Bouw en Constructie Informatief & Tips LEGO Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar

Vanaf welke leeftijd is LEGO geschikt om mee te spelen?

Vanaf welke leeftijd is LEGO geschikt om mee te spelen? 26 augustus 2020Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Vanaf welke leeftijd is LEGO geschikt om mee te spelen?

In onze omgeving krijgen wij vaak de vraag, vanaf welke leeftijd is LEGO geschikt om mee te spelen? Vaak een vraag van ouders met jonge kinderen die stiekem zelf ook lekker met LEGO willen bouwen! En dat begrijpen wij maar al te goed, vandaar dat we deze vraag vandaag gaan beantwoorden.

Om te beginnen: LEGO Duplo

Wij begrijpen de aantrekkingskracht van LEGO, wij zijn zelf ook enorme LEGO fans, maar vergeet LEGO Duplo niet. Voor de allerkleinsten is het ontzettend leuk om te leren bouwen met Duplo. Duplo is al geschikt voor kinderen vanaf 1,5 jaar oud. In ons artikel ‘Vanaf welke leeftijd kan jouw kindje met DUPLO spelen?‘ lees je alles over het spelen met Duplo.

Lego Duplo Getallentrein

Vanaf welke leeftijd is LEGO geschikt om mee te spelen?

Terug naar LEGO! En we vallen maar meteen met de deur in huis. Er is geen vaste leeftijd om met LEGO te gaan spelen. Alle kinderen ontwikkelen zich op een andere manier. Zo is het ene kind al vrij snel klaar om met LEGO Junior te spelen terwijl het voor een ander langer duurt. Kijk dus altijd naar het kind en hoever hij of zij is in de ontwikkeling.

Toch heeft LEGO de leeftijdsrichtlijnen niet voor niks gemaakt, dus dat kan mooi als leidraad gebruikt worden!

LEGO Junior voor de allerkleinsten

En dan beginnen met bij LEGO Junior. Vanaf welke leeftijd zijn deze LEGO bouwsets geschikt? De bouwsets uit deze collectie zijn geschikt voor kinderen van vanaf 4 jaar oud. Het kan maar zo zijn dat de ene 4-jarige nog graag met Duplo speelt terwijl de ander al aan de slag gaat met LEGO. En dat laatste begrijpen wij wel, want de LEGO Junior bouwsets zijn gemaakt in thema’s die heel goed aansluiten bij kleuters.

LEGO leeftijd - LEGO Junior

Wat dacht je van het thema Cars, Batman of Disney, maar ook gewoon de algemene LEGO thema’s ontbreken niet. Bekijk hier het assortiment LEGO Junior voor kinderen vanaf 4 jaar oud.

Voor welke leeftijd zijn de overige LEGO bouwsets?

De aanbevolen LEGO leeftijd is dus vanaf 4 jaar oud. Maar daarna houdt het natuurlijk niet op. Er volgen nog verschillende leeftijdscategorie├źn met bouwsets die steeds meer uitdaging bieden. De leeftijd staat altijd duidelijk op de doos aangegeven. Het is aan jou om te kijken welke bouwsets geschikt zijn voor welk kind. Zoals we al eerder zeiden het is een indicatie!

Bekijk hier het LEGO aanbod per leeftijdscategorie >>

Vanaf welke leeftijd was LEGO geschikt voor jullie kinderen?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.