen fan ben van kakkerlakken is het in dit spel anders. De kakkerlakken zijn prachtig gekleed en hebben zin in een feestje!

Party Bugs White Goblin Games

Party Bugs wordt gespeeld in verschillende ronden en het is de bedoeling dat je zo min mogelijk punten scoort. Verzamel je twee dezelfde kaarten dan mag je deze afleggen. Probeer op die manier zo min mogelijk punten te scoren! Dit spel is geschikt voor 3 tot 6 spelers en absoluut een aanrader. Het is simpel, tactisch en eenvoudig aan te leren. Wij hadden bij het testen direct een aantal uren speelplezier, lees hier onze volledige review!

2. Ohanami

Van dansende kakkerlakken gaan we naar het aanleggen van prachtige tuinen in het kaartspel Ohanami. Kan jij de mooiste tuin aanleggen die de sierkers verdiend?

Ohanami_White_Goblin_Games (2)

In het spel Ohanami van White Goblin Games maak je tuinen door kaarten in maximaal 3 rijen te spelen. Speel je kaarten voor of achter in de rij om deze langer te maken. Je speelt 3 ronden en in elke ronde kan je op een andere manier punten scoren. Ook dit spel is eigenlijk heel eenvoudig, maar de tactische keuzes van je medespelers kunnen je soms behoorlijk in de weg zitten. Lastige spelregels, maar moeilijke keuzes! Simpel, maar verslavend. Dit spel gaat bij ons ook altijd mee op vakantie, lees hier onze volledige review.

3. 111 Ants

Welke dieren leven in tuinen? Juist, mieren! Wederom een kaartspel met dieren dat tot onze favorieten behoort. Op de derde plek staat het kaartspel 111 Ants. In dit spel draait het om het verzamelen van jokers.

111 Ants van White Goblin Games

Ook in het spel 111 Ants zijn de regels heel eenvoudig. Probeer zo snel mogelijk een reeks van 12 kaarten te maken (oplopend of aflopend). En verdien daarmee zoveel mogelijk jokers door hier de juiste mieren voor in te zetten. Heb jij als eerste 60 jokers verzameld dan win je het spel. Snel, simpel en tactisch is ook de juiste omschrijving voor dit spel, lees hier onze volledige review.

4. Mopsen

Door naar het kaartspel Mopsen. Wederom een kaartspel met dieren. Dit keer een spel dat onze kinderen vooral leuk vinden om te spelen.

Kaartspel Mopsen van White Goblin Games

In het spel Mopsen van White Goblin Games draait het allemaal om het verzamelen van de meeste botten. Dit doe je in drie spelrondes, waar je botten bemachtigt door slagen te winnen. Hierbij moet je goed letten op de kleur van de kaart, de waarde van de kaart en de kaarten met katten. Elke beurt verandert de rangorde en scoor je op een andere manier meer punten. In eerste instantie is het even de regels onder de knie krijgen, maar daarna wordt het een hele leuke uitdaging! Lees hier onze volledige review.

5. Santa Fe

Dit keer geen kaartspel met dieren. Het kaartspel Santa Fe neemt ons mee terug in de tijd. Een sheriff, bandieten en duellen. In dit kaartspel draait het om het verzamelen van punten in het wilde westen!

Kaartspel Santa Fe - White Goblin Games

Santa Fe is een slagenspel dat geschikt is voor 3 tot 5 spelers. Probeer zoveel mogelijk duels en dus punten te verdienen. Het is in het begin even goed de spelregels doorlezen en een paar potjes oefenen om in te komen. Als je de regels door hebt dan is het tijd om tactisch te gaan spelen! Lees hier onze volledige review!

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

13 comments

  1. Ik denk dat de kleinkinderen Mopsen erg leuk gaan vinden.
    Ik heb om privéredenen geen facebook, maar volg op bloglovin.
    Hoop mee te mogen loten.

    1. Wij zien party bugs helemaal zitten. Geen feestjes maar toch een spel dat we met het gezin kunnen spelen. Zo te lezen is het snel te leren en dat scheelt weer gedoe đŸ˜‰

  2. supermooie en superleuke winactie hoop dat ik deze speelkaarten van party bugs winnen mag heb namelijk een handicap in een beperking

  3. Mijn zoontje is dol op spelletjes spelen, kaartspellen zijn zijn favoriet. Party Bus kennen we nog niet, maar we gaan de uitdaging graag aan. Ik volg op Bloglovin (loved/saved) en ontvang de e-mails.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.