Bouw en Constructie Dagje uit

The Art of the Brick te zien in Amsterdam

The Art of the Brick te zien in Amsterdam 8 december 2020Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

The Art of the Brick (1)

Vanaf aanstaande donderdag is in Amsterdam The Art of the Brick te zien. De expositie bestaat uit meer dan 100 kunstwerken, gebouwd met meer dan één miljoen LEGO-stenen. The Art of the Brick werd door CNN uitgeroepen tot één van de tien tentoonstellingen ter wereld die je gezien moet hebben. Miljoenen bezoekers hebben wereldwijd de expositie al gezien. Wij vertellen je er alvast alles over!

The Art of the Brick

De New Yorkse kunstenaar Nathan Sawaya heeft het bekende LEGO speelgoed verheven tot kunstvorm en inspireert daarmee jong en oud. Bezoekers zien hoe je met verbeelding en creativiteit eindeloze mogelijkheden kunt bouwen. Van de publieksfavoriet Yellow en een T-Rex van zes meter lang tot interpretaties van wereldwijd bekende kunstwerken van Da Vinci, Vermeer en Rembrandt. The Art of the Brick is een feest van herkenning voor alle leeftijden, van LEGO-fans tot kunstliefhebbers.

The Art of the Brick (1)

Coronaproof

De expositie is ruim opgezet in een ruimte van meer dan 3.000m2. Deze wordt volgens de huidige coronarichtlijnen georganiseerd in een zogenoemde ‘doorstroom-locatie’. Bezoekers leggen lopend een route af met één ingang en één uitgang.

The Art of the Brick (1)

Over Nathan Sawaya

Nathan Sawaya (1973) is de enige persoon ter wereld die zowel de titel LEGO Certified Professional als de titel LEGO Master Builder draagt. Ook was hij de eerste kunstenaar die het bekende speelgoed transformeerde tot kunst. Als kind was Nathan al dol op spelen met LEGO. Zo bouwde hij een volledige stad waarin hij zelf kon rondlopen. Toen hij graag een hond wilde, maar die niet kreeg van zijn ouders, bouwde hij er een van LEGO. 

The Art of the Brick (1)

Bezoekersinformatie

The Art of the Brick is vanaf donderdag 10 december 2020 open voor publiek in de Kalverpassage, Kalverstraat 212-220, 1012 PD Amsterdam. Tickets worden gefaseerd beschikbaar gesteld en zijn verkrijgbaar vanaf € 14,90 via www.artofthebrick.nl. Er is een speciaal familieticket beschikbaar. De expositie is slechts enkele maanden in Nederland te zien.

De tentoonstelling is geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur, laatste toegang is om 16:30 uur. Op maandagen is de expositie gesloten, behalve tijdens schoolvakanties. Zie de website voor de meest actuele openingstijden.

Misschien leuk om gelijk langs de LEGO Store in Amsterdam te gaan, als je er toch bent?

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.